Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Колега, точно на миналата страница има линк с подробно описание, на метода, който аз съм приложил.
За E39 с 16:9 нави този метод е приложим при всички! Същото се отнася и за 4:3 навигацията.
Ето го линка пак:
http://www.bimmerboard.com/forums/posts/444871
За E39 с 16:9 нави този метод е приложим при всички! Същото се отнася и за 4:3 навигацията.
Ето го линка пак:
- boy
- Потребител
-
- Кара: Е39 523i
колеги аз не успях да се справя и ще сам много благодарен ако има някой да ми съдейства разбира се срещу заплащане за BMW Business RDS с MID
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
- Кара: 17' 540 I
- Мечтае да кара: Безаварийно
Потърси помощ тук. Аз отдавна нямам грижи и само с усмивка гледам темата
.

boy написа:колеги аз не успях да се справя и ще сам много благодарен ако има някой да ми съдейства разбира се срещу заплащане за BMW Business RDS с MID
Колега, метода, който ползвах аз би трябвало да е приложим и при теб? Какво правиш? Би трябвало да се получи.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
iceblast написа:Колега, точно на миналата страница има линк с подробно описание, на метода, който аз съм приложил.
Ето го линка пак:
Колега, този метод е съвсем неправилен. Именно за това при теб се чува слабо музиката от Ipod-а. Аудиото в колата върви по нормални проводници и не е екранирано, защото се води "балансирано" по изход и по вход, което пък предотвратява влизането на шумове независимо, че сигналът се разкарва през цялата кола. При теб не само, че е слабо, но е и некачествено - пробвал съм и влизат какви ли не шумове. За слушане на музука тип "радиоточка" е 6+, но е далеч от качествен звук.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Аз си мисля, че метода на колегата е полезен на половина. Просто трябва малко доработка и нещата заспиват. Това, което колегата Napsters направи с моята, а и не само моята де, кола е да върже едно усилвателче на синия и жълтия кабел и след усилвателя вече има 3.5мм. жак. Този жак го изкарахме на централната конзола и се получи това:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Да ви запаля малко чергите аз сега
Значи, към AUX-a закачете ей тая джиджавка http://www.amazon.co.uk/eSynic-Bluetoot ... B00A6T4V2I и какво имаме, безжична блутут връзка с МР3 плейъра. Така отпада кабела, който много дразни, а и може по-свободно да се борави със самия плейър. A най-големия плюс е, че ако си ползвате телефона да слушате музика, ще го ползвате и като хендс фри

Значи, към AUX-a закачете ей тая джиджавка http://www.amazon.co.uk/eSynic-Bluetoot ... B00A6T4V2I и какво имаме, безжична блутут връзка с МР3 плейъра. Така отпада кабела, който много дразни, а и може по-свободно да се борави със самия плейър. A най-големия плюс е, че ако си ползвате телефона да слушате музика, ще го ползвате и като хендс фри

- ivo1bg
- FC BAYERN
-

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk 2
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Да, ама таблета ти има блутут 

- ivo1bg
- FC BAYERN
-
Не ме вкарвай сега в лудницата, да му мисля и на него място по таблото
.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Моят плеър е Bmw Business Philips 22Dc795/23F.

Вързал съм левия и десния канал на изходите на предусилвателя ТЕА0676T, съответно на 1-ви и 16-ти пин.

Разликата при мен е, че още не съм ги прекарал през кондензатори, защото нямам, но ще си купя и ще го направя така.

Принципно AUX-a работи, музиката си свири, макар и не толкова чисто, колкото от CD-то. Проблема ми е, че ми иска да съм сложил касетка, иначе пише NO TAPE и не бачка AUX-а. Направих това, което колегата @alex_vratsa е написал на 11-та страница (написаното от него май е за БМВ реверс, а не за БМВ бизнес
):
Различното при мен е, че не съм окъсявал на куплунга, а разпоих кабелите от механиката и ги запоих един за друг (то на ревърса куплунга може и да е различен от на бизнеса
). Така обаче дава TAPE ERROR и дори и да пъхам касетка не иска да си я придърпа и съответно и AUX-а не бачка. Върнах жичките по механиката така, както си бяха първоначално и прекъснах черния кабел на голямото кръгло моторче.

