Отпред с по-високи гуми, какъв ще е ефекта?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Отпред с по-високи гуми, какъв ще е ефекта?
Освен, че ще си поредния дето кара БМВ, а няма пари да сложи каквито трябва гуми или и друг ефект търсиш?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ефекта ще е светещ АБС ако имаш такъв
Барай шишарката Минкеее ....
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Няма да свети АБС-а ако е с по-високи гуми отпред или отзад. Няма да работи коректно ако е с различно високи гуми на един мост, но пак няма да свети.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
kannst написа:Ако карам отпред с по-високи гуми какъв ще е ефекта?
Ти какъв ефект търсиш?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Сигурно въпроса на колегата е свързан с поведението на колата през зимата. Високата гума е по-удачния избор, да. Само че най-добре да са четири еднакви, а не само отпред.
- chorbadjiev
- Потребител
-
Кажи все пак за какви размери става въпрос
, да не са някакви бусови
. Иначе няма да има проблем с АБС, но си е компромисно решение, да го имаш на ум 

- anzak
- старши ентусиаст
-
chorbadjiev написа:Кажи все пак за какви размери става въпрос, да не са някакви бусови
. Иначе няма да има проблем с АБС, но си е компромисно решение, да го имаш на ум
и как точнои реши че няма да има проблем с АБС-а след като едните гуми ще се въртят по бързо от другите .... и всеки път като натисне педала и разаликата в оборотите на колелата е над допустимата АБС-а ще се активира
anzak написа:chorbadjiev написа:Кажи все пак за какви размери става въпрос, да не са някакви бусови
и как точнои реши че няма да има проблем с АБС-а след като едните гуми ще се въртят по бързо от другите .... и всеки път като натисне педала и разаликата в оборотите на колелата е над допустимата АБС-а ще се активира

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
нищо няма да стане,аз една година карах моята с предни 195/65/15 и задни 205/60/15 и нямаше никакъв проблем...
щяло да бъде смешно или караш БМВ па нямаш пари за гуми... (нищо лично към колегите с тея мнения) ама като са тарикати да ми купят 4 еднакви и да си ги карам
п.с. тука май половината и повече от хората карат БМВ не заради любов към марката и модела а да се различават от обществото понеже видиш ли имали си БМВ

п.с. тука май половината и повече от хората карат БМВ не заради любов към марката и модела а да се различават от обществото понеже видиш ли имали си БМВ
Ама айде да си говорим коректно откъм точни стойности щото няколко пъти се подчерта, че ще има проблем при разлика във размерите над определена граница ( процент ) , а не по принцип . То тоз пример горния разликата е 3.75мм във височина или 7мм в диаметър . То само различно износени гуми могат преспокойно да дадат такава разлика демек достатъчно малка за да не се обсъжда. Автора така или иначе не конкретизира за точно колко по-високи гуми иде реч , тъй че нека да не са крайни мненията , а с условие за да е правилно в крайна сметка като обяснение . Пример : 195x60 отзад и 205x65 отпред , след малко математика излиза 10.2см разлика на оборот , дали няма да има значение . И само да добавим още един фактор износване ( отзад спрямо предни 4мм , примерно ) и веднага разликата става почти 13см на оборот .
- anzak
- старши ентусиаст
-
vanko 318i написа:нищо няма да стане,аз една година карах моята с предни 195/65/15 и задни 205/60/15 и нямаше никакъв проблем...
щяло да бъде смешно или караш БМВ па нямаш пари за гуми... (нищо лично към колегите с тея мнения) ама като са тарикати да ми купят 4 еднакви и да си ги карам
размерите които си посочил са взаимно заменяеми и двата са препоръчани така че са в стойности с тях няма да има проблем аз съм написал че ще има проблем когато диаметрите са извън допустимите граници
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз карам с малко по-високи гуми отпред и съм много доволен... колата спря да закача на почти всеки залегнал полицай или някви подобни... "за съжаление" не карам с "дървено" спортно окачване, че да няма никакъв ход и да не опира.
14 мнения
• Страница 1 от 1