Чип на 530Д 231к.с.?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Чип на 530Д 231к.с.?
Здравейте,
някой от Вас "чипосвал" ли е Е60 530Д 231 коня, автомат? Ако някой го е правил има ли проблеми с ДПФ-а, скоростите, има ли осезаема разлика във вървенето и т.н. И има ли някой впечатления от чип тунинга в Тояга?
Благодаря предварително
Поздрави
някой от Вас "чипосвал" ли е Е60 530Д 231 коня, автомат? Ако някой го е правил има ли проблеми с ДПФ-а, скоростите, има ли осезаема разлика във вървенето и т.н. И има ли някой впечатления от чип тунинга в Тояга?
Благодаря предварително
Поздрави
...............................
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Re: Чип на 530Д 231к.с.?
ето на 235кс мотора,правили сме и на 530д 231 обаче не сме го мерили на диното,проблеми няма,нито с автомата нито с ДПФ-а,вече 2г някаде се кара колата
BMW E91 330XD
235кс заводски данни
измерени 240кс и 529НМ
след ремап 275кс и 604НМ
Повишение 35кс и 75НМ

BMW E91 330XD
235кс заводски данни
измерени 240кс и 529НМ
след ремап 275кс и 604НМ
Повишение 35кс и 75НМ

- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Слагай колега, изобщо не му мисли. Имам наблюдение над такъв мотор, но в Е90 и ръчка. Вече 50 000(в момента е на почти 100)с чипа и само ДУШМАНСКО каране, колкото държат колелата, абсолютно никакъв проблем. ДПФ-ът беше махнат, но по друга причина - за да върви още повече.
За тунингите на Тояга...ами слагал съм там, ама музика преди години, не знаех, че вече и това правят. Явно вече всеки слага чипчета.
Което не е добре между другото.
За тунингите на Тояга...ами слагал съм там, ама музика преди години, не знаех, че вече и това правят. Явно вече всеки слага чипчета.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
абе всеки слага,ама като се качи на диното и става нещо таковаBMWPOWERRR_ACM написа: Явно вече всеки слага чипчета.Което не е добре между другото.
BMW E91 320D
163кс заводски данни
измерени 155кс ОРИГИНАЛ
с някъв чип 175кс
VRPerformance чип 197кс

И накрая като сложиш парите дето си дал за първия чип,те хваща яд защо не си дал със 100-200лв повече за такъв направен и замерен на диното
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
Няма спор колега, аз затова написах и "което не е добре между другото". То ако стане това да си дал парите за нещо недонаправено или с минимален ефект "добре", ами друго да не стане, че да ровят в тези коли разни "майстори"...не, благодаря. Или трябва да се слага при някой препоръчан от доверен човек, или при някой, който се е доказал вече, известен в цялата страна. Това в най-лошия случай за клиента означава спокойствие, а ако никога не разбере какво би означавало реално, най-добре. Ще си кара без да знае колко главоболия си е спестил.
Преди 2 години един ми се размотаваше с офертата да ми слагал чип на Октавията с думите "брата ми прати тука едни от Германия за по 100 лв., казвай на таксджиите да им слагам"
, та смятай колко са от Германия и какви са, че и кой ги слага. Този никога не беше слагал подобни неща, тогава уж започваше да се занимава, но така и не успя да се наложи. 
Преди 2 години един ми се размотаваше с офертата да ми слагал чип на Октавията с думите "брата ми прати тука едни от Германия за по 100 лв., казвай на таксджиите да им слагам"
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Благодаря за изчерпателните коментари, особено на колегата, който професионално се занимава с това
Аз също не искам да си правя експерименти на колата си, тя и без това си върви добре. Просто ми подариха за РД нещо като ваучер, с който да отида в Тояга и да ми ремапнат машината. Т.е. пари няма да давам, те са дадени предварително, но не искам да ми слагат някакъв смотан софтуер 
...............................
Аз само се притеснявам за автоматика, но май при 231/235коня държат до към 700Nm, а при 218 пише, че държи към 500 и малко, а мотора сток е 500, и не знам дали няма да му се стъжни на торк конвъртъра.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
На колегата е 231 к.с.
Бой на убиване и това е! Държи си мотора, че и кутията. Не съм сигурен дали не бяха еднакви кутиите с тези на големия звяр 535д. Има няколко колеги във форума с такива, може да споделят.
Бой на убиване и това е! Държи си мотора, че и кутията. Не съм сигурен дали не бяха еднакви кутиите с тези на големия звяр 535д. Има няколко колеги във форума с такива, може да споделят.
Колеги как се държи 525 2.5 2004г при чипване? Смисъл двигателя е 2.5 и е различен от 3.0. Чувам че не били "толкова здрави" като 3.0 и се чудех как му се отразява чипа.
Tool - Fear Inoculum
- VRPerformance
- ентусиаст
-
Няма проблеми с автомата,имам доста коли направени някой от тях са на по над 300 000кмiceblast написа:Аз само се притеснявам за автоматика, но май при 231/235коня държат до към 700Nm, а при 218 пише, че държи към 500 и малко, а мотора сток е 500, и не знам дали няма да му се стъжни на торк конвъртъра.
защо да не са здрави?никога ама никога досега не съм видял Е60 с повреден мотор досега...затова питам защо да не са здрави?Emooo написа:Колеги как се държи 525 2.5 2004г при чипване? Смисъл двигателя е 2.5 и е различен от 3.0. Чувам че не били "толкова здрави" като 3.0 и се чудех как му се отразява чипа.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Аз съм ЗА Чип... слагай...и каквото сабя покаже
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Emooo написа:Колеги как се държи 525 2.5 2004г при чипване? Смисъл двигателя е 2.5 и е различен от 3.0. Чувам че не били "толкова здрави" като 3.0 и се чудех как му се отразява чипа.
Колега, разликата в моторите е минимална и държи на напъна без проблем, имам такава правена от 2008г. и единственото което прави по мотора е да сменя масло и филтри. Относно автомата досега не ми се е случвало да има проблем с автоматика след тунинга, все пак трябва да се внимава как се прави софтуера, а също е важно и какво точно търси клиента, защото вариантите за направата са няколко.
0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;