Проблем с обороти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с обороти
Здравейте,
Имам следния досаден проблем с оборотите, може ли да ме посъветвате какво да провера, на диагностика не отчита никаква грешка. Така проблема е следния при движение когато оставя колата на свободна оборотите падат по нормалните - усеща се претрисане при което се покачват над нормални после падат леко и се стабилизират.
Пример:
карам с 2000обр/мин изключвам от скорост оборотите падат на 500 след което се покачват на 800, падат на 550 покачват се на 650 и след това се нормализират на 600обр/мин. Това е много дразнещо този проблем го има със/без климатик.
Моля посъветвайте ме какво да проверя.
Поздрави,
Михаил
Имам следния досаден проблем с оборотите, може ли да ме посъветвате какво да провера, на диагностика не отчита никаква грешка. Така проблема е следния при движение когато оставя колата на свободна оборотите падат по нормалните - усеща се претрисане при което се покачват над нормални после падат леко и се стабилизират.
Пример:
карам с 2000обр/мин изключвам от скорост оборотите падат на 500 след което се покачват на 800, падат на 550 покачват се на 650 и след това се нормализират на 600обр/мин. Това е много дразнещо този проблем го има със/без климатик.
Моля посъветвайте ме какво да проверя.
Поздрави,
Михаил
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
Re: Проблем с обороти
viewtopic.php?f=34&t=320689 ...и аз съм със същия проблем...скоро ще сменя гарнитурите на всмукателния колектор...дано да е от него

- torbalan5560
- кандидат ентусиаст
-
Погледни си филтъра на картерните газове,че точно симптомите му са играещи обороти
- zl000
- Потребител
-
- Кара: E46 , E64
- Детайли за колата: 318 i , 635 d
При гарнитури на всмукателен Колектор го прави само когато палиш сутрин колата като загрее и падат оборотите не е от тези гарнитури а от др .
БАТЕ СА - BMW SWAG .mp3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
М54 има ли моторче за празния ход?
Ако има - пробвай да го почистиш.

Ако има - пробвай да го почистиш.
Si non confectus, non reficiat.
Здравейте,
Филтъра за картерните газове и маркучите са сменен преди 6 месеца, проблема го имаше преди сменята и остана и след смяната.
Чуда се дали да не го смена пак тоз филтър но съм минал едва 7000км от тогава?
Възможно ли е да е от зацапани дюзи и да се наложи почистване с ултра звук?
Поздрави,
Михаил
Филтъра за картерните газове и маркучите са сменен преди 6 месеца, проблема го имаше преди сменята и остана и след смяната.
Поздрави,
Михаил
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
xeforce3 написа:Здравейте,
Поздрави,
Михаил
И аз го имам този проблем, но за 16 месеца не успях да намеря решение.
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
проблема е в алтернатора колеги , и аз бях така след смяна на генератора всичко е ок , макар че дава нормално напрежения за зареждане .
Milen83 написа:проблема е в алтернатора колеги , и аз бях така след смяна на генератора всичко е ок , макар че дава нормално напрежения за зареждане .
Здравей,
Как може да се диагностицира дали проблема е от алтернатора? Може ли да се отремонтира или трябва да се смени с нов?
Поздрави,
Михаил
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Milen83 написа:проблема е в алтернатора колеги , и аз бях така след смяна на генератора всичко е ок , макар че дава нормално напрежения за зареждане .
Това не е вярно, аз правих алтернатор преди 1 месец, но проблемът остана.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
RaHzElChO написа:Milen83 написа:проблема е в алтернатора колеги , и аз бях така след смяна на генератора всичко е ок , макар че дава нормално напрежения за зареждане .
Аз правих алтернатор 3 пъти и около 300лв и накрая пак се оказа алтернатор проблема с оборотите!Хваща се много трудно!
Поздрави на Milen83, че благодарение на него хванах проблема!

1-рециклирах реле и нови лагери
2-смяна с ново реле и диоден блок и нови лагери
3-втора ръка Бошовски 90А и заспа!
Валеото почва да шашка еку-то и то мени оборотите
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
dr.peshev написа:RaHzElChO написа:Milen83 написа:проблема е в алтернатора колеги , и аз бях така след смяна на генератора всичко е ок , макар че дава нормално напрежения за зареждане .
Аз правих алтернатор 3 пъти и около 300лв и накрая пак се оказа алтернатор проблема с оборотите!Хваща се много трудно!
Поздрави на Milen83, че благодарение на него хванах проблема!
1-рециклирах реле и нови лагери
2-смяна с ново реле и диоден блок и нови лагери
3-втора ръка Бошовски 90А и заспа!
Валеото почва да шашка еку-то и то мени оборотите
Много странно, ще се поинтересувам допълнително.
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
и на мен не ми се вярваше ама се оказа от това , но при положение че всичко друго ви е сменено смисъл всичко от което може да окаже влияние на оборотите като почнеш : моторче на празен ход , дебитомер съответно към него маркуча да ли е здрав до дроселовата клапа , дроселова клапа да се почисти и да се тества с дианостика за грешки , след това вакум пътиша , клапан картерни газове и всички маркучета към него , тестване на ламбда контрола , ваноса също да се провери с диагности да се видят ъглите на изметсване на валовете при мен повечето неща са сменени с нови а другите си работят в норми и накрая ми изгоря диодния блок на генератора след което ходене по мъките с афтърмаркет части за генератори почти година ефекта нулев след което аз сам си направи един генератор с ОРИГИНАЛНИ части БОШ 90 А от всички които имах купувани и проблема се реши наистина невероятно всичко това е с доказана история в алторизиран сервиз М -Кар Стара Загора . И от мен специални поздрави за dr.peshev весело посрещане на нова година .
- ipanta
- Потребител
-
- Кара: BMW 525D xDrive F11
При мен оборотите също играят, но само когато включа парното и това е докато загрее колата.След това всичко се нормализира, така или иначе ще ходя да я видят. Колата е 320 Д 150 автоматик след лифта.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
ipanta написа:При мен оборотите също играят, но само когато включа парното и това е докато загрее колата.След това всичко се нормализира, така или иначе ще ходя да я видят. Колата е 320 Д 150 автоматик след лифта.
1:1 е моят проблем!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2