Бъдеща покупка е38 740ил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 740 il
- Мечтае да кара: На задна гума
Бъдеща покупка е38 740ил
Здравейте и за много години тъй като съм нов във вашия форум искам да ви попитам за една е38 ца 4.4 колата е със старата скоростна кутия така съм чувал че била по надеждна,другото е бихте ли ми казали колко литра масло събира в кутията,мотора и евентуалано кое да гледам като я купувам аз я карах колата направи ми впечатление че ЕДЦ системата която е не реагира така по точно да се изразя колата стои много твърда дори без да натискам копчето дали това е някакъв сериозен проблем друго по сериозно не ми се видя само дето светеше айрбег и някакво внимание предполагам че това е ръчната спирачка,и само да уточня колата е 740 ил дълга база ниска,черна с голяма джанта дано ми се усмихне късмета скоро време да мога да я взема и да споделям всичко със вас
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Бъдеща покупка е38 740ил
denislav.tatarov написа:Здравейте и за много години тъй като съм нов във вашия форум искам да ви попитам за една е38 ца 4.4 колата е със старата скоростна кутия така съм чувал че била по надеждна,другото е бихте ли ми казали колко литра масло събира в кутията,мотора и евентуалано кое да гледам като я купувам аз я карах колата направи ми впечатление че ЕДЦ системата която е не реагира така по точно да се изразя колата стои много твърда дори без да натискам копчето дали това е някакъв сериозен проблем друго по сериозно не ми се видя само дето светеше айрбег и някакво внимание предполагам че това е ръчната спирачка,и само да уточня колата е 740 ил дълга база ниска,черна с голяма джанта дано ми се усмихне късмета скоро време да мога да я взема и да споделям всичко със вас
Не знам дали питаш за автоматична скоростна кутия- при нея количеството на маслото е малко неопределено защото се подменя частично, колкото изтече, някъде от от 4-5.5 литра, лошото е, че е LT и струва 48лв. литъра.
ЕДЦ сигурно свети защото има някакъв проблем с датчика за завъртане на волана-Steering angle sensor и от там амортсьорите са постоянно в режим HARD
Еърбека може да свети от няколко неща- най-безобидното е някой да е сменил крушката когато колата е била на контакт и да е записана грешка, по-вероятно е на някоя автомивка да са скъсали тензо съпротивлението в пасажерската седалка докато са я натискали с коляно.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Разлика между спорт и нормален режим трудно можеш да усетиш при движение с ниска скорост.
Удивителната сигурен ли си,че не свети заради изключено АСЦ?
Това,което си чул за старата скоростна кутия и типтроника по мои наблюдения е точно обратното.
Успех и дано вземеш добър екземпляр!
Удивителната сигурен ли си,че не свети заради изключено АСЦ?
Това,което си чул за старата скоростна кутия и типтроника по мои наблюдения е точно обратното.
Успех и дано вземеш добър екземпляр!
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
абе колега ти какво масло ползваш че 48лв литъра ....
Барай шишарката Минкеее ....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Аз ползвам друго-Д2,26лв. литъра, но в Е38 след 09.97 се слага LT 71141/по информация от Дару кар/, оргиналното е 48лв. литъра има и по-евтини импровизации, но ремонта на скоростите обикновено е над 2000лв. Колегата след като вземе колата, нека да погледне цвета на табелката върху скоростите- ако е зелена е лошият вариант, ако е черна ще мине с моя, но нека да е готов на всичко. 

- anzak
- старши ентусиаст
-
Ессо Лт 71141 не е оригинално бмв масло следователно от всеки доставчик може да се купи на цени около 25-35 лв да не говорим че оригинално на ЗФ която е и фирмата производител на кутиите е 37лв литъра така че има ли смисъл въобще да се споменава дару кар за кола на 15 + години 
http://www.primeoil-bg.com/products/?category=15&page=2 поне един линк пускам че ме мързи още да търся

