Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
ditko1 написа:Силовото е повече техника от колкото сила, преди се опитвах от ръцете да вдигам, а то е да разтегнеш от перките и от тях събираш и вече нагоре към ръце.
мерси,колега,ще опита,ама не съм оптимист

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:@ кулов- намали собственото си тегло с 10на кг и ще видиш к'ва пружинка ще станеш
маса и сила отдавна не търся и не искам,ни съм щангист,ни охранител(нищо лошо,към тези,които се харесват яки и масивни-респект и за тези усилия
)
в момента съм на оптималните си кг (91-95) за моя ръст (187-188). когато подмина 95 ми тежат на сърцето, а ако съм около 80-85 изглеждам все едно излизам от нацистки трудов лагер.
нали прочете какво ти написах по-горе - при дадено движение, ако можеш да направиш повече от определен брой повторения упражнението губи смисъл и просто се лашкаш нагоре - надолу.
за мускулни влакна от II група (fast twitch) това е, да речем 15-20 повторения. за I гр. (като абс-овете, примерно, може повече).
цък
на тая снимка много ясно се различават 2та типа мускулатури. и според целите на един човек в спорта и в зависимост от това как ги тренира се развива определения тип. SAID principle (specific adaptation to the imposed demands) или на български - ако тренираш за limit strenght недей очаква да станеш олимпийски шампион по маратон да речем.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
абе да ти кажа по са ми завидни постиженията в обемите погълнат концентрат със цел алкохолна интоксикация
,
но мерси за инфото
колкото и тъпо да звучи-тренирам за разтоварване и удоволствие-ако съм здрав и изглеждам във форма-"берекет версим"-както казват германците

но мерси за инфото

колкото и тъпо да звучи-тренирам за разтоварване и удоволствие-ако съм здрав и изглеждам във форма-"берекет версим"-както казват германците

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Как сте с празничните софри,момци? С оглед на зачестилите свински неща по масите и другите свИне ,дето седим по тях,тряа се внимава ебати! Аз вече се освиних от ядене,ама следващото такова действие ше е на нова година,че иначе става страшно... Айде весели празници!
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз съм вече 24 ч на фастинг
Към 3 часа направих една лека тренировка- 50 набирания, 800м, 50 лицеви, 800м, 50 клека, 1000м. Утре мисля да направя още една тренировка рано след обяд и тогава да ям 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
kulov написа:Bogat-Beden написа:
за мускулни влакна от II група (fast twitch) това е, да речем 15-20 повторения. за I гр. (като абс-овете, примерно, може повече).
цък
на тая снимка много ясно се различават 2та типа мускулатури. и според целите на един човек в спорта и в зависимост от това как ги тренира се развива определения тип. SAID principle (specific adaptation to the imposed demands) или на български - ако тренираш за limit strenght недей очаква да станеш олимпийски шампион по маратон да речем.
Аз предпочитам да вярвам на теорията за тип 3 мускулни влакна.

Type III hybrid fibers utilize both aerobic and anaerobic pathways for energy metabolism. They also have greater capacity for both strength and endurance—or in other words, long strength.
So what does a guy today need to do in order to build Hybrid Super Muscle? For starters, you can look to the ancient warrior cultures—the Spartans, the Vikings and the Gladiators—and learn from them. Remember that all of the training they did was in preparation for the battles ahead. In other words, they were training for functionality rather than aesthetics, meaning that their training routines would have incorporated activities that simultaneously developed both strength and endurance.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Кажете или по скоро bum_bum
да каже, какво точно прави да си тренира организма да издържа на високи и ниски температури. Понеже, преди в нас цяла зима спях на отворено и се чувствах много добре зимата, а сега в това общежитие не мога, защото се съобрзявам със съквартиранта и ми е адски студено доста навлечен. Бих искал пак да си възвърна формата от преди..

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
При мен работи като спя и тренирам на студено. НВ-ВМХ също помага много. През деня стоя на 21 градуса.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колеги, решил съм след Нова година да почвам една диета като ще се храня максимум до 19:00ч. След 19:00ч. само вода и протейн ако огладнея. Целта е плочките да се покажат до лятото. За сега съм доволен как се развиват другите мускулни групи, но само корема изостава! Как ви се струва идеята ще има ли нужния ефект?
Мисля за корем да тренирам 3 пъти седмично. В момента съм 190см./ 88кг. и да си остана тези килограми до лятото, теглих се на кантар, който "уж" изчислява подкожните мазнини и съм на 13,2%! 

@джотто, в страница 289 от темата съм дал 5 основни правила за хранене. наблягай на първите 3 от тях при всяко хранене и имай предвид, че последното хранене преди тренировка е силно препоръчително да се състои от храни с нисък гликемичен индекс.
коремните преси няма да изчистят мазнините по корема ти. освен ако не правиш по 2000 - 5000 на серия. шегувам се
. въпросът е, че упражненията, които ще предприемеш за тази област са анаеробни (то ест като енергия при изпълнението им ще се използва АТФ и гликоген, а не омразните паласки). решението по твоя случай е да добавиш кардио в програмата
при правилно хранене няма да загубиш мускулна маса, спокойно
успех в начинанието, бате.
коремните преси няма да изчистят мазнините по корема ти. освен ако не правиш по 2000 - 5000 на серия. шегувам се

при правилно хранене няма да загубиш мускулна маса, спокойно

успех в начинанието, бате.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
"kulov" Виждам, че добре си обяснил нещата и ще пробвам и този метод. Проблема при мен, е че не мога да се храня редовно 5 пъти на ден е малко трудно за мен. Това за не яденето след 19:00ч. ми го каза инструктора в залата, която тренирам. Кардио от 15-20мин. достатачно ли е на тренировка?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
За броя на храненията не бих се притеснявал. По-скоро обратното. Виж кравата да речем или овцата. По цял ден тъпчат. Виж и тъгъра или лъва. Те се хранят по един път на ден или дори по-рядко. Коя физика ти харесва повече? 

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:За броя на храненията не бих се притеснявал. По-скоро обратното. Виж кравата да речем или овцата. По цял ден тъпчат. Виж и тъгъра или лъва. Те се хранят по един път на ден или дори по-рядко. Коя физика ти харесва повече?
Убедил съм се, че всичко е строго индивидуално. На едни хора действа едно на други друго и затова сега търся правилния режим за мен. Но никои не сподели дали има ефект не яденето след 19:00ч. ?
Не яденето на въглехидрати да, но като цяло да не се храниш НЕ!!
JOTTO_DEL написа:Убедил съм се, че всичко е строго индивидуално. На едни хора действа едно на други друго и затова сега търся правилния режим за мен. Но никои не сподели дали има ефект не яденето след 19:00ч. ?
първият от 7те дедови закона - The Principle of The Individual Differences

с бум бум изповядваме коренно различни възгледи (като аз не отричам неговите).
всеки си преценя сам, тука можем само да ръсим акълец.
черпя информацията си от международната асоциация по спортни науки и за мен това е истината

относно храненето след 19 - по-богати на белтъчини храни, също и протеинец, ако пиеш.