Въпрос за двигател 3.0 бензин
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Manqkasss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
- Мечтае да кара: 760 LI
Въпрос за двигател 3.0 бензин
интересно ми е дали БМВ 7-ма серия има двигател като 5-цата е39 3.0 бензин 6 цилиндров 231 к.с ? защото гледам че 7-цата има 3.0 бензин ама е v8 и е 218 к.с
Живота започва след 200км!
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Въпрос за двигател 3.0 бензин
Няма , ама бързо става
,особено ако имаш 728ТУ 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Manqkasss
- кандидат ентусиаст
-
а този бензинов двигател се появява при е65-ците нали така ?
Да ама там става още по весело . Мое мнение , изключително добро попадение на двигател за българските условия . Кротък откъм газификация и дава достатъчно мощ и много добър разход за динамиката си. Изравнен ( да не кажа и по-добър в парично изражение ) разход спрямо дизеловия му събрат , но с повечко динамика . И кефа става пълен . ПС: Аз съм очарован.
- Manqkasss
- кандидат ентусиаст
-
а знаете ли колко излиза такъв двигател за трансплантация на е38-ца която е с 2.8 ?
vladobate написа:Да ама там става още по весело . Мое мнение , изключително добро попадение на двигател за българските условия . Кротък откъм газификация и дава достатъчно мощ и много добър разход за динамиката си. Изравнен ( да не кажа и по-добър в парично изражение ) разход спрямо дизеловия му събрат , но с повечко динамика . И кефа става пълен . ПС: Аз съм очарован.
Искаш да кажеш ,че 3.0 бензин и 3.0 дизел в еднакви купета и с еднакви скоростни кутии (автоматична/ръчна) имат изравнен разход , и даже бензина е по-икономичен ?
- Manqkasss
- кандидат ентусиаст
-
whatdaf написа:vladobate написа:Да ама там става още по весело . Мое мнение , изключително добро попадение на двигател за българските условия . Кротък откъм газификация и дава достатъчно мощ и много добър разход за динамиката си. Изравнен ( да не кажа и по-добър в парично изражение ) разход спрямо дизеловия му събрат , но с повечко динамика . И кефа става пълен . ПС: Аз съм очарован.
Искаш да кажеш ,че 3.0 бензин и 3.0 дизел в еднакви купета и с еднакви скоростни кутии (автоматична/ръчна) имат изравнен разход , и даже бензина е по-икономичен ?
колегата спомена газифициране! това значи че като сложиш газов инжекцион на бензиновия ще дава по-малко пари за разход и по-добра динамика мисля че тва искаше да каже
Да като му се сложи газ имам предвид , дава много добри резултати за динамиката си .
- Manqkasss
- кандидат ентусиаст
-
vladobate написа:Да като му се сложи газ имам предвид , дава много добри резултати за динамиката си .
колега какъв разход ти давам в града и извън града на газ? интересно ми е защото чувам само добри отзиви за този двигател
Колата е на приятел и преки наблюдения само за вървежа иначе разхода по негови данни градско Софето 14-15 газ сега зимата кротко каране , това минимума и извън 11-12 с над 140 да речем или по-кротко с клима. Управлението на газоразпределението върши чудесна работа още от ниските обороти пък и добра комбинация шестак 3 литра с немалък въртящ момент. Абе първото ми впечатление, че върви като чипосан дизел , което ме изненада приятно , имах други впечатления за бензинов двигател. Колегите от Е39 биха споделили повечко информация мисля.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
Manqkasss написа:vladobate написа:Да като му се сложи газ имам предвид , дава много добри резултати за динамиката си .
колега какъв разход ти давам в града и извън града на газ? интересно ми е защото чувам само добри отзиви за този двигател
Градския с добра настройка е там 14 15 за София град , даже понякога и пада малко но там варира. Извън града не знам вече от 10 до 12 играе.
последно закова на 10.6 за 1000км , не даде разлика. Имай предвид че е настроена по бедничка , ако я направиш да се стреля като на бензин отива на 18 град и 11.5 магистрала.
Мотора е в е34 и дифа е 3.07 , ако е на кола автомат нещата извън града рязко се променят. При е38 не знам как ще седят нещата ама ще са в порядъка + 1 литър.
Най общо казано 30ката е по икономична от 28цата в една и съща кола , а тука си струва врътката ако вземеш е38 с развален мотор и ...иначе по добре да си караш 28цата според мен.

- Manqkasss
- кандидат ентусиаст
-
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Manqkasss написа:vladobate написа:Да като му се сложи газ имам предвид , дава много добри резултати за динамиката си .
Градския с добра настройка е там 14 15 за София град , даже понякога и пада малко но там варира. Извън града не знам вече от 10 до 12 играе.
последно закова на 10.6 за 1000км , не даде разлика. Имай предвид че е настроена по бедничка , ако я направиш да се стреля като на бензин отива на 18 град и 11.5 магистрала.
Мотора е в е34 и дифа е 3.07 , ако е на кола автомат нещата извън града рязко се променят. При е38 не знам как ще седят нещата ама ще са в порядъка + 1 литър.
Най общо казано 30ката е по икономична от 28цата в една и съща кола , а тука си струва врътката ако вземеш е38 с развален мотор и ...иначе по добре да си караш 28цата според мен.
Колега аз нямам е38 един приятел имам обаче не е нещо особено ускорение с 2.8 двигателя и за това се замисля да сменя двигателя защото иначе колата си е прекрасна и е класика просто иска по голям вървеж и по-малко цилиндри защото 8-ка евентуално повече пари при ремонт по-голям разход и т.н та за това се интересувам долу горе колко вървят 3.0 бензин 231 коня 6 цилиндров
- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Manqkasss написа:ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:Manqkasss написа:vladobate написа:Да като му се сложи газ имам предвид , дава много добри резултати за динамиката си .
Колега аз нямам е38 един приятел имам обаче не е нещо особено ускорение с 2.8 двигателя и за това се замисля да сменя двигателя защото иначе колата си е прекрасна и е класика просто иска по голям вървеж и по-малко цилиндри защото 8-ка евентуално повече пари при ремонт по-голям разход и т.н та за това се интересувам долу горе колко вървят 3.0 бензин 231 коня 6 цилиндров
Добре кое не разбра от това че такъв двигател на е38 НЯМА ?
Има 3.0 дето е m60 и 3.5 дето е m62 т.е. 8 цилиндрови двигатели.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
тя малко темата в друга насока отиде..
за да стане трябва е38цата да е с двоен ванос 2.8. ако е с единичен няма смисъл, няма да тръгнат табла и чудесии
.
едната е по кан , другата не . Купето е тежко , и с 3 литра пак няма да сте много доволни
, ако 28цата ви не върви или замисля в ниските обороти има други проблеми .Толкоз може в това купе , замерете я до 100км и ще разберете къде сте.
Иначе цената на мотора е как си го спазариш ,зависи състоянието , хубаво е обслужване да има , примерно моя съм му сменил всичките глупости гарнитурки клапани картерни , гумички на ваноса , центровка на ваносите наново и взе че потръгна хайвана.
за да стане трябва е38цата да е с двоен ванос 2.8. ако е с единичен няма смисъл, няма да тръгнат табла и чудесии

едната е по кан , другата не . Купето е тежко , и с 3 литра пак няма да сте много доволни

Иначе цената на мотора е как си го спазариш ,зависи състоянието , хубаво е обслужване да има , примерно моя съм му сменил всичките глупости гарнитурки клапани картерни , гумички на ваноса , центровка на ваносите наново и взе че потръгна хайвана.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2