Датчик разпределителен вал

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Astra F X16XEL

Датчик разпределителен вал

Мнение от USER » 05 Дек 2012, 20:33

Здравейте манЯци!Имам проблем: Не работи и изчетох темата на един друг колега с подобен проблем и достигнах до извода че трябва да е оригинален.От къде да го купя?Задължително ли е да е siemens/bosch или може заместител?Ако може, коя марка да търся?Днес я закачих на диагностика и си излезе.Не спира отвреме-навреме а НЕ РАБОТИ въобще.От тази работа не мога да настроя газовия инжекцион поради причината че инжекторните времена на бензин са много къси (1.6-2.0 мсек).Миналата седмица се свързах с колега от Пловдив със същия мотор със същия инжекцион и при него нещата с времената са коренно различни.Давайте предложения за този датчик!Предварително благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Датчик разпределителен вал

Мнение от bum_bum » 05 Дек 2012, 21:01

Оригинален е ясно от къде, въпроса е дали ще ти се дават толкова пари ;) Афтърмаркет е вариант, ако е на читава марка. Аз съм карал и с Хела на 20-ката колкото и да ги плюят и проблеми нямах.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 05 Дек 2012, 23:00

Колега ако си толкова вманиачен по оригиналните части и те бутат парите взимай, ако не взимай някаква на сносна цена и да не ти пука. Не искам да налагам мнение всеки си носи глава на раменете, ама в крайна сметка си е късмет. Имало е случай в които при мен автърмаркет части са и си карат все още без яд. А друг вариант за оригинален- от някой колега във форума взимаш втора ръка и :driving: Я се разгледай и виж колко англичанки в страхотно състояние се продават на части :mhihi:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2012, 10:40

USER написа:Здравейте манЯци!Имам проблем: Не работи и изчетох темата на един друг колега с подобен проблем и достигнах до извода че трябва да е оригинален.От къде да го купя?Задължително ли е да е siemens/bosch или може заместител?Ако може, коя марка да търся?Днес я закачих на диагностика и си излезе.Не спира отвреме-навреме а НЕ РАБОТИ въобще.От тази работа не мога да настроя газовия инжекцион поради причината че инжекторните времена на бензин са много къси (1.6-2.0 мсек).Миналата седмица се свързах с колега от Пловдив със същия мотор със същия инжекцион и при него нещата с времената са коренно различни.Давайте предложения за този датчик!Предварително благодаря!

Марката е VDO. Оргинален за BMW, но със заличена емблема и партномер може да се намери за 50-60лв. под цената при дилърите. За втора ръка- работата е много мътна, може частично да са нарушени характеристиките на сигнала му и от там колата да губи част от динамиката си, но това може да се види само с осцилоскоп. Единственото, което можеш да провериш е да махнеш маншона на буксата и да видиш дали не е напукана изолацията на проводниците- това е критерий, че датчика е много стар, най-вероятно сигнала от него няма да е правилен и в скоро време може да очакваш да даде накъсо.

Потребител
Аватар
Кара: е36 м52б20

Мнение от batko bisolini » 06 Дек 2012, 11:47

батка вземи си дат4ик на Simens,но да е по-ножа година!

Потребител
Аватар

Мнение от USER » 11 Дек 2012, 20:49

Нека да отпразнуваме коледата новата година и ако останат пари ще се вземе оригинален ако не съвместим но по евтин.Целия проблем е в това че мотора работи без този датчик в авариен режим и дюзите работят 3х3.Съответно ГИ-то се шашка понеже мотора работи ту фул груп ту семи секуент а като датчика изкара някви нормални стойности в сикуент.За момента съм я стабилизирал да работи без да клати обороти или да глъхне но гори 20/100 (и газ и бензин)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 12 Дек 2012, 15:15

Като свалите стария,може да му срежеш кабела близо до него и да го премерите с уреда дали е здрав.Най-често им се прекъсват жилата/проводниците до основата.Сменяш го (кабела) и си караш с твоя си оригинален датчик.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Потребител
Аватар

Мнение от USER » 09 Яну 2013, 12:38

Ъпдейт по темата: Датчика е сменен и работата на мотора като на нов.Какво се получава обаче: настройвам колата на газ (ГИ) - перфектно минава калибрация, обороти, ряз има, всичко точно.Върви тЪ сЪ кЪни!....И като загря след като я "размачкахме" малко започна да работи зле на ниски обороти.На софтуера на ГИ-то виждам че МАП-а ми скача от 290-300 на 750-800.Т.Е. има загуба на вакуум някъде според мен.Случвало ли ви се е нещо такова?Като поизстине мотора се оправя и като загрее добре пак същото.

Допълнение: когато започвам да откачам туй-онуй по мотора за да го "разхерметизирам" МАП-а ми реагира т.е. качва се.Интересно е че не се чува да дърпа въздух отнякъде.Диагностика на бензин ще хване ли нещо?

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 10 Яну 2013, 19:31

Не знам с кой мотор си и въобще къде се намира твоя датчик, но ако се е налагало да се маха колектор почни от там. Ако не си сменил гарнитурите примерно може от там да дърпа въздух. И погледни вакум маркуча на мапа на газовата дето влиза във всмукателния колектор дали е набит до края и дали е стегнат. Също гофрето на дебитомера/MAF-а дали е здраво и наместено правилно. И дори дали щеката на маслото е вкарана до края.

п.п. мапа по правило е един от най- проблемните компоненти на ГИ и в тази връзка не изключвай варианта да е повреден именно той.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 10 Яну 2013, 19:39

Ако си с м52 ,за да измъкнат буксата на датчика ,може да са вадили клапана за картерните газове.При слагането може да не са го вкарали добре в уплътнението към колектора или маркуча към щеката.

Потребител
Аватар

Мнение от USER » 14 Яну 2013, 15:05

Mpower84 написа:Не знам с кой мотор си и въобще

20 6 S3 не ти ли говори нещо?Особено че съм споменал че мотора е М52Б20....но както и да е.Проблема се локализира, оказа се ваноса и в частност от кофти масло.

ПС: Във форума искате инфо за двигател, е дал съм го, не знам обаче защо 20 6 S3 не ти говори нищо!?Информацията е взета от големия талон и по тази информация в autodata си излиза всичко.В autodata няма такова нещо като М50 или М52 там моторите са по друг начин и поради тази причина съм написал кода от талона.Извинявам се че не се разбираме по тоя начин.

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 15 Яну 2013, 21:02

Доста често се случва колата за която е пусната темата да няма нищо общо с колата в профила. Освен това 20 6 S3 не ми говори нищо и не ме интересува как го водят в аутодата, а в БМВ и нз къде си писал с кой мотор си!

Назад към E36