Перипетии със секретни болтове... но с хепиенд
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Перипетии със секретни болтове... но с хепиенд
Кой беше дилъра щото като чета явно някой са наясно други не?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
K_Ilkov написа:Кой беше дилъра щото като чета явно някой са наясно други не?
Ако го закъсаш направо отиваш в Дару в Дружба, питаш приемчика и работата е готова.
Аз предварително им звъннах да питам - да не би да е стара информацията, но всичко беше точно.
Телефоните са:
централа: 02 960-16-03
резервни части: 02 960-16-22
приемчик: 02 960-16-31
Si non confectus, non reficiat.
Аз имах същя проблем по същата причина, но не с толкова хепи енд. Също затрих болта и отидох при едни пичове от една морга и ми извадиха от едно БМВ същия болт, НО! Тръгнахме да развиваме и на трите джанти всико ок, но на четвъртата така беше затегнат СЕКРЕТНИЯ болт, че превъртя сами я болт , а не секрета и от там ела и гледай... Първо , набиваме един торкс с варията в болта и дай пак ама не ... от там Бормашината 20минути с 3 наточвания на боргията и ибааа и каления болт ама подна главата, но...това не е всичко. От там ще сваляме вече другите болтове и пак проблем няма развиване , та с една тръба - около 2 метра и як ключ се поразвиха, но пак остана един дет не мърда говедото. от там с надиск и през това време с докато натискаме бой с варията по болта да отлепи абе мани бегай чудо спрейове, нагряване и след 3 часа имах успешно свалени джанти. Не знам какво прайм ако спукам гума някъде. Мислех да ходя в сервиза дет бяха ги завивали да ги питам кой ги учи тия хорица и да ходят да се самоубият, но в последствие реших, че е излишно да си тровя нервите!!! И така с мойта историйка !!!
Та колега се радвай, че си минал по бедност!
Та колега се радвай, че си минал по бедност!
Инфото е много полезно. Оригинала си е оригинал. Само дето аз съм с "некви" болтове и дано не губя секрета.
Веднъж една кола беше закъсала със спукана гума. Спира ме шофьора да помагам. Не може да развие болтовете.
Гумаджията така ги стегнал, че човека изкривил кръстачката. Аз нямах същия ключ. Спряхме един ТИР.
Тираджията пита: "тръбичка нямате ли?" И като извади едно гедоре и сложи 2м "тръбичка" болтовете се развиха.
Винаги си затягам болтовете с оригиналния ключ само с ръка. Немеца го е сметнал какво рамо да направи на ключа.
В сервизите ми се смеят като има кажа да не пипат, че незнаят как да затягат.
kopchev написа:Аз имах същя проблем по същата причина, но не с толкова хепи енд...
Тръгнахме да развиваме и на трите джанти всико ок, но на четвъртата така беше затегнат СЕКРЕТНИЯ болт, ...това не е всичко. От там ще сваляме вече другите болтове и пак проблем няма развиване , та с една тръба - около 2 метра и як ключ се поразвиха...
Веднъж една кола беше закъсала със спукана гума. Спира ме шофьора да помагам. Не може да развие болтовете.
Гумаджията така ги стегнал, че човека изкривил кръстачката. Аз нямах същия ключ. Спряхме един ТИР.
Тираджията пита: "тръбичка нямате ли?" И като извади едно гедоре и сложи 2м "тръбичка" болтовете се развиха.
Винаги си затягам болтовете с оригиналния ключ само с ръка. Немеца го е сметнал какво рамо да направи на ключа.
В сервизите ми се смеят като има кажа да не пипат, че незнаят как да затягат.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега, недей само на ръка - да не ти казвам веднъж какво ми се случи и как щеше да ми изпадне джантата в движение....
От опит ти казвам - завивай на ръка и после с натиск/удар с крак. БМВ ключа за гуми изгледжа като солета, но е ебати якото джелезо - скачал съм му отгоре с цяла тежест. Само секретния го завивам на ръка.
От опит ти казвам - завивай на ръка и после с натиск/удар с крак. БМВ ключа за гуми изгледжа като солета, но е ебати якото джелезо - скачал съм му отгоре с цяла тежест. Само секретния го завивам на ръка.
Si non confectus, non reficiat.
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Болтовете на джантите не са ли направени да се самозатягат ? Смисъл ако всичко е изрядно по тях и джантата и ако си ги затегнал що годе здраво на ръка няма начин да се развият сами ?
Shamanek написа:Болтовете на джантите не са ли направени да се самозатягат ? Смисъл ако всичко е изрядно по тях и джантата и ако си ги затегнал що годе здраво на ръка няма начин да се развият сами ?
Няма как да се самозатягат.
Принципа на самозатягане е друг.
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Аз малко късничко се включвам в темата, но искам да изкажа благодарности на Dimitroff, mitaka7 i Zagy
....
Брато много подробно е описал случката, така че мисля, че всеки ще знае какво да прави оттук нататък
Поздрави.
П.П. Брат - мерси за тръбата на мястото на катализатора

Брато много подробно е описал случката, така че мисля, че всеки ще знае какво да прави оттук нататък

Поздрави.
П.П. Брат - мерси за тръбата на мястото на катализатора
На мен ми развиваха една теория, че от едната страна на колата се самозатягат от движението на колелото, което значи ли , че от другата трябва да се развиват 

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
K_Ilkov написа:Кой беше дилъра щото като чета явно някой са наясно други не?
Дару бяха. Аз в Камор не стъпвам

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Добре че попднах на тази тема,решихте ми проблема.Сега само като идвам към Сф ще ида до "Дару Кар".Благодарско! 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Archangel написа:K_Ilkov написа:Кой беше дилъра щото като чета явно някой са наясно други не?
Дару бяха. Аз в Камор не стъпвам
наистина Камор са много зле, но аз като си загубих секрета или по точно малкия защото той си играе там с интрументите като ми е отворен багажника отидох в Камор и веднага ми дадаха за около 15-тина лева същия като този пич на резервните части излезе при колата с една кутия със секрети и пробвахме кой ще стане.
Така, че няма страшно оригинални ли са лесна работа.
- bogo_iliev
- Потребител
-
Колеги,имам и една друга идея.Искам да попитам дали някой го е правил и какъв е бил ефектът.Наскоро един приятел ми каза да ида при стругар и да му занеса 4 болта ,за да ми направи секретни болтове и секрет,които ще са си индивидуални само за мен.Някой пробвал ли го е ?
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Става, карах една Лада "седмица" в началото на 90те. С лети Жанти.
Много ги бараха тогава тези Лади. Тогава нямаше такива болтове и ми ги прави стругар. Колко ли пари ще ти вземат сега?! Един колега от форума, с магазин, предлага. Не оргинални, но според мен качествени за 30ина лева. Аз съм с такива и съм доволен. Та защо стругар?

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- bogo_iliev
- Потребител
-
basko написа:Става, карах една Лада "седмица" в началото на 90те. С лети Жанти.Много ги бараха тогава тези Лади. Тогава нямаше такива болтове и ми ги прави стругар. Колко ли пари ще ти вземат сега?! Един колега от форума, с магазин, предлага. Не оргинални, но според мен качествени за 30ина лева. Аз съм с такива и съм доволен. Та защо стругар?
Ами не знам просто така бях чул,че стругар може да я свърши тази работа и че удачен вариант и затова реших да попитам дали някой има опит с тази операция

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3