Изкарване на 3.5мм аудио жак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?

Мнение от iceblast » 02 Яну 2013, 21:58

Колега, точно на миналата страница има линк с подробно описание, на метода, който аз съм приложил.

За E39 с 16:9 нави този метод е приложим при всички! Същото се отнася и за 4:3 навигацията.

Ето го линка пак:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444871

Потребител
Аватар
Кара: Е39 523i

Мнение от boy » 03 Яну 2013, 12:47

колеги аз не успях да се справя и ще сам много благодарен ако има някой да ми съдейства разбира се срещу заплащане за BMW Business RDS с MID

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 03 Яну 2013, 16:56

Потърси помощ тук. Аз отдавна нямам грижи и само с усмивка гледам темата :).

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 03 Яну 2013, 23:42

boy написа:колеги аз не успях да се справя и ще сам много благодарен ако има някой да ми съдейства разбира се срещу заплащане за BMW Business RDS с MID

Колега, метода, който ползвах аз би трябвало да е приложим и при теб? Какво правиш? Би трябвало да се получи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 09 Яну 2013, 10:42

iceblast написа:Колега, точно на миналата страница има линк с подробно описание, на метода, който аз съм приложил.

За E39 с 16:9 нави този метод е приложим при всички! Същото се отнася и за 4:3 навигацията.

Ето го линка пак:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444871

Колега, този метод е съвсем неправилен. Именно за това при теб се чува слабо музиката от Ipod-а. Аудиото в колата върви по нормални проводници и не е екранирано, защото се води "балансирано" по изход и по вход, което пък предотвратява влизането на шумове независимо, че сигналът се разкарва през цялата кола. При теб не само, че е слабо, но е и некачествено - пробвал съм и влизат какви ли не шумове. За слушане на музука тип "радиоточка" е 6+, но е далеч от качествен звук.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 10 Яну 2013, 16:14

Аз си мисля, че метода на колегата е полезен на половина. Просто трябва малко доработка и нещата заспиват. Това, което колегата Napsters направи с моята, а и не само моята де, кола е да върже едно усилвателче на синия и жълтия кабел и след усилвателя вече има 3.5мм. жак. Този жак го изкарахме на централната конзола и се получи това:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 10 Яну 2013, 17:30

Да ви запаля малко чергите аз сега :mhihi:

Значи, към AUX-a закачете ей тая джиджавка http://www.amazon.co.uk/eSynic-Bluetoot ... B00A6T4V2I и какво имаме, безжична блутут връзка с МР3 плейъра. Така отпада кабела, който много дразни, а и може по-свободно да се борави със самия плейър. A най-големия плюс е, че ако си ползвате телефона да слушате музика, ще го ползвате и като хендс фри ;)

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 10 Яну 2013, 19:42

:) При мен телефона е вързан блютутски с колата и ще му дойде множко ако го вържа и към друго устройство. Плейъра, който се вижда на снимката няма блутут и за съжаление не мога да се възползвам от тази джаджа...... "за сега" :). Иначе наистина ще спести досадния кабел. Започвам да мисля следващия ъпгрейд :mhihi: .

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 10 Яну 2013, 22:04

Да, ама таблета ти има блутут :D

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 11 Яну 2013, 17:10

Не ме вкарвай сега в лудницата, да му мисля и на него място по таблото :mhihi:.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 13 Яну 2013, 12:18

