Как да отворя колата?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Как да отворя колата?

Мнение от Николов » 08 Яну 2013, 12:07

Тъй, наиграх се както трябва с кошницата. Вчера сутринта акумулатора беше паднал. Шофьорската врата от както имам колата не може да се отвори с ключа, пасажерската преди време можеше, но в последно време се отключваше до средата на хода на палчето и трябваше да го дърпам за да се отвори. В момента пак е на средата и не мърда на никъде. Пробвах схемата с вдигната дръжка и напъване - пак резултат нулев. От подобна тема видях чалъм как се подава 12 волта на плафончето на багажника. Опитах и така без да се отключи. Снощи за капак и багажника остана в заключено положение и не се върти на никъде. Ключар дали въобще да викам или един камък през прозореца.. :banghead:
:help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Как да отворя колата?

Мнение от cod-cdbp » 08 Яну 2013, 12:13

Поиграй си хубаво с багажника, все да стане ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Яну 2013, 12:14

Залягай отдолу и подай на стартера :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Яну 2013, 13:06

Николов написа:Тъй, наиграх се както трябва с кошницата. Вчера сутринта акумулатора беше паднал. Шофьорската врата от както имам колата не може да се отвори с ключа, пасажерската преди време можеше, но в последно време се отключваше до средата на хода на палчето и трябваше да го дърпам за да се отвори. В момента пак е на средата и не мърда на никъде. Пробвах схемата с вдигната дръжка и напъване - пак резултат нулев. От подобна тема видях чалъм как се подава 12 волта на плафончето на багажника. Опитах и така без да се отключи. Снощи за капак и багажника остана в заключено положение и не се върти на никъде. Ключар дали въобще да викам или един камък през прозореца.. :banghead:
:help:

С отверка или щанга напъваш да отвориш процеп горе в ъгъла на вратата. От там пъхаш или дебела тел завита накрая като халка за да захванеш бутона на вратата и го изтеглиш нагоре или сгънат на две шнур от опакавка на голям кашон- с клупа захващаш бутона и теглиш нагоре- е трябва опит, но дано успееш. :yes: На ключар 70лв. дали си заслужава... ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The ultimate driving machine

Мнение от Николов » 08 Яну 2013, 13:56

Нека да обобщя решението (две са всъщност) за колеги на които им се наложи.

Реших на викна ключар и ми взе 60лв. Като се вземе под внимание че дойде след 15 мин и се занимава на една дебела сянка (беше адския студ) и после ми даде ток да я запаля съм доволен. Извиках го не толкова, че ме мързеше, а защото реших, че и двете врати са преебани сериозно и да се отворят ще иска "по-специални" мерки.

Та отварянето стана с възглавничка с въздух да се отвори лек процеп (май ставало и с апарат за кръвно) и с една тел с клуп накрая захвана палчето. В началото не стана само с дърпане - чак след като сложи ключа в ключалката и го размърда се отвори. Било някаква блокировка.
След като отворих капака подадох ток, но акумулатора беше толкова умрял, че алармата не искаше да отключи, камо ли да запали. Но след 2-3 мин отключи и запали. Та си мисля, че е било възможно да я отворя с дистанционното когато бях вързал друг акумулатор към плафона в багажника. Просто трябваше да почакам малко. Другия вариант е както каза колегата - към стартера ток от работеща кола и пак ще стане.

П.П. Да, и упражнението стана на дясната врата. Предполагам го знаете де, но все пак да уточня

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Яну 2013, 15:42

а ако ви кажа, че Е34 с този проблем се отваря за около 2-3 секунди без специални инструменти, дали ще ми повярвате? : ))
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 08 Яну 2013, 16:03

датчик катастрофа работи ли без ток :roll:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 08 Яну 2013, 16:12

Хаос написа:а ако ви кажа, че Е34 с този проблем се отваря за около 2-3 секунди без специални инструменти, дали ще ми повярвате? : ))

няма :mhihi:
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 08 Яну 2013, 19:05

Николов написа:Нека да обобщя решението (две са всъщност) за колеги на които им се наложи.

