Ремонт на воден радиатор -DIY
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
Re: Ремонт на воден радиатор -DIY
metodi80 написа:Щракни една снимка , ако ти е възможно , за да видиме за кое лепило става въпрос.
До колкото разбрах си лепил алуминиевата част с него ? Алуминиевата част е по -лесна за възстановяване било с лепене, било със запояване/заваряване, трудното е по пластмасориите ...
Да, алуминиевата част съм лепил с него, лесна е за поправка наистина, идеята беше по-скоро да се спомене като DIY ремонт с добри резултати за много малко пари, ето го и лепилото:

Uploaded with ImageShack.us
Think. Believe. Dream. Dare...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Страхотна тема! 

- Лъчоо
- Потребител
-
- Кара: M52B2?...E36
- Мечтае да кара: E30...S52B32
Още една полезна и детаилна тема с така описани подробности, че да може всеки да се справи.Евала за труда колега, продължавай все така. 

- Morricone
- Потребител
-
- Кара: '93 E30 Convertible
- Мечтае да кара: E31 ALPINA B12
Първо да кажа Браво на колегата за хубавата тема . Та да споделя една идея и аз понеже в момента извършвам този ремонт с уплътняването м/у пластмасата и питата. Значи колегата е писал да не се вади оргиналното уплътнение , но мене не ме слуша главата и го махнах . И поне по мое предположение проблема ми идва от там ,че точно задната страна на уплътнението е изгоряла и има наслоен котлен камък(на такова ми мяза) За сега съм в застой и се чудя дали направо да не намажа рейнца върху добре почистения алуминий да го изчакам съвсем малко да стегне и да притисна пластмасата . Обаче идва проблема че пластмасата ще влезе малко по-навътре и може да не мога да я притисна добре с пластинките. А другото което си мисля е вместо втори О-пръстен на казанчето да направя една тънка ивица със силикона на дъното в леглото . И да кажа правя опити за ремонт ,защото питата и пластмасите ми са в учудващо добро здраве и предложения за нов радиоатор не ща за сега ..... иначе ... колко върви един Бер за м40 без клима ?

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Изрежи гарнитурата изцяло и остави само тази част , която ляга в канала , след това мацни силикон от горе и след това веднага притисни пластмасовата към металната част ... Ако се съмняваш в качествата на гарнитурата , мацни малко силикон и под нея (демек да се получ сандвич - силикон , гарнитура , силикон ) . Защото самата гарнитура повдига на горе пластмасовата част и прави така , че алуминиевите палци да могат да я притиснат хубаво , инче ще се получи това от което се опасяваш !Morricone написа: и се чудя дали направо да не намажа рейнца върху добре почистения алуминий да го изчакам съвсем малко да стегне и да притисна пластмасата . Обаче идва проблема че пластмасата ще влезе малко по-навътре и може да не мога да я притисна добре с пластинките.
Става , пробвал съм и държи ...Morricone написа:А другото което си мисля е вместо втори О-пръстен на казанчето да направя една тънка ивица със силикона на дъното в леглото .
Към 200лв ...Morricone написа:... колко върви един Бер за м40 без клима ?
- Morricone
- Потребител
-
- Кара: '93 E30 Convertible
- Мечтае да кара: E31 ALPINA B12
Благодаря за бързият отговор колега
Ще видим какви ще ги свърша тея дни . Иначе да дам една последна идея как да се пристегне пластмасата докато се капсулова радиатора ... Моето решение е коланче с тресчотка за товари . Купих го за 4 лв. тествах го "на сухо" и мисля че ще свърши добра работа. Само да не се прекалява с натягането и е желателно да се ползват някакви подложки да омекотят и разпръснат натоварването в точките където минава колана 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Morricone написа:Моето решение е коланче с тресчотка за товари ....
Хубава идея , не се бях сетил за това ..!

- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Morricone написа:Благодаря за бързият отговор колегаЩе видим какви ще ги свърша тея дни . Иначе да дам една последна идея как да се пристегне пластмасата докато се капсулова радиатора ... Моето решение е коланче с тресчотка за товари . Купих го за 4 лв. тествах го "на сухо" и мисля че ще свърши добра работа. Само да не се прекалява с натягането и е желателно да се ползват някакви подложки да омекотят и разпръснат натоварването в точките където минава колана
Днес правих тази процедура стъпка по стъпка по препоръките на Методи, сега остава да изсъхне силикона и да видя дали ще държи. Аз стегнах тази пластмасата към алуминиевата част като престегнах с по-дебела тел, като подложих по едно малко трупче да не се вреже телта в пластмасовата част.

Здравейте на всички и Честита Нова Година.
След като пиша в тази тема, най-вероятно се сещате какво съм получил от Дядо Коледа за подарък. Точно на коледа вечерта след като бях паркирал, нещо ме накара да отворя капака, и тогава установих теча. По мой наблюдения се намура на дъното на радиатора, между пластмасовата и алуминиевата част отляво(от страната на преливника). След дълго мислене, ровене и т.н. стигнах до заключението да се опитам да извърша ремонта по т.2 от тази тема, а именно ремонт на уплътнението м/у пластмаса и метал, все още не искам да търся нов радиатор, понеже този съм го взимал от вносителя на Нисенс преди 4 години (Нисенс ама не можа да искара и половината на оригиналния).
Та въпроса ми е следния имали някой на престава откъде мога да се сдобия с такова уплътнение, тъй като ако няма готово то вероятно някой ги прави, поне се надявам.
След като пиша в тази тема, най-вероятно се сещате какво съм получил от Дядо Коледа за подарък. Точно на коледа вечерта след като бях паркирал, нещо ме накара да отворя капака, и тогава установих теча. По мой наблюдения се намура на дъното на радиатора, между пластмасовата и алуминиевата част отляво(от страната на преливника). След дълго мислене, ровене и т.н. стигнах до заключението да се опитам да извърша ремонта по т.2 от тази тема, а именно ремонт на уплътнението м/у пластмаса и метал, все още не искам да търся нов радиатор, понеже този съм го взимал от вносителя на Нисенс преди 4 години (Нисенс ама не можа да искара и половината на оригиналния).
Та въпроса ми е следния имали някой на престава откъде мога да се сдобия с такова уплътнение, тъй като ако няма готово то вероятно някой ги прави, поне се надявам.
- M0rfe1
- Потребител
-
- Кара: 325тдс,520i
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Да не би да говориш за пробката за източване на радиатора ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Имах същия проблем:3 на комбито. Пластмасата се беше спукала при щуцера. Радиаторната пита беше перфектна без точка забележка. Много исках да го поправя, но не намерих такава пластмаса. Един познат ми спомена, че някъде на място специално за поправка на радиатори правили профил на тази пластмаса от алуминий или някаква сплав и го събирали на място. Ставало "желязно" здраво и дългосрочно. Но не се заинтересувах сериозно, защото подобен ремонт излизаше почти колкото афтърмаркет нов радиатор. Аз така или иначе тогава вече бях купил нов и го бях монтирал.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Смених 4-5 радиатора все със стари че уж по-евтино и накрая пак съм с лепен
прецака ли се и тоя мисля да хвана аргончик да му прави алуминиеви казани и да не се занимавам повече

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
M10 написа:Смених 4-5 радиатора все със стари че уж по-евтино и накрая пак съм с лепенпрецака ли се и тоя мисля да хвана аргончик да му прави алуминиеви казани и да не се занимавам повече
Няма по-добър вариянт от тоя.Ако имаш интерес, на околовръстното срещу ОМВ Бояна има сервиз за климатици, и там са ми правили няколко подобни.Виждал съм и други техни радиатори и мога да кажа, че се справят

50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4