Претапициране на таван Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Претапициране на таван Е36

Мнение от hris » 01 Яну 2013, 18:52

Колеги,искам да попитам тази ламаринка която стои на тавана и щраква на плафона махате ли я? Защото аз я махнах и след тапицирането я сложих пак но не стана много добре леко се вижда как не е прилепнала към тавана,някакви съвети ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Яну 2013, 11:55

аз не я махах
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 02 Яну 2013, 13:07

hris написа:Колеги,искам да попитам тази ламаринка която стои на тавана и щраква на плафона махате ли я? Защото аз я махнах и след тапицирането я сложих пак но не стана много добре леко се вижда как не е прилепнала към тавана,някакви съвети ?

Не я махай, щото махнеш ли я няма слагане после :no:

Потребител
Аватар

Мнение от hris » 04 Яну 2013, 1:37

Може ли ми кажете тия части от къде по тавана са,защото съвсем забравих,тези металните пластини някъде по плафона ли са ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар

Мнение от 4len4o » 07 Яну 2013, 22:30

bum_bum написа:Поразмеква го, щото явно е някакъв стъклопласт правен със смола. Ама го оставих 2-3 дни на слънце и няма грижи. Тва дето го продават тук всъщност не е алкантара,а само така му викат и доколкото знам много силно избледнява от слънцето. Истинската е много здрава и устойчива ама е около 180лв квадрата някъде :kuku: Аз барнах някакви стари количества от Германия за 80лв.

Alcantara-ta цената й е за квадратен метър и наистина е около 180 лв, а всички други еко-кожи и платове ...цената там е за линеен метър, който е на 1,40м. ширина. Предполагам, че тавана на компакта се е получил добре :yes: Важен е ентусиязмът :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 08 Яну 2013, 14:45

Алкантарата е синтетична ;), т.е. не е естествена кожа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 10 Яну 2013, 20:30

MiSho_Spiralata написа:Магазина в Павчарево,който беше в момента е преместен в Дървеница,миналия месец си купих черен плат специално за таван има няколко цвята.Като завиете от Г.М Димитров по Климент Охридски карате нагоре докато стигнете от ляво има един търговски център "Рекорд" От задната страна има един вход на нещо като базар вътре е въпросният магазин.Доста се поозорих докато разбера къде са се преместили :shock:

Така и аз да добавя нещо :) . Цената за линеен метър е 11 лева и стотинки. Проверих лично .
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Яну 2013, 19:45

Ебахти и снимките направих :mhihi:
Като цяло за двете ми леви ръце съм повече от доволен.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 15 Яну 2013, 20:24

bum_bum написа:Ебахти и снимките направих :mhihi:
Като цяло за двете ми леви ръце съм повече от доволен.

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Супер, тези дни ще постна и аз снимки на моето творение.
Щом издържа около година значи вече си заслужава да се покаже :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA

Мнение от Тонката » 29 Мар 2013, 21:20

Колеги,
Бих искал да ви помоля да дадете стъпки при махане/слагане на таван.
Също така някой знае ли, какво трябва да направя, за да светят плафончетата на сенниците - питам, защото сменям тавана и моят нямаше такова осветление.
Благодаря предварително! :) :bchug:
ИзображениеИзображениеИзображение
е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Мар 2013, 1:56

И сенниците и стойките, на които щракват са различни на светещите сенници.
Имат по едно метално пинче.
Не съм мерил кое е + и кое затваря веригата, ама мисля че се прекъсва минуса. Няма да рискуват да набият на ламарините + кабел.
Таваните се свалят различно, но е на усет, не е драма. Компакт и купе имат различни детайли при свалянето например.
Най-общо сваляш всичко с болтче, което държи, откачаш гумените уплътнения около тавана, сваляш колонките, коланите и плафоните и гледаш какво още го държи!
Най-важното, не използваш сила ;)

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW E34

Мнение от Maverick81 » 03 Апр 2013, 14:44

Здравейте. Изчетох цялата тема дотук и захванах моят таван. Вече го свалих и почистих стария дунапрен и лепило, престоя един ден и днес реших да го грундирам. Купиx сив плат, прилича по-скоро на ватиран(не дунапренов),полихронопреново лепило и опитах да нанеса тънък слой за основа, но стяга и съхне много бързо. Смесих с малко бензин и така го нанесох. Като нанасям слой за самото залепване лепилото пак ще стяга много бързо и става като дъвка (дават да се изчака 10-15 минути преди лепене, след като се нанесе, а стяга още на четката). Това нормално ли е, поради вида лепило, който ще ползвам, трябва ли да го смеся с нещо или просто да се ориентирам към C200, Moment (Henckel) или някакво друго? Благодаря предварително! :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Чераната Перла
Мечтае да кара: BMW Z4 M ROADSTER
Детайли за колата: ЧИП + 6 ЦИЛИНДЪРА МНОГО ЯК СПОЙЛЕР И ЛУД ЗАД ВОЛАНА :P

Мнение от stf85 » 06 Апр 2013, 18:51

Maverick81 написа:Здравейте. Изчетох цялата тема дотук и захванах моят таван. Вече го свалих и почистих стария дунапрен и лепило, престоя един ден и днес реших да го грундирам. Купиx сив плат, прилича по-скоро на ватиран(не дунапренов),полихронопреново лепило и опитах да нанеса тънък слой за основа, но стяга и съхне много бързо. Смесих с малко бензин и така го нанесох. Като нанасям слой за самото залепване лепилото пак ще стяга много бързо и става като дъвка (дават да се изчака 10-15 минути преди лепене, след като се нанесе, а стяга още на четката). Това нормално ли е, поради вида лепило, който ще ползвам, трябва ли да го смеся с нещо или просто да се ориентирам към C200, Moment (Henckel) или някакво друго? Благодаря предварително! :bowdown:

Според мен не рискувай да прецакаш плата,а вземи един Moment или Хелми.Поне ще си сигурен,че си в правилната посока.
SHIT HAPPEND

Изображение Изображение Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW Е46
Мечтае да кара: BMW E34

Мнение от Maverick81 » 08 Апр 2013, 14:24

Благодаря за отговора :) Вече залепих плата и монтирах тавана. Доволен съм, няма увиснало никъде, а колко ще изкара...Божа работа :mhihi: Проблема с лепилото реших, като го върнах в магазина, с касовата бележка и си купих същото, но от другаде. Срокът му не беше изтекъл, но си стоеше като желе, още като отворих кутията. Явно кофти партида...сега всичко е ок 8)

Потребител
Аватар

Мнение от lancerr » 04 Май 2013, 18:26

Аз не мога да си намеря плат,че и аз да го оправя тоя таван.... звънях на 3-4 такива дето тапицират и съм им писал на 5-6поне и никой нищо братче.. ако някой знае да каже от каде да си поръчам :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36