Пробелем с автоматика ли имам ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- bagercheto
- Потребител
-
- Кара: Е60 530D
- Мечтае да кара: M5
Пробелем с автоматика ли имам ?
Здравейте колеги , моля за помощ ако някой е имал проблем като моя . Проблема ми е следния : от време на време колата спира да ускорява оборотите се ка4ват ,но колата не ускорява и така на която и да е предавка или ускорява много бавно мотора се форсира и турбото уж си надува. Ка4вах я на диагностика и ми казаха 4е може да е дебитомер смених го . После ми казаха 4е може да е от маслото в скоростите смених и него и картера (филтера ) на автоматика ЕГР клапана също и по4истих вихровите клапи . А на компютърната диагностика не изписва да има проблем със скоростите . Ако някой има идея от какво може да е нека пище ще бьда благодарен.
Re: Пробелем с автоматика ли имам ?
при мен това ,като стана не можах да изкача един легнал полицай
Давах газ и нямаше мощност , но ми даде грешка преди това . Transmition fault drive moderately .Тия коли имат датчик на всичко дето шава. Да не би проблема да е от както си я взел ,защото в такъв случай може да са го покрили ,колкото да мине за пред диагностиката ?

- bagercheto
- Потребител
-
Имаш ли представа какъв е този дат4ик ? И каква му е ролята ту работи ту не и него от4ита като грешка , като работи оба4е колата си върви супер.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
от време на време само така ли?А да не би да ти се регенерира ДПФ-а?Имаш ли грешки при диагностиката и какви най вече в DDE?
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- bagercheto
- Потребител
-
Да понякога го прави , и не знам какво го провокира за да го направи . има пъти по 300 км карам и няма проблем друг път го прави покарам я малко без да я фурсирам и се оправи но като цяло е много неприятно.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
най-вероятно ДПФ -а регенерира.При мен това усещане беше по-силно когато не ми работеше дроселовата клапа и забиваше грешка освен за неработещ дросел и за недостатъчно количество въздух от ЕГР клапата(това за егр -а само когато филтъра регенерира).За това те попитах за грешки ама не казваш
надявам се да съм бил полезен все пак

надявам се да съм бил полезен все пак
- bagercheto
- Потребител
-
Исписваше всякакви грешки но не и с ЕГР клапана и клапите изтриха ми ги уж вси4ките смених дебитомера защото него го изписваше като грешка . Сега съм с нов дебитомер и пак го прави . Някакви идеи от какво може да е ? или пак да я ка4а на диагностика и да вида ако има грешки ?
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
изтриването на грешките не води до решение на проблема......нали идеята е да запише грешка за да знаеш какво да смениш или ремонтираш,а не да ги изтриеш и готово.
- primo1
- Потребител
-
- Кара: e60, e84
Здр.
На мен така ми прави кутията преди време , но имах проблеми с алтернатора ...беше заминал даваше ту ниско ту високо напрежение и електрониката на кутията се шашкаше даваше transmission fault и карах на 2ра или на 3та ....тоест едвам тръгваше от място ..с много газ ...
снемних алтернатора ..грешките се прекратиха и проблема изчезна
На мен така ми прави кутията преди време , но имах проблеми с алтернатора ...беше заминал даваше ту ниско ту високо напрежение и електрониката на кутията се шашкаше даваше transmission fault и карах на 2ра или на 3та ....тоест едвам тръгваше от място ..с много газ ...
снемних алтернатора ..грешките се прекратиха и проблема изчезна

9 мнения
• Страница 1 от 1