Парно въпрос ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Re: Парно въпрос ?

Мнение от KPETEH » 05 Яну 2013, 11:44

:yes: Ти казваш, че радиатора му не е достатъчно топъл заради ел.клапите на парното.
Дали това може се провери без да разглабя каквото и да било? Примерно на загрял мотор и включено парно и да се пипат маркучите който отиват и се връщат към и от радиатора в купето и да се прецени до коло са топли спрямо маркучите към радиатора на двигателя?! Или пък ако входящия към радиатора на парното е много по-топъл от изходящите, то проблема е дебита...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 06 Яну 2013, 10:04

Да може по тоя начин да се провери но ще ти трябва инфра ред термометър понеже с него ще стане най лесно и точно.Температурата на входящите 2 по тънки маркуча и температурата на изходящия 1 бр по дебел маркуч при вклучено парно трябва драстично да се различавалАко при тая ситуация пак не топли вътре значи дебита на вода е слаб през радиатора/не обезвъздушена система например/..Ако са близки температурите значи циркулира но не отдава топлина по няква причина /задръстен филтър например/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 06 Яну 2013, 12:23

Много високо технологични проверки ;)
Ако духа по някакъв начин, но не е топло, значи е или радиатора на парното или клапаните, но по-добре да почне от последните по обясними причини. ;)
Ако духа топло, но слабо значи е филтъра на купето.

Потребител
Аватар
Кара: е30 2.3 вече и е34 комби с м50б20

Мнение от Kiril Mitkov » 06 Яну 2013, 20:45

При мен проблемът беше следния:зоната на шофйора духаше горещо,а зоната на пасайера студено.
Реших си проблема като отворих клапанчетата и раздвижих буталцата ,клапанчето което отговаряше за пасажерската зона беше буквално блокирало(клеасало).
Само остана един проблем в средата отзад продължава да духа студено .Като пусна климатика духа както и от останалите места ,но с парното не сработва .Някоъ знаели защо?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 06 Яну 2013, 21:48

Kiril Mitkov написа:Само остана един проблем в средата отзад продължава да духа студено .Като пусна климатика духа както и от останалите места ,но с парното не сработва .Някоъ знаели защо?

То от там духа само студено.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от krumusainski » 21 Яну 2013, 14:06

ОК разбрах къде може да се крие проблема, общо взето може да е на няколко места, съвсем скоро се заемам с него, благорадя на всички за респонда :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 21 Яну 2013, 17:07

Сигурен съм че колегата няма дебит на струята, въздух което както всички знаем си е от почти никога не сменян филтър на купето.
От написаното от негова срана гарантирам за което.

Потребител
Аватар

Мнение от krumusainski » 21 Яну 2013, 17:31

Иван Стоянов написа:Сигурен съм че колегата няма дебит на струята, въздух което както всички знаем си е от почти никога не сменян филтър на купето.
От написаното от негова срана гарантирам за което.

Това е първото което ще проверя :idea: мисля че това ще ми излезе най-евтинко :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 12 Дек 2013, 17:25

До колегата с темата: какво стана, оправи ли го проблема, какво се оказа?

П.П. - Къде може да се намерят нови клапани на цена до макс 150лв? Намерих в един сайт за $120, но с доставка още $40 и става малко безсмислено.

Потребител
Аватар

Мнение от sissko » 24 Апр 2014, 12:16

Колеги и аз имам проблема с клапите..
Може ли да се поръчат от някъде нови на сносна цена - както е питал колегата преди мен?

Предишна

Назад към E34