Колега, сега като си решил проблема, не оставяй нещата с ключалките така. Вземи едно WD-40 и хубаво ги напръскай. След това махни тапите на вратите (тези, които се свалят за да имаш видимост към бравата през профила на врата) и обилно напръскай бравите през тях. Аз какви дертове имах с вратите миналата зима, направо ми става лошо като се сетя. Ей така с паднал акумулатор, се молих и медитирах над пасажерската и шофьорската врата около един час на зверския студ, докато успея да отключа бабичката.
Сега след банята с WD-то нямам никакви проблеми нито с предните врати, нито с тази на багажника.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 08 Яну 2013, 20:24

през предния капак,ще ви е най-лесно и безобидно.Трябва ви тел(нормално яка) огъната в единия край като кукичка.Гледате през решетката на левите фарове(пред шофера) и до дългия към бъбрека ще видите едно палче.С телта куката подпъхвате зад него и дърпате и воала предния капак е отворен :D
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 08 Яну 2013, 20:42

Bavarishe написа:през предния капак,ще ви е най-лесно и безобидно.Трябва ви тел(нормално яка) огъната в единия край като кукичка.Гледате през решетката на левите фарове(пред шофера) и до дългия към бъбрека ще видите едно палче.С телта куката подпъхвате зад него и дърпате и воала предния капак е отворен :D

Добре, че акумулатора не ми е там :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 08 Яну 2013, 20:44

аз не крада,а просто давам съвет,защото съм ги брал швепса,а и едната ми 34-ка нямаше изобщо жило за капака :(
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 08 Яну 2013, 20:46

Bavarishe написа:аз не крада,а просто давам съвет,защото съм ги брал швепса,а и едната ми 34-ка нямаше изобщо жило за капака :(

Еее колега, аз не в тоя смисъл. Просто не предполагах, че предния капак се отваря толкова лесно.

Аватар

Мнение от Хаос » 08 Яну 2013, 21:47

Bavarishe написа:през предния капак,ще ви е най-лесно и безобидно.Трябва ви тел(нормално яка) огъната в единия край като кукичка.

Имаме участник познал верния отовор. Макар че и с обикновена отвертка става, даже е доста по-лесно.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Яну 2013, 10:00

Николов написа:Нека да обобщя решението (две са всъщност) за колеги на които им се наложи.

Реших на викна ключар и ми взе 60лв. Като се вземе под внимание че дойде след 15 мин и се занимава на една дебела сянка (беше адския студ) и после ми даде ток да я запаля съм доволен. Извиках го не толкова, че ме мързеше, а защото реших, че и двете врати са преебани сериозно и да се отворят ще иска "по-специални" мерки.

Та отварянето стана с възглавничка с въздух да се отвори лек процеп (май ставало и с апарат за кръвно) и с една тел с клуп накрая захвана палчето. В началото не стана само с дърпане - чак след като сложи ключа в ключалката и го размърда се отвори. Било някаква блокировка.
След като отворих капака подадох ток, но акумулатора беше толкова умрял, че алармата не искаше да отключи, камо ли да запали. Но след 2-3 мин отключи и запали. Та си мисля, че е било възможно да я отворя с дистанционното когато бях вързал друг акумулатор към плафона в багажника. Просто трябваше да почакам малко. Другия вариант е както каза колегата - към стартера ток от работеща кола и пак ще стане.

П.П. Да, и упражнението стана на дясната врата. Предполагам го знаете де, но все пак да уточня

С апарт за кръвно налягане няма да стане, защото няма необходимата здравина, това е специализиран уред и струва 50лв., за това както ти казах, можеше да отвориш процепа с голяма отверка или малка щанга. Ако лостовете на механизма за отключване или ключалката е била замръзнала нямаше да стане с ток от акумулатор.

Следваща

Назад към E34