неработещо централно заключване на Е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 330xd

Re: неработещо централно заключване на Е90

Мнение от acorde » 23 Сеп 2012, 20:08

Нова брава струва 137лева в Дару :bchug: на мен шофьорската ми беше изгоряла

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30

неработещо централно заключване на Е90

Мнение от Alegron » 23 Сеп 2012, 20:46

acorde написа:Нова брава струва 137лева в Дару :bchug: на мен шофьорската ми беше изгоряла

ако това е цената в действителност ще е супер. Колега, това с някаква отстъпка ли е? Защото тук се споменават цени над 250 лв?

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 23 Сеп 2012, 21:48

90e90e написа:
RuM6n написа:Колега, рано или късно ще ти изгори някое моторче с този 20А бушон. Прав си ,кабел няма да изгори. Аз с този проблем се сблъсках преди 2 години когато бях още с Е90-то и съм писал някъде по темите.

Може би си прав колега... Като му дойде времето - ще му мислим...Бушона няма нищо общо с изгарянето на моторчето в нашия случай...Бушона е сложен за да запази моторчето, но... Или моторчето или бушона не са изчислени според необходимата мощност...По ми е лесно като за начало да си сменя бушона...А после...Ще разглобя въпросното моторче за да установя къде какво се е случило и ще споделя със всички...Но до тогава смятам си проблема за разрешен... Няма смисъл да казвам "хоооп", преди да съм скочил... :D :D :D

Аз си разглобих бравите де след като ги смених и трите. Моторчетата на вид са същите като от детските игтачки на сина ми, даже разглових няколко играчки за да пробвам. разликата е ,че остта е по дълга и завършва с червяк и са 12 Волтови. А това че сега струват по 130лв е много добре , защото, преди 2 години струваха по 250лв нови и по 100 -150лв от автоморгите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 24 Сеп 2012, 13:11

Alegron написа:
acorde написа:Нова брава струва 137лева в Дару :bchug: на мен шофьорската ми беше изгоряла

ако това е цената в действителност ще е супер. Колега, това с някаква отстъпка ли е? Защото тук се споменават цени над 250 лв?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Без никаква отстъпка е 137,14лв БМВ са се посрали като китайци с теа брави затова и цената им е корегирана :yes:Иначе може и 300лв да са стрували в началото :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320D E91
Мечтае да кара: /// G POWER

Мнение от miro78mm » 27 Дек 2012, 17:04

Здравейте колеги при мен проблемът е следният:
Днес ходих на автомивка след като си тръгнах и се прибрах вкъщи не можах да заключа колата с ключа наложи се да я заключа с металния ключ в дистанционното. Единствено този път не извадих ключа докато я миха. Направи ми впечатление че си беше загубила настройките на радиото и други които бях направил. Проверих бушоните, всички са здрави. Иначе колата си пали, като потегля съм я направил да се заключва. ( заключва си се като потегля и се отключва като тръгна да излизам от колата ). Просто ключа не отключва и не заключва колата. Незнам просто си изгуби ключа. Има ли някакъв вариант да си програмирам ключовете наново?
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО ЩЕ ПОМОГНАТ И ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА :D :D
Изображение
Казват, че човек се отнася към колата си, както към самия себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 27 Дек 2012, 20:51

miro78mm написа:Здравейте колеги при мен проблемът е следният:
Днес ходих на автомивка след като си тръгнах и се прибрах вкъщи не можах да заключа колата с ключа наложи се да я заключа с металния ключ в дистанционното. Единствено този път не извадих ключа докато я миха. Направи ми впечатление че си беше загубила настройките на радиото и други които бях направил. Проверих бушоните, всички са здрави. Иначе колата си пали, като потегля съм я направил да се заключва. ( заключва си се като потегля и се отключва като тръгна да излизам от колата ). Просто ключа не отключва и не заключва колата. Не знам просто си изгуби ключа. Има ли някакъв вариант да си програмирам ключовете наново?

