Проблем с хидравликата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с хидравликата
Здравейте колеги. Имам проблем с хидравликата, когато е много студено навън волана е отвратително тежък, но покарам ли около 30 мин. олеква, но не става така както трябва да е. Сменил съм вътрешни, външни накрайници, тампони на носачи, шарнири, маншони на накрайниците, сменил съм и хидравличната течност ATF Dexron II - червена. Попринцип знам, че ако имам проблем с рейката и хидравличната помпа, ако давам газ и въртя волана олеква, значи проблема е или от рейката или помпата, но аз това го пробвах и няма промяна. От маркучите на казанчето тече масло и където маркучите влизат в металните тръбички. Въпросът ми е, възможно ли е проблема да е от това, че от маркучите тече масло ?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем с хидравликата
Зависи от кой маркуч тече, ако е за високо налягане е проблем, ако не е просто цапа.
Тия от казанчето не са з а високо налягане.
Щом нямаш олвкване при подаване на газ, вероятно помпата не прави нужното налягане.
Тия от казанчето не са з а високо налягане.
Щом нямаш олвкване при подаване на газ, вероятно помпата не прави нужното налягане.

Добре, а защо отначало хидравликата е много тегава, а после разхлабва. Ако например има проблем в маркуч с високо налягане, то как след няколко време каране се оправя горе-долу?
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Кара: Много коли
- Мечтае да кара: M4
И на мен ми е интересно да разбера как става това, отначалото твърд волан и после разхлабва. Течноста вътре замръзва при ниските температури и после отпуска когато загрее?

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
ако ти замръзва маслото ... хидравличното ще ти е най-малкия проблем
просто визкозитета се променя според температурата - колкото по ниска толкова по гъсто и понеже загрява в пъти по бавно от моторното масло го усещаш във волана. Абсолютно нормално е да имаш промяна във волана.

просто визкозитета се променя според температурата - колкото по ниска толкова по гъсто и понеже загрява в пъти по бавно от моторното масло го усещаш във волана. Абсолютно нормално е да имаш промяна във волана.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Е как на другите коли не става така, каде по гадни коли съм карал и по стари с хидравлика, навън ако ще -20 да е си е екстра...

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Сещай се че кат навиваш волан на някой опел форд фв 13-14 цола на 165 или БМВ минимум 195 на 15 ... има известни разлики
аз на 13 гума примерно смисъл от хидравлика кой знае какъв не виждам тва с супер леките волани ме ужасява

Имам и още 1 проблем който сигурно е свързан пак с хидравликата, защото по ходовата отпред всичко е ново. Проблема е, че след като завия волана не се изправя сам?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Просто рейката ти не функционира правилно!
Вероятно е натегната много или просто тотално е изпуснала отвсякъде.
Вероятно е натегната много или просто тотално е изпуснала отвсякъде.

- kiky_7
- младши ентусиаст
-
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
kiky_7 написа:Проблема е решен от лагерите на макферсоните.
Въййй това никога не ми е минавало през ума.И аз го имам този проблем с по-трудно въртене на волана при минусови темепратури,докато не позагрее колата след известно време експлоатация,но обвинявай хирваличното масло което е ATF D III на е АTF DII. Проблема ми дойде след като смяната.
- kiky_7
- младши ентусиаст
-
Аз махнах капачките на макферсоните отгоре, сипах съвсем малко масло, намазах с бяла грес и след 1 ден беше перфектна
, но това е временно. Означава, че трябва да се сменят.

12 мнения
• Страница 1 от 1