Двуомене 730д или 740д??
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Двуомене 730д или 740д??
Привет колеги,фен съм на 7серия. Иска ми се да си взема още една сега но се двуомя кой от двата двигателя да избера. основно ми трябва автомобила за извънградско каране,по-скоро международно.... И още нещо има ли смисъл да си взема някой "кенеф",който да си го изремонтирам изцяло ,за да съм тип-топ или да гледам за запазена и лачена:)
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Двуомене 730д или 740д??
Аз опит с тия дизели нямам, с е38 пък още повече. Но ще си позволя да ти препоръчам 730д. М57 е един изключителен двигател, стига да е поддържан добре. 740д е първия дизелов V8 на БМВ и не го хвалят много. Отделно имаш 2 глави, 2 турбини и т.н., което значи евентуално повече разходи. Интересно ми е какво ще кажат колегите, но това мисля е всеобщото мнение.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
Има не малко писано във форума!Общото мнение е за 730д поради скъпите ремонти и по-високия разход на 740д.
То това за "всичко по 2" на мен ми е ясно, идеята ми е да пътувам комфортно и сигурно, не целя да се състезавам, гоня си икономията на дълго,понеже често ще ми се налага да ходя до Австрия и околностите. Интересуваме,ако някой е притежавал и двата модела да каже лично мнение:)
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
"Кенеф" , определено не . По скоро нещо с изпъната линия , добри двигател и трансмисия . Окачването и при най-добрата винаги изкача нещо . Двигател 30д е достатъчен.
За милиони-няма закони.
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
"който да си го изремонтирам изцяло ,за да съм тип-топ или да гледам за запазена и лачена:) "
Недей така, търси си читава кола, колко ще ти костват нервите и времето да и се чудиш кво и има и да я оправяш. То и читъава да е пак ще имаш предизвикателства.
Аз карам 730Д - немога да не кажа че съм доволен. Съветът ми е да е след 99 даже след 2000г.
Потърси за някоя тарикатска с як салон и скачай с двата крака.
Недей така, търси си читава кола, колко ще ти костват нервите и времето да и се чудиш кво и има и да я оправяш. То и читъава да е пак ще имаш предизвикателства.
Аз карам 730Д - немога да не кажа че съм доволен. Съветът ми е да е след 99 даже след 2000г.
Потърси за някоя тарикатска с як салон и скачай с двата крака.
Супер,мерси много за отговорите, много добре ми е ясно, че няма да ви послушам,защото сърцето тегли към 4д....
много съм раздвуен.....

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Колега, зимай това което те тегли, не са толкова скъпи вече та да му мислиш толкова.
Ако вземеш 3.0д винаги след това ще си мислиш, какво ли ще да е било 4д.
Ако вземеш 3.0д винаги след това ще си мислиш, какво ли ще да е било 4д.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
сега само аз да вметна нещо имам наблюдение над няколко 740д и всички се оплакваха от този мотор и се чудеха как да се отърват от него то не бяха дебитомери турбини дюзи обаче скоро бях във варна и се срещнах с едно момче караше такава значи тази кола не можеше да се разбере че е дизел и че въобще е запалена не се чуваше мотора за 740д става въпрос обаче колата беше с чисто нов двигател купен от бмв така че според мен просто екземплярите на пазара са или расипани от каране и неподдържани или на много километри или ресурса на мотора е малък може би около 200к
Барай шишарката Минкеее ....
За ресурса не знам,но си мисля, че повечето проблеми идват от неправилна подръжка.....
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Аз съм чувал за 30Д,че обикновенно нагревните свещи се късат в главата
а пък 40Д е мнооого проблемен.Турбини,датчици и тн.Ако греша моля поправете ме 

И за 4.0 д и за ТДС-а съм чувал такива мнения , че създават малко повече проблеми от 3.0 д . Определено обаче начина на експлоатация и на поддръжка е най-важното при всеки двигател . Ако познаваш първите собственици на даден автомобил или поне е от твоя град колата е голям плюс , ще знаеш как е карана и как е поддържана . Аз така избрах моята Е 38-ца , а не от обявите с "нов внос" .
- evtimcho_g60
-
-
Brat mu написа:Има не малко писано във форума!Общото мнение е за 730д поради скъпите ремонти и по-високия разход на 740д.
От години не се е променил тоя овчи начин на мислене във форума и писането на "градивни" коментари с цел 1 отгоре...истината е,че форума е тотално беден откъм инфо за 740d

основния минус на дизеловия 8мак е,че е първия такъв създаван от бмв и не е от най-сполучливите,от гледна точка на разход,повярвай ми доооста по-икономичен е от твоя бензинов осмак с ръчни

п.с. до автора пише се двоумя...

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2