http://www.primeoil-bg.com/products/?category=15&page=2 поне един линк пускам че ме мързи още да търся
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
anzak написа:Ессо Лт 71141 не е оригинално бмв масло следователно от всеки доставчик може да се купи на цени около 25-35 лв да не говорим че оригинално на ЗФ която е и фирмата производител на кутиите е 37лв литъра така че има ли смисъл въобще да се споменава дару кар за кола на 15 + години
да това е така и само искам да допълня че ESSO е закупен преди 10 месеца от MOBIL и затуи маслата са на пазара вече под етикета на MOBIL.респективно MOBIL LT71141.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- denislav.tatarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 740 il
- Мечтае да кара: На задна гума
В момента карам мерцедес,но най скоро време се надявам да се кача на тази баварка просто ми изпълни душата хареса ми как се държи на пътя а за обслужването си е нормално и моята е автомат и съм си казал че на ръчка няма да се кача аз чета тука за частите и цените но пък кефа цена няма,и защо старата кутия да нее по надеждна пък за мотора веднага една газчица и се оправят нещата
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
anzak написа:Ессо Лт 71141 не е оригинално бмв масло следователно от всеки доставчик може да се купи на цени около 25-35 лв да не говорим че оригинално на ЗФ която е и фирмата производител на кутиите е 37лв литъра така че има ли смисъл въобще да се споменава дару кар за кола на 15 + години
Колега, не съм казал, че е ЕSSO. Иначе Ессо Лт 71141 може да се намери и за 19.80. Това, че колата е на 15+ години не означава, че не трябва да се сипва хубаво масло в кутията, защото ремонта и струва като за нова, почва от 2000 и никой сервиз няма да ти вземе по-малко само защото си купил колата да кажем за 5000лв. Също така може да се замислиш защо цените на Ессо Лт 71141 варират, както ти казваш от 25-35 лв, а вече написах, че има долна граница и от 19.80. Вече срещнах някъде във форума мнение как няколко месеца след смяна на маслото, колата отишла на основен ремонт, предполагам са сложили от "тарикатското" Ессо.
Да кажем като моето масло може да се намери и за 14лв. обаче кутията почва да превключва много по-ударно, затова слагам оргинално.
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Ти не си казал, че е Esso, но колегата анзак те просветлява, че производителя на Лт 71141 е именно Esso /вече Мобил/. 

- anzak
- старши ентусиаст
-
сега колега Цветико незнам дали правилно ти пиша ника на български точно на мен няма какво да ми обясняваш и да светна аз лично съм купувал от оторизиран сервиз въпросното масло дадоха ми в туба 20л на ессо това беше преди да ги купят Мобил както спомена колегата димек в оторизираните сервизи ползват същото масло и не случайно като отвориш ТИС димек сервизната програма на бмв излиза ЕССО а не оригинално бмв масло докато примерно на черния етикет си излиза само оригинален номер масло и тези разлики в цените са за различните производители които предлагат масла като заместител на въпросното ЛТ масло и аз лично тарикатско ессо не съм срещал стига филмира хората това не е някакво масово масло като кастрол 10/40 примерно че да има дубликати а и незнам дали знаеш ама БМВ рафинерия за масло нямат задават спецификациите на някой производител преди беше на някакава не много известна рафинерия после на кастрол сега незнам и те им произвеждат маслото а БМВ само си го бутилират но конкретно ЛТ71141 няма оригинален пакетаж за бмв справка :
http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part
дори оторизирания сервиз продава Мобил ЛТ а не оригинално бмв масло и 83 22 9 407 807 е оригиналния номер на маслото чукно го в гугъл да видим ще ти излезе ли оригинално в бмв опаковка
така че след като бмв сервиза го купува от някой най-вероятно от официалния вносител какво пречи да се купи от вносителя на половин цена вместо от бмв сервиза на споменатата от тебе цена като мине през БМВ не става нито по оригинално нито по качествено само по скъпо
http://www.darucar.bg/index.php?show=result_part
дори оторизирания сервиз продава Мобил ЛТ а не оригинално бмв масло и 83 22 9 407 807 е оригиналния номер на маслото чукно го в гугъл да видим ще ти излезе ли оригинално в бмв опаковка
така че след като бмв сервиза го купува от някой най-вероятно от официалния вносител какво пречи да се купи от вносителя на половин цена вместо от бмв сервиза на споменатата от тебе цена като мине през БМВ не става нито по оригинално нито по качествено само по скъпо
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Ти не си казал, че е Esso, но колегата анзак те просветлява, че производителя на Лт 71141 е именно Esso /вече Мобил/
Колега ето Mobil ESSO за 19.50лв.. Ти ще си сложиш ли от него.