Привет! И с двата ключа ли е така (ако имаш 2 де..)???не работи дистанционното ти явно, а не ключа.. имаш ли индикация за слаба батерия на таблото??? може да е за смяна...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miro78mm » 28 Дек 2012, 12:03

90e90e написа:
Днес ходих на автомивка след като си тръгнах и се прибрах вкъщи не можах да заключа колата с ключа наложи се да я заключа с металния ключ в дистанционното. Единствено този път не извадих ключа докато я миха. Направи ми впечатление че си беше загубила настройките на радиото и други които бях направил. Проверих бушоните, всички са здрави. Иначе колата си пали, като потегля съм я направил да се заключва. ( заключва си се като потегля и се отключва като тръгна да излизам от колата ). Просто ключа не отключва и не заключва колата. Не знам просто си изгуби ключа. Има ли някакъв вариант да си програмирам ключовете наново?

Привет! И с двата ключа ли е така (ако имаш 2 де..)???не работи дистанционното ти явно, а не ключа.. имаш ли индикация за слаба батерия на таблото??? може да е за смяна...

И сдвата ключа не става
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 D

Мнение от xcm » 28 Дек 2012, 17:54

miro78mm написа:
90e90e написа:

И сдвата ключа не става

провери си акумулатора и как се зарежда по време на работа на двигателя. поздрави.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 28 Дек 2012, 23:50

miro78mm написа:
90e90e написа:

И сдвата ключа не става

Антената ти е болката!Лесно се наводняват моята беше в окаяно състояние :lol: Антенен модул намира се в капака на третия стоп не е трудно за сваляне не се препрограмира.Аз намерих тогава 2ра ръка 100лв иначе беше 400лв новичка :D Съвет след смяната си купи силикон и я запечати от всякъде.От автомивките след време и от антената на GPS протича от тавана :bang: Тя е захваната само с двойно залепващо при побългаряването и там от вътрешната страна напрасках силикон.Над 10 автомобила са ми минали през ръцете сега за пръв ми потече таван и ми изгоря антена и брава и това на кола която фактурата и е 65к евро.Увериха ме че било нормално :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miro78mm » 30 Дек 2012, 9:54

acorde написа:
miro78mm написа:
90e90e написа:

И сдвата ключа не става

Антената ти е болката!Лесно се наводняват моята беше в окаяно състояние :lol: Антенен модул намира се в капака на третия стоп не е трудно за сваляне не се препрограмира.Аз намерих тогава 2ра ръка 100лв иначе беше 400лв новичка :D Съвет след смяната си купи силикон и я запечати от всякъде.От автомивките след време и от антената на GPS протича от тавана :bang: Тя е захваната само с двойно залепващо при побългаряването и там от вътрешната страна напрасках силикон.Над 10 автомобила са ми минали през ръцете сега за пръв ми потече таван и ми изгоря антена и брава и това на кола която фактурата и е 65к евро.Увериха ме че било нормално :clap:

Колега благодаря :lalala: . На диагностика ли се установява това и ако можеш да ми кажеш как точно се разглобява третият стоп, ще ти бъда много благодарен :bowdown: . Благодаря предварително и весело посрещане на новата година :D :D :D
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 09 Яну 2013, 22:35

На диагностика не знам дали се хваща.При мен спря да приема команди и от 2та ключа и някой радиостанции започнаха да изчезват.Отваряш задното стъкло има 5 тапи под тапите гайки след като ги отвиеш плъзгаш спойлера надолу към чистачката ТОВА Е ПО СПОМЕН бъди внимателен.И ще се изненадаш за какви тъпаци ни мислят от любимата марка :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от miro78mm » 10 Яну 2013, 17:08

acorde написа:На диагностика не знам дали се хваща.При мен спря да приема команди и от 2та ключа и някой радиостанции започнаха да изчезват.Отваряш задното стъкло има 5 тапи под тапите гайки след като ги отвиеш плъзгаш спойлера надолу към чистачката ТОВА Е ПО СПОМЕН бъди внимателен.И ще се изненадаш за какви тъпаци ни мислят от любимата марка :bchug:

