Проблем с температурата - Е36 компакт 99г. 1.9 бензин
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- quentin
- кандидат ентусиаст
-
Проблем с температурата - Е36 компакт 99г. 1.9 бензин
Привет колеги,
За много години, с пожелания за много успешна и безварийна 2013!
Имам следния проблем с компакта - като си карам градско, температурата си седи по средата и всичко е ок, обаче като карам извънградско(или я закрепя на Цариградско по - дълго време) и температурата започва да пада, и колкото повече време карам по извънградски път - без задръствания, спирания, светофари и подаване на повече газ, толкова повече пада температурата.
Реших че е термостата, защото като пипна двата маркуча на радиатора - вход и изход и са с еднаква температура(говорим за кола, запалена преди 5 минути, тоест студена). Предположих, че това означава отворен термостат, което е невъзможно при студена кола и здрав термостат.
Интересното е че по ВИН ми излиза "Термостат с корпус". Справка в Дарукар - Номенклатурен номер : 11531437085
Описание : ТЕРМОСТАТ С КОРПУС
Ед.цена (с ДДС) : 179.45 BGN
Има наличност
-- Дали в термостата е проблема?
-- Мога ли да взема само термостат, без корпус и как по дяволите да уцеля термостата, при положение че по Вин го дават с корпус и нямам точен номер на частта само за термостата?
Благодаря
За много години, с пожелания за много успешна и безварийна 2013!

Имам следния проблем с компакта - като си карам градско, температурата си седи по средата и всичко е ок, обаче като карам извънградско(или я закрепя на Цариградско по - дълго време) и температурата започва да пада, и колкото повече време карам по извънградски път - без задръствания, спирания, светофари и подаване на повече газ, толкова повече пада температурата.
Реших че е термостата, защото като пипна двата маркуча на радиатора - вход и изход и са с еднаква температура(говорим за кола, запалена преди 5 минути, тоест студена). Предположих, че това означава отворен термостат, което е невъзможно при студена кола и здрав термостат.
Интересното е че по ВИН ми излиза "Термостат с корпус". Справка в Дарукар - Номенклатурен номер : 11531437085
Описание : ТЕРМОСТАТ С КОРПУС
Ед.цена (с ДДС) : 179.45 BGN
Има наличност
-- Дали в термостата е проблема?
-- Мога ли да взема само термостат, без корпус и как по дяволите да уцеля термостата, при положение че по Вин го дават с корпус и нямам точен номер на частта само за термостата?
Благодаря
Ако не става с газ, пробвай с повече газ...
Re: Проблем с температурата - Е36 компакт 99г. 1.9 бензин
То е термостат с тяло и май си е цяло, но не съм сигурен.
А за проблема.. да в термостата е.
А за проблема.. да в термостата е.
- SVETLIO 1988
- Потребител
-
- Кара: e36 320i TOURING
- Мечтае да кара: M5 E60
- Детайли за колата: M-Pack
Re: Проблем с температурата - Е36 компакт 99г. 1.9 бензин
със сигурност е в термостата проблема,а наистина за този мотор термостата върви
с корпуса на едно,и затова е по-скъп
с корпуса на едно,и затова е по-скъп