http://www.motorni-masla.net/index.php?main_page=product_oil_info&products_id=432
Колега Анзак, оторозираните сервизи продават наистина на по-високи цени, но знаеш, че вземаш истинският продукт. Съгласен съм с теб, че BMW не произвеждат масла, както и други неща, просто възлагат на фирми, които правят това да им ги произведат с определени спецификации и после ти продават точно това масло.Точно тази сигурност струва нещо и се калкулира в крайната цена. За мен има значение дали вземам от българският официален представител на Мобил или от Дару кар, които са го взели от същият официален, но германски представител. Да кажем не би трябвало да има в търговската мрежа 20 годишно говеждо месо от Египет или радиоактивно от Ирландия, но в българската го има, а в германската не. За тарикатските цени стана въпрос защото ти каза, че цената варира с 10лв. което не е особено нормално, когато нещо струва да кажем средно 30, да не говорим, че супероргиналното е 37лв, а го има и за 19- точно на кое да се спрем. В края на краищата всеки решава сам за себе си какво да прави, но ми прави впечатление, че това рухване на цените на LT е откакто ESSO стана Mobil- сигурно доставката и производството са от турското подразделение на фирмата, преди години бях голям фен на тази марка и си купувах двигателно масло директно от офиса им за 26лв. литъра, после го видях същото в Истанбул в еднолитрови бутилки за 1.50$. на дребно

Между другото маслото, за което говорим се произвежда и от FEBI и се продава в България за 22лв. литъра. Ако търсех по-евтин вариант сигурно бих се спрял на него, вероятноста за фаршификация е доста по-малка.
http://www.bmwpartsweb.com/Part-Number/Product-Detail__83229407807_FEB_D18BD03A.aspx
- anzak
- старши ентусиаст
-
ама ти защо си мислиш че дару кар го взимат от германския оторизиран представител колега с нещо ще ти го докажат ли пък и като се замислиш разликата в цените малко може и да варира от търговската отстъпка и от надценката и аз лично без никакви притеснения бих си взел и налял от официалния вносител както и съм правил както и правя както и си купувам Оригинални бмв масла от магазина от който си пазаря части и си сменям вече сигурно на 10 коли само мои коли от 5 години и досега дерт не съм имал . Така че не ми извъртай нещата а и цените на ессо не са рухнали от както са купени от мобил много добре си спомням първата покупка на масло от бмв дилър на ЕССО за първото ми бмв автоматик това беше 2007-а и цената беше за 6 литра 180 лв с някаква отстъпка около 30лв литъра това цена в оторизиран сервиз а иначе си беше по около 20 22 лв на другите места
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Колега, нищо не извъртам, ето цената в Дару кар:

Който иска може да разсъждава защо едно и също масло на едно място е 19.50лв. на друго 48 лв, върху разликата от 28лв. и дали проблема е в алчноста на официалните дилъри на БМВ или в безотговорноста на вносителите, които пробутват може би ментета
Също така какво масло да си вземе- одобрено от БМВ и продаващо се в негов официален сервиз на безумни цени или от официален вносител за България за почти без пари.
Аз лично след като знам колко струва ремонта на един автоматик и колко теми има във форума от рода на "След като смених маслото, кутията се счупи или не работи както трябва" бих си взел сертифицирано от дилър на БМВ. Особено като имам в предвид, че следващите 150 000 -200 000км няма да го пипам.
А ето го и моето масло- там не пише нищо сигурно защото е куче марка:

Който иска може да разсъждава защо едно и също масло на едно място е 19.50лв. на друго 48 лв, върху разликата от 28лв. и дали проблема е в алчноста на официалните дилъри на БМВ или в безотговорноста на вносителите, които пробутват може би ментета

Аз лично след като знам колко струва ремонта на един автоматик и колко теми има във форума от рода на "След като смених маслото, кутията се счупи или не работи както трябва" бих си взел сертифицирано от дилър на БМВ. Особено като имам в предвид, че следващите 150 000 -200 000км няма да го пипам.

А ето го и моето масло- там не пише нищо сигурно защото е куче марка:

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
zvetiko написа:Ти не си казал, че е Esso, но колегата анзак те просветлява, че производителя на Лт 71141 е именно Esso /вече Мобил/
Колега ето Mobil ESSO за 19.50лв.. Ти ще си сложиш ли от него.![]()
Никой не оспорва факта, че на Българския пазар е пълно с ментаци,но никои не говори за тях, така че да даваш примери с тях е безсмислено.
Цената за краен клиент маслото от официалния вносител на Мобил за България е 21.5лв на литър и се предлага само на разфасовки от по 20 литра.
Febi e абсолютно същото масло, с различна бутилировка.

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2