Датчик колянов и разпределителен вал м40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
Датчик колянов и разпределителен вал м40
Колеги ако някой знае ли как се замерват тези датчици, моля нека даде информация.
Какви трябва да са им стойностите. Предполагам с мултицета може да се замерят ?
Благодаря .... и Честита да ни е новата 2013 година

Какви трябва да са им стойностите. Предполагам с мултицета може да се замерят ?
Благодаря .... и Честита да ни е новата 2013 година

- santo3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 м43
Re: Датчик колянов и разпределителен вал м40
Ето и отговора който получих от колега:
"Не съм сигурен , но мисля че скоро писах с този колега (не си спомням дали беше по повод датчиците) , но най -общо ще кажа ,че тези датчици не се мерят , те са магнитни (датчици на хол) и в тях (особено този на коляновия вал) има и електроника (един транзистор ) , като той не се мери с мултицет и по -скоро меренето с мултицет не е показателно за изправността му ... Тези датчици се проверяват или на диагностика или с осцилоскоп .... Меренето с мултицет може да помогне само , за да се проверят веригите до самите датчици ... "
Благодаря на отзовалите се
Купих нов датчик на FAE, но нещата са без промяна по работата на колата.
"Не съм сигурен , но мисля че скоро писах с този колега (не си спомням дали беше по повод датчиците) , но най -общо ще кажа ,че тези датчици не се мерят , те са магнитни (датчици на хол) и в тях (особено този на коляновия вал) има и електроника (един транзистор ) , като той не се мери с мултицет и по -скоро меренето с мултицет не е показателно за изправността му ... Тези датчици се проверяват или на диагностика или с осцилоскоп .... Меренето с мултицет може да помогне само , за да се проверят веригите до самите датчици ... "
Благодаря на отзовалите се

Купих нов датчик на FAE, но нещата са без промяна по работата на колата.
2 мнения
• Страница 1 от 1