Моят плеър е Bmw Business Philips 22Dc795/23F.
Изображение
Вързал съм левия и десния канал на изходите на предусилвателя ТЕА0676T, съответно на 1-ви и 16-ти пин.
Изображение
Разликата при мен е, че още не съм ги прекарал през кондензатори, защото нямам, но ще си купя и ще го направя така.
Изображение
Принципно AUX-a работи, музиката си свири, макар и не толкова чисто, колкото от CD-то. Проблема ми е, че ми иска да съм сложил касетка, иначе пише NO TAPE и не бачка AUX-а. Направих това, което колегата @alex_vratsa е написал на 11-та страница (написаното от него май е за БМВ реверс, а не за БМВ бизнес :confused: ):
alex_vratsa написа:... Окъсява се реленцето описано по-напред във форума. Това осигурява захранване на предусилвателите, без това окъсяване няма да чувате звук. Окъсяват се жътия и оранжевия проводник на релето което се вижда на снимката. Така няма да изписва че няма касета. Аз съм ги окъсил на редовия куплунг, който се намира отляво на механиката/като гледате касетофона откъм лицевия панел/. Броени от панела назад са окъсени 7и8 /жълт и оранжев/ и 5и9/зелен и кафяв,кафявия и червения са съединени/ . При изваден куплунг се натиска в отвора металната щипчица и се изважда зеления проводник. Така електромоторчето и механиката няма да въртят излишно. Изолирате го за всеки случай. ...

Различното при мен е, че не съм окъсявал на куплунга, а разпоих кабелите от механиката и ги запоих един за друг (то на ревърса куплунга може и да е различен от на бизнеса :confused: ). Така обаче дава TAPE ERROR и дори и да пъхам касетка не иска да си я придърпа и съответно и AUX-а не бачка. Върнах жичките по механиката така, както си бяха първоначално и прекъснах черния кабел на голямото кръгло моторче.
Изображение
Сега свири, но пак иска да има касетка и въпреки, че съм прекъснал кабела на това моторче, механиката си врътка касетката чрез това цилиндричното моторче, от което излиза някъв червяк (вижда се на последната снимка вляво от голямото моторче с оранжевата лепенка).
Как мога да си пускам музика през AUX-a без да е необходимо да има касетка в касетофона? Но без да прекъсвам писти по платката. Просто ако някой е наясно нека каже кои жички от механиката да дам на късо, за да мога ако някога поискам, да си върна нещата в заводския им вид.

ЕДИТ: Вече прекарах сигнала през кондензатори така, както е на снимката 22uF 50V. Разлика в звука не забелязвам. :confused: В същото време обаче като пусна телефона да се зарежда докато свири се получава едно гадно свистене, за което видях, че и други колеги са се оплакали. Някой успял ли е да го оправи това свистене? А изолирането на механиката на касетката на тоя модел плеър никой ли не го е правил? :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 25 Яну 2013, 21:22

Колеги здравейте моля някой за помощ. Става въпрос за Busness RDS PH7850 от Е36.
Искам да намеря начин да извадя сигнал за задната и предната линия но от предусилвателя. В момента съм вързал към плеъра фабричен усилвател и сигнала, който влиза в усилвателя е вече усилен , и по този начин се получават доста изкривявания към говорителите. Та идеята ми е да взема сигнал с по-ниско ниво и чак тогава да го подам към усилвателя.
Сигнала , който влиза в усивлателя е посредством предната(ляво и дясно) и задната (ляво и дясно) линия , общо 4 двойки проводници.
Та някой ако може да даде акъл от къде мога да взема такъв сигнал или да сподели някакви схеми на плеъра , ще съм много доволен :yes:
Поздрави :wave:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 25 Яну 2013, 22:14

А някой пробвал ли е на Е39 да изкара AUX от AM радиото, както е тук http://www.bimmerboard.com/forums/posts/134100 това мисля е най-перфектния вариант и отпада пъхането на касетка в касетофона и гадното тракане от касетката, а и на което и меню да сте, с едно натискане на бутон минавате на AUX ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 29 Яну 2013, 18:23

mad_presley написа:А някой пробвал ли е на Е39 да изкара AUX от AM радиото, както е тук http://www.bimmerboard.com/forums/posts/134100 това мисля е най-перфектния вариант и отпада пъхането на касетка в касетофона и гадното тракане от касетката, а и на което и меню да сте, с едно натискане на бутон минавате на AUX ;)

Описания метод на този линк дава само моно сигнал...
SteveSR
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 29 Яну 2013, 19:52

Не точно. По принцип са дадени на късо (на платката) двата крака на този вход (L,R). Но човека от линка казва че двата крака на интегралната схема се разпояват от платката и им се подава стерео сигнала от AUX-a.
:driving:

ПредишнаСледваща

Назад към E39