Бъдеща покупка е38 740ил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: Бъдеща покупка е38 740ил
така въпросния декстрон 2 си го има в оригинален БМВ пакетаж ама пак цената ти е висока същото масло пак оригинално БМВ и не че нещо ама лично съм пътувал с буса на доставчика до складове в германия от където зарежда идва на клиентска цена 18 лв литъра не че имам нещо против оторизираните сервизи ама да им се пълнят гушите за консумативи малко излишно ми се вижда плюс това при теоретичен проблем с кутия или с каквото и да е при части закупени от оторизиран сервиз гаранцията е франция ако не са монтирани там.От оторизиран сервиз бих както и съм купувал оригинални части които другаде ги няма налични но за неща които ги има под път и над път на цена доста по ниска от тяхната това си е жива расипия на пари .И давам ти един наистина последен пример носач Лемфьордер както знаем фирмата произвежда за оригинално вграждане за бмв е 377лв в дару и 218 в една верига магазини имена няма да споменавам но колеги от форума с име пазаруват от тях и никой не се оплакал от стоката им .Като разликата между двата е че на този който струва 218лв много ясно се вижда как е изтрит ОЕМ номера за да не се води оригинална стока и да може да се пакетира от лемьордер .Съгласен съм че има много ментета аз например от форумните търговци на масла и части никога нищо не бих си купил както и някое малко квартално магазинче обаче от фирма която знам че сама си внася частите ще си купя и още как особено цената като е един път и половина под тази на БМВ а купувам реално едно и също нещо
Барай шишарката Минкеее ....
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Темата стана мазало..... Направете нова и там обсьждайте маслата.....
- Spoof
- Потребител
-
- Кара: BMW 730d E38
- Мечтае да кара: BMW 7-series 2012
Аз лично съм от Варна.Така от къде да започна може би от това че маслата 1во нямат нищо общо с това което пише 2ро че е абсолютен кретенизъм да отидеш в БМВ да си купиш масло хахахах или пък каквото и да е горе долу 50% от нещата им са идиотско качени качеството е същото.Да се върнем на маслото имам приятели който работят там няма да обсъждам какво точно са сипвали и какво са видели нека кажем само,че това което ние като клиенти си мислим не приближава 10% от това което реално се случва.Да приключим с маслото
давам пример с друга част ей така която току що ми хрумна и се смея сам в къщи на глас.Купувам си част за ходовата част в рамките на 5 месеца я смених 2 пъти купувам си някаква която уж е много по гадно качество и много е зле като марка няма да споменавам.... Ами карам я година вече и като за край реших да ви попиша по темата тъй като това са неща който знам със сигурност и който сам и усетил както по джоба така и по нервите.Оторизиран сервиз или представителство на БМВ не е с нищо по добро нито по оригинално даже напротив в 60% от случките са навредили много повече отколкото да са помогнали,да не говорим какви диагностики правят и как идея си нямат какво казват че е проблема и колко хиляди лева струва а как реално проблема е за 100-200лв ....... Да се върна пак на маслото ПОВЯРВАЙТЕ МИ нищо общо няма с това което ви казват и това което се слага човек обича да вярва че като вземе скъпото е оригиналното и като влезе в красива модерна постройка на БМВ и няколко човека му обърнат внимание взима нещо което не може да вземе от магазинът в крайния квартал така че спрете да се залъгвате и четох тука един човек как написа "Аз ми е спокойно от там като си купя и знам че е оригиналното" хахахахаха колега там е всичко друго не и оригиналното .....
П.С. Нали знаете че има коли произведени за България има коли произведени за Германия същото е горе долу и с частите и с всичко отиди си купи масло от там и виж колко ще караш.Ела си купи масло от БМВ уж официално и каквото още искаш
и виж колко ще караш.Та щом ще е "лайна" защо да давам 1000лв за масло щом мога да дам многооооооооооооо по малко .....

П.С. Нали знаете че има коли произведени за България има коли произведени за Германия същото е горе долу и с частите и с всичко отиди си купи масло от там и виж колко ще караш.Ела си купи масло от БМВ уж официално и каквото още искаш