Колега знам че ставам досаден но един последен въпрос- предлагат ми такъв модул от Е91 325d,2010 г., а моята е 2007 г. производство дали ще има съвместимост, да не се окаже нещо различно и после да изгоря с парите. Освен ако не се уговоря с човека да ми го прати с опция връщане. Незнам как да постъпя. Забравих да спомена че ми прати партидният номер проверявах го в ДАРУ, В РЕАЛОЕМА, излиза антенен модул за Е91, но не пише за коя година кола, мисля че е един и същ за тези години но все пак искам да имам някаква сигурност като го вземам. Благодаря предварително на теб и на някой друг знае нещо по въпроса :bowdown: :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от acorde » 10 Яну 2013, 23:33

Не би трябвало да има разлика но ако можеш да договориш връщане е добре :yes: Колко пари ти искат за модула? :bchug:Сега прегледах :) 200лв съм платил за антенен модул на старо убъркал съм се в предните постове бях споменал 100лв извинявам се :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 13 Фев 2013, 20:31

И аз да се включа с този проблем...още като купих колата лятото не се заключваше само шофьорската врата, закарах я при един жичкаджия, временно работеше и спря,а той ми каза да си търся брава...купих една втора употреба в последствие и му я нося...отивам да взимам колата и ми казва, че не я ползвал изобщо, а вързал шофьорската врата с останалите (нали тя е отделно по принцип) и след това си щракат всички заедно. Реших че проблема е решен, но онзи ден след 2 месеца безпроблемно щракане, реших да изкарам другия ключ малко, нали трябва понякога да се ползва за да се зарежда...отключих 3 пъти с него и спря да работи. Отидох и взех първия и с него вече не искаше да отключва. Иначе с металния отключва и заключва всички врати централно. Отивам при моя майстор, ккойто ми прави колата, но не и тези неща и той взе че изкара металния ключ, мушна ключа в таблото, затвори вратата и с металния започна да върти в бравата...незнам какво стана, но централното умря и започна да отключва и заключва само шофьорската, нито от бутона на таблото работеше ЦЗ. След това я закачи за диагностика и излезнаха грешки на пасажерската врата, изстри ги но пак нищо. Вчера я карах при този, който ми прави бравите и след като от тук разбрах за бушон н.57 му дадох жокер и наистина беше изгорял...казах му да го смени с 20а след което пробвахме и изпляка н.56...оставих му колата да се оправя и след работа отивам казва ми че след като са я вкарали в гаража е започнало да работи отново ЦЗ но без дистанционното, само с металния и бутона на таблото, а бушоните са били сменени преди това н.57-20а , н.56-15а...ходих дори при един който обучава ключове да питем, каза ми че щом колата пали няма нужда от това, апроблема е другаде....НО КЪДЕ? Чудя се тази шофьорската врата дали да не го накарам оня да я направи както си е била оригинално отделно (аз изобщо нямам представа какво означава "закачих я за другите" и колко е полезно това, но работеше...) и дали това ще помогне или направо нови брави, а може би само щофьорска...и къде могат да ремонтират тези брави?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 13 Фев 2013, 22:31

Тишо, прочети внимателно цялата тема, ама старателно....иииии...ще намериш истината... Докато ходиш по майстори и им даваш жокери, а те правят каквото си знаят - ще продължаваш да питаш. В твоя случай само майсторите дето са ти барали колата знаят какво са направили и как и какво са "свързали заедно". Този проблем принципно се решава по няколко начина:

1.подмяна на 1 или 2 бушона (виж ги кои са назад в темата)
2.Подмяна на заключващия механизъм (един или всички)
3.проблем с антената - отстраняването му
4.зареждане на изтощен ключ

Желая ти успех!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93