м42 много странен проблем!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

м42 много странен проблем!!!

Мнение от mladen66578 » 05 Яну 2013, 19:43

здравеите!
проблема ми е следния:
осфетлението в купето започна да се включва от време на време без да съм го пускал
след като заключа колата, след извесно време се включва алармата
лявото стъкло се задеиства само, понякога забива нито нагоре нито надоло
единия фар започна да премигва и всичко това го прави доста често но не постояно!
изглежда смешно можеби но незнам какво да правя :dunno:
имам съмнение в комфорт модула, ако негреша една джаджа зад жабката
когато колата е в покои понякога чувам нещо да цъка там без да съм натискал нищо :dunno:
ако някои може да помогне или е имал подобен проблем ще съм му благодарен да каже за какво става въпрос ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Re: м42 много странен проблем!!!

Мнение от Борис_Малинов » 06 Яну 2013, 0:42

Износено ти е микро-ключето, което се намира на лявата колона. Има доста изписано, за това как да му вдъхнеш нов живот.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 06 Яну 2013, 19:37

Колега специално за задействането на алармата мога да ти кажа какво беше при мен-след като заключа колата със алармата и прозореца сам се вдигаше и сваляше ей така от нищото(м42-купе 93-та).Проблемът беше че механизмът за сваляне и вдигане на прозореца 1 см,който е на пантата на колоната от вътрешната страна беше много износен,както и самата ролка на пантата(при свалянето на прозореца 1см светва и лампата в купето,ако си го направил от плафона.От там не прави хубав контакт дори и когато колата е в покой и прозореца се вдига и сваля когато си иска от там се и задейства алармата.Този проблем го правеше и когато минех през по голяма дупка.Решението му беше като завъртях тази износена ролчица на пантата на колонката от неизносената и страна за да има по-добър контакт със микро ключето и проблема се оправи.Виж това,защото аз както винаги,се занимавах със моторчета,машинки електроники и т.н.,и за пореден път проблемът се оказа елементарно смешен. :mhihi: :yes:
П.П.:ако не схващаш по-късно ще кача снимки да видиш за кое точно става въпрос :)

Потребител
Аватар

Мнение от mladen66578 » 06 Яну 2013, 21:37

Благодаря ви за информацията
Наистина проблема ще излезе от това бутонче.
Навих тиксо и за сега е добре (y)
Времето ще покаже...
Незнам само каква е причината стъклото да забива в някакво отворено положение и да не изка
Да се движи нито нагоре нито надоло
И след известно време се оправя от самосебеси ??? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 06 Яну 2013, 23:43

mladen66578 написа:Благодаря ви за информацията
Наистина проблема ще излезе от това бутонче.
Навих тиксо и за сега е добре (y)
Времето ще покаже...
Незнам само каква е причината стъклото да забива в някакво отворено положение и да не изка
Да се движи нито нагоре нито надоло
И след известно време се оправя от самосебеси ??? :dunno:

Нали казах по горе бе колега,чопчето и ролката са изтъркани и не правят хубав контакт помежду си,за това като няма контакт,джама си забива в едно положение.Сега като си навил тиксо(според мен щеше да свърши работа просто да завъртиш ролката от неизносената и страна(ако има такава)) би трябвало да нямаш никакъв проблем,ако имаш вече най-добре потърси или от морга,или от колега във форума по запазено бутонче и ролка на пантата.Аз ще го направя по натам,щото за сега няма проблем :yes:

Назад към E36