Смелите умират веднъж СТРАХЛИВИТЕ ВСЕКИ ДЕН ПО МАЛКО !!!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
anzak написа:така въпросния декстрон 2 си го има в оригинален БМВ пакетаж ама пак цената ти е висока същото масло пак оригинално БМВ и не че нещо ама лично съм пътувал с буса на доставчика до складове в германия от където зарежда идва на клиентска цена 18 лв литъра не че имам нещо против оторизираните сервизи ама да им се пълнят гушите за консумативи малко излишно ми се вижда плюс това при теоретичен проблем с кутия или с каквото и да е при части закупени от оторизиран сервиз гаранцията е франция ако не са монтирани там.От оторизиран сервиз бих както и съм купувал оригинални части които другаде ги няма налични но за неща които ги има под път и над път на цена доста по ниска от тяхната това си е жива расипия на пари .И давам ти един наистина последен пример носач Лемфьордер както знаем фирмата произвежда за оригинално вграждане за бмв е 377лв в дару и 218 в една верига магазини имена няма да споменавам но колеги от форума с име пазаруват от тях и никой не се оплакал от стоката им .Като разликата между двата е че на този който струва 218лв много ясно се вижда как е изтрит ОЕМ номера за да не се води оригинална стока и да може да се пакетира от лемьордер .Съгласен съм че има много ментета аз например от форумните търговци на масла и части никога нищо не бих си купил както и някое малко квартално магазинче обаче от фирма която знам че сама си внася частите ще си купя и още как особено цената като е един път и половина под тази на БМВ а купувам реално едно и също нещо
Колегаanzak, и аз не съм голям фен на дилърите, но просто някои неща ги купувам по принуда от там, защото може да има лоши последици ако попаднеш на менте. Нямам познат, който да ми гарантира, че ATF хем е евтин, хем качествен, предполагам, че и с повечето колеги е така, пробвал съм с ATF от друго място, но разликата в превключването беше огромна, затова за себе си съм решил от къде да го купувам. За частите няма какво да коментираме- датчици на VDO произведени за BMW, но със заличена емблема и партномер съм ги вземал до 70лв. по-евтино. Купувал съм и пълни боклуци от Дару кар- да кажем тампон за преден амортисьор за 250лв.ми се скъса три дни след монтажа, естественно обвиниха колата, направиха и пълен преглед и всичко беше наред, уважиха гаранцията и го смениха, след една седмица същата история, отидох до една автоморга и взех един за 20лв. и три години нямах проблем. Така, че всичко е относително и трябва да се внимава какво и от къде се купува, защото всичко е за наша сметка.
Колегаiliew, нека бъдещия ни колега да научи някои от тънкостите на сервизното обслужване на БМВ.

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Тя темата беше за бъдеща покупка на 740iL, но Майстор Цветко реши да ни просветли колко неопределено е количеството на маслото в кутията и колко е скъпо то, и темата отиде по дяволите.
Така или иначе, доколкото имам наблюдения, теми от този род не се толерират.

Така или иначе, доколкото имам наблюдения, теми от този род не се толерират.

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
А добър денboris_k написа:Тя темата беше за бъдеща покупка на 740iL, но Майстор Цветко реши да ни просветли колко неопределено е количеството на маслото в кутията и колко е скъпо то, и темата отиде по дяволите.![]()

Аз си мислех, че е Майстор ( с главно М) само на Е34, обаче се оказва, че е специалист по всичко

С ръка на сърцето мога да кажа, че той е моят нов идол

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Да, Мите чети и се учи.
Мите това да разлистваш каталози за части, не е като някои други неща.
А част от темата беше за:
и мисля, че колегата получи изчерпателна информация.

Здравейте и за много години тъй като съм нов във вашия форум искам да ви попитам за една е38 ца 4.4 колата е със старата скоростна кутия така съм чувал че била по надеждна,другото е бихте ли ми казали колко литра масло събира в кутията,...

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Много си прав - чета и попивам всяко твое мнение, особено съм наблегнал на отварянето на ЕКУ-то на Е90-тката, за да се изкара чипа и да се прочетеzvetiko написа:Да, Мите чети и се учи.Мите това да разлистваш каталози за части, не е като някои други неща.
Здравейте и за много години тъй като съм нов във вашия форум искам да ви попитам за една е38 ца 4.4 колата е със старата скоростна кутия така съм чувал че била по надеждна,другото е бихте ли ми казали колко литра масло събира в кутията,...

Най изчерпателните мнения в темата бяха твоите, обясни му всичко както си требе, ашколсун

Гледам че и Борис ти е фен вече, очаквай скоро да си имаш фен клуб по-голям от на ЦСКА

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Митко Стоянов написа:Много си прав - чета и попивам всяко твое мнение, особено съм наблегнал на отварянето на ЕКУ-то на Е90-тката, за да се изкара чипа и да се прочетеzvetiko написа:Да, Мите чети и се учи.Мите това да разлистваш каталози за части, не е като някои други неща.
и мисля, че колегата получи изчерпателна информация.![]()
![]()
Евала и за това, че настрои МИЛИМОЛОВЕТЕ на Зъба на ТДС-а, поредното ти ерудирано мнение
![]()
![]()
![]()
Най изчерпателните мнения в темата бяха твоите, обясни му всичко както си требе, ашколсун![]()
![]()
![]()
Гледам че и Борис ти е фен вече, очаквай скоро да си имаш фен клуб по-голям от на ЦСКА![]()
![]()
![]()
ще извинявате ама може ли и аз да се запиша във фенклуба

Барай шишарката Минкеее ....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Знаете ли колко ми пука за мнението Ви. Като гледам освен да се хилите безсмисленно за друго не ставате.
Мите, чудесно знам, че за теб термина милимолове звучи напълно необяснимо, но това е термин, който се употребява в диагностиката, като единица за горивото, което се подава на двигателя и е от голямо значение за работата му. Наистина ще трябва да почнеш да ми плащаш, за това, че те уча на някои неща.
Вземи седни, почети и чак тогава коментирай. 

Мите, чудесно знам, че за теб термина милимолове звучи напълно необяснимо, но това е термин, който се употребява в диагностиката, като единица за горивото, което се подава на двигателя и е от голямо значение за работата му. Наистина ще трябва да почнеш да ми плащаш, за това, че те уча на някои неща.

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2