Проблем с дръжката на вратата на купе
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Re: Проблем с дръжката на вратата на купе
На мен пък бравите ми остават с дръпната дръжка, след като дръпна да отворя вратата, трябва да им помагам с ръка че да се приберат, решение на проблема има ли? Тъй като се сещам поне за още 3 коли с такъв проблем. Да не е пак от същия болт?
- martinez87
- Потребител
-
- Кара: 320 D
Искам да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на vassil_bk. Веднага след като изгледах клипа отидох да пробвам (беше 11:30 вечерта
) и вратата се отваря без никакви проблеми.

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Gh0s7 написа:На мен пък бравите ми остават с дръпната дръжка, след като дръпна да отворя вратата, трябва да им помагам с ръка че да се приберат, решение на проблема има ли? Тъй като се сещам поне за още 3 коли с такъв проблем. Да не е пак от същия болт?
И при мен го прави това, когато е по-студено. Добре че го видях, че бая блъскане изяде вратата

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
И при мен е така, но не важи от студа.Забелязах че се оправя след автомивка или дъжд.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
такаааа... слизам си днес, отключвам и тръгвам да отварям пасажерската врата. Дърпам дръжката на вратата, но вратата не се отваря
дръжката си се движи ок, но не отваря .... влизам в колата и пробвам да отворя от вътре - отваря си се нормално. Вчера всичко си работеше както трябва и вратата си се отваряше без проблем.
Предположението - нещо в самата брава се е откачило или счупило.
Веднага потърсих за проблема в нета и се оказа, че това е често срещан проблем - отчупва се един държач, който държи някакъв кабел. Оправял се е с 1-2 свински опашки:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=263608
Въпросът ми е, някой сблъсквал ли се е с това и къде го е оправил?

Предположението - нещо в самата брава се е откачило или счупило.
Веднага потърсих за проблема в нета и се оказа, че това е често срещан проблем - отчупва се един държач, който държи някакъв кабел. Оправял се е с 1-2 свински опашки:
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=263608
Въпросът ми е, някой сблъсквал ли се е с това и къде го е оправил?
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
На мен веднъж преди повече от 4 месеца ми се бъгна шофьорската врата. Отключвам нормално с централното, дърпам дръжката - няма никой. Свалих джама, и отвътре не искаше да се отвори. Бяхме двамата с Росен и направихме някакви магии, май накрая се отвори след като отнесе един удар по дръжката
Питай Runnaway, той е специализирал бравите на купетата 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
... явно никой няма такива проблеми ...
свалихме панела на вратата, стигнахме до кабела и наистина като на картинката беше се измъкнал от държача. Сложихме го обратно и воала, вратата си се отваряше и отвън, и отвътре. Заключих я с централното, отключих и ново двайсет - не се отваряше нито отвън, нито отвътре. С триста зора успяхме да отворим вратата отново като дърпахме въпросния кабел от страната, която е вързана за заключващия механизъм. След като го откачихме, вратата можеше да се отваря само отвътре, като се закачи и заключи, повече не може да се отвори. Интерсното в случая е, че централното работи, отключва, но от там нататък все едно все още е заключена.
Подозирам, че целият механизъм за заключване нещо се е бъгнал .... оправия май няма, освен нов - тези дни ще се разбере, надявам се.
свалихме панела на вратата, стигнахме до кабела и наистина като на картинката беше се измъкнал от държача. Сложихме го обратно и воала, вратата си се отваряше и отвън, и отвътре. Заключих я с централното, отключих и ново двайсет - не се отваряше нито отвън, нито отвътре. С триста зора успяхме да отворим вратата отново като дърпахме въпросния кабел от страната, която е вързана за заключващия механизъм. След като го откачихме, вратата можеше да се отваря само отвътре, като се закачи и заключи, повече не може да се отвори. Интерсното в случая е, че централното работи, отключва, но от там нататък все едно все още е заключена.
Подозирам, че целият механизъм за заключване нещо се е бъгнал .... оправия май няма, освен нов - тези дни ще се разбере, надявам се.
Re: До Колегите От Пловдив Проблем с дръжката на вратата на
vassil_bk написа:Е го е: http://www.youtube.com/watch?v=1hT9E-BQOJkshalashaska написа:...
Пробвайте я тая врътка преди да сваляте и разглобявате каквото и да е. Когато го пробвах това при мен, в едната крайна позиция вратата не искаше изобщо да се отвори, а в другата се отваряше със съвсем леко дръпване на дръжката
браво колега! и при мен стана номера

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Re: До Колегите От Пловдив Проблем с дръжката на вратата на
Този болт контролира колко навън/навътре ще застане чопа, който се дърпа от дръжката на врата, за да се отвори заключването на бравата. Ти явно си прекалил и си го докарал до някое от крайните положения, в които дърпаш дръжката от вън, но тя не успява да закачи чопа на бравата, за да отвори вратата. Опитай се като развиеш болта да бутнеш с ключето цялото нещо наляво или надясно и пак да го стегнеш. Без да се бръкне с ръка от вътрешността на врата до бравата е малко натаманяване, но ще стане. Просто имай малко повече търпение и си смъкни джама, за да не влизаш да дърпаш ръчката от вътре постоянно. Успех!cecnqta написа:браво колега! и при мен стана номераобаче се появи друг проблем - като искам да си отключа и дясната врата остава заключена... и трябва да вляаза от моята врата и да отворя другата от вътре... какво може да е това идея ?

- mak1n7osh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 335i
Колеги а има ли опасност да изпадне болта вътре във врата ако се развие до край?
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2