Сега свири, но пак иска да има касетка и въпреки, че съм прекъснал кабела на това моторче, механиката си врътка касетката чрез това цилиндричното моторче, от което излиза някъв червяк (вижда се на последната снимка вляво от голямото моторче с оранжевата лепенка).
Как мога да си пускам музика през AUX-a без да е необходимо да има касетка в касетофона? Но без да прекъсвам писти по платката. Просто ако някой е наясно нека каже кои жички от механиката да дам на късо, за да мога ако някога поискам, да си върна нещата в заводския им вид.
ЕДИТ: Вече прекарах сигнала през кондензатори така, както е на снимката 22uF 50V. Разлика в звука не забелязвам.
В същото време обаче като пусна телефона да се зарежда докато свири се получава едно гадно свистене, за което видях, че и други колеги са се оплакали. Някой успял ли е да го оправи това свистене? А изолирането на механиката на касетката на тоя модел плеър никой ли не го е правил? 
Вързал съм левия и десния канал на изходите на предусилвателя ТЕА0676T, съответно на 1-ви и 16-ти пин.
Разликата при мен е, че още не съм ги прекарал през кондензатори, защото нямам, но ще си купя и ще го направя така.
Принципно AUX-a работи, музиката си свири, макар и не толкова чисто, колкото от CD-то. Проблема ми е, че ми иска да съм сложил касетка, иначе пише NO TAPE и не бачка AUX-а. Направих това, което колегата @alex_vratsa е написал на 11-та страница (написаното от него май е за БМВ реверс, а не за БМВ бизнес

alex_vratsa написа:... Окъсява се реленцето описано по-напред във форума. Това осигурява захранване на предусилвателите, без това окъсяване няма да чувате звук. Окъсяват се жътия и оранжевия проводник на релето което се вижда на снимката. Така няма да изписва че няма касета. Аз съм ги окъсил на редовия куплунг, който се намира отляво на механиката/като гледате касетофона откъм лицевия панел/. Броени от панела назад са окъсени 7и8 /жълт и оранжев/ и 5и9/зелен и кафяв,кафявия и червения са съединени/ . При изваден куплунг се натиска в отвора металната щипчица и се изважда зеления проводник. Така електромоторчето и механиката няма да въртят излишно. Изолирате го за всеки случай. ...
Различното при мен е, че не съм окъсявал на куплунга, а разпоих кабелите от механиката и ги запоих един за друг (то на ревърса куплунга може и да е различен от на бизнеса

Сега свири, но пак иска да има касетка и въпреки, че съм прекъснал кабела на това моторче, механиката си врътка касетката чрез това цилиндричното моторче, от което излиза някъв червяк (вижда се на последната снимка вляво от голямото моторче с оранжевата лепенка).
Как мога да си пускам музика през AUX-a без да е необходимо да има касетка в касетофона? Но без да прекъсвам писти по платката. Просто ако някой е наясно нека каже кои жички от механиката да дам на късо, за да мога ако някога поискам, да си върна нещата в заводския им вид.
ЕДИТ: Вече прекарах сигнала през кондензатори така, както е на снимката 22uF 50V. Разлика в звука не забелязвам.

Колеги здравейте моля някой за помощ. Става въпрос за Busness RDS PH7850 от Е36.
Искам да намеря начин да извадя сигнал за задната и предната линия но от предусилвателя. В момента съм вързал към плеъра фабричен усилвател и сигнала, който влиза в усилвателя е вече усилен , и по този начин се получават доста изкривявания към говорителите. Та идеята ми е да взема сигнал с по-ниско ниво и чак тогава да го подам към усилвателя.
Сигнала , който влиза в усивлателя е посредством предната(ляво и дясно) и задната (ляво и дясно) линия , общо 4 двойки проводници.
Та някой ако може да даде акъл от къде мога да взема такъв сигнал или да сподели някакви схеми на плеъра , ще съм много доволен
Поздрави
Искам да намеря начин да извадя сигнал за задната и предната линия но от предусилвателя. В момента съм вързал към плеъра фабричен усилвател и сигнала, който влиза в усилвателя е вече усилен , и по този начин се получават доста изкривявания към говорителите. Та идеята ми е да взема сигнал с по-ниско ниво и чак тогава да го подам към усилвателя.
Сигнала , който влиза в усивлателя е посредством предната(ляво и дясно) и задната (ляво и дясно) линия , общо 4 двойки проводници.
Та някой ако може да даде акъл от къде мога да взема такъв сигнал или да сподели някакви схеми на плеъра , ще съм много доволен

Поздрави

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
А някой пробвал ли е на Е39 да изкара AUX от AM радиото, както е тук http://www.bimmerboard.com/forums/posts/134100 това мисля е най-перфектния вариант и отпада пъхането на касетка в касетофона и гадното тракане от касетката, а и на което и меню да сте, с едно натискане на бутон минавате на AUX 

- SteveSR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0D
- Детайли за колата: E70 4.0D '12
mad_presley написа:А някой пробвал ли е на Е39 да изкара AUX от AM радиото, както е тук http://www.bimmerboard.com/forums/posts/134100 това мисля е най-перфектния вариант и отпада пъхането на касетка в касетофона и гадното тракане от касетката, а и на което и меню да сте, с едно натискане на бутон минавате на AUX
Описания метод на този линк дава само моно сигнал...
SteveSR

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Не точно. По принцип са дадени на късо (на платката) двата крака на този вход (L,R). Но човека от линка казва че двата крака на интегралната схема се разпояват от платката и им се подава стерео сигнала от AUX-a.