Лампа ABS ASC

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 - 318I
Мечтае да кара: 328CI

Re: Лампа ABS ASC

Мнение от streetpro » 19 Дек 2012, 19:00

Някой може ли да ми обясни ,къде точно се намира този датчик за ABS става въпрос за отзад отляво ... благодаря ви много колеги

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 19 Дек 2012, 19:31

streetpro написа:Някой може ли да ми обясни ,къде точно се намира този датчик за ABS става въпрос за отзад отляво ... благодаря ви много колеги

заповядай колега http://www.youtube.com/watch?v=v_ghpWpjcho
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 19 Дек 2012, 20:55

minimalcoholic написа:
streetpro написа:Някой може ли да ми обясни ,къде точно се намира този датчик за ABS става въпрос за отзад отляво ... благодаря ви много колеги

заповядай колега http://www.youtube.com/watch?v=v_ghpWpjcho

Благодаря ти много братле весели празници :bchug: :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330D
Детайли за колата: Touring

Мнение от dblos » 19 Дек 2012, 21:59

Да добавя и една особеност ,
датчиците за седан и комби се различават !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 19 Дек 2012, 22:03

:mhihi: И по какво?

п.п. датчиците се различават по години. До определена година, мисля 98 са сиви, след това сини. Само за годината не съм сигурен.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от nike_at » 25 Дек 2012, 21:40

dblos написа:Утре надявам се че я видим каква грешка ще извади .
Проблема се задълбочи , сега когато са угаснали лампите като пипна леко спирачката и почва да тропа ABS-a след което светват и лампита , също така и на моменти отказва да показва скоростта на таблото ....

колега минах го този път преди 2 месца.523и съм абс модула е! сменях и лагер главина и датчици нищо! модула и е ок вече

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gari » 26 Дек 2012, 23:08

Какво стана с тази прословута лампа. :mhihi:
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от Speed_Am_All » 26 Дек 2012, 23:11

Хайде и аз със светнали лампи. Днес докато карах по така наречената автомагистрала, първо премигана няколко пъти лампата на ASC (при равномерна скорост на сух и прав път), за секунда падна стрелката километража и след това светнаха лампите на ABS и ASC, километража продължи да си работи нормално. И така докато се прибрах до вкъщи. Разтоварих багажа и отидох да е прибера в гаража, а лампите вече не светеха. Ето и грешките:

Изображение

Какво мислите? Какво е "electromagnetic field susceptibility" и "engine speed sensor"?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Дек 2012, 23:24

Тези грешки са ми излизали от повреден датчик. Може датчика да ти изкара и година, може и няколко дни. Когато ти падне километража и после се оправи, ако веднага загасиш и върнеш контакта, грешката няма да я има и нищо няма да свети. Така беше и при мен.
Все пак пробвай да почистиш леглото на датчика, но внимателно да не прецакаш лагера и може да се оправи.

п.п. При мен имаше и луфт в лагера, това ми съсипа 2 нови датчика докато разбера какво е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 27 Дек 2012, 11:41

датчиците наистина са няколко вида, но гюнтер е създал удобството всеки различен вид да е с различен цвят, така че като се свали стария взима се същия цвят и ядове няма, относно цената от 200-250лв в дилърите - да спомена че китайските са по 100-120лв, но моя опит показва че и чисто нови понякога просто не работят, преценете има ли смисъл да се купуват- китайците нямат гаранция за разлика от тези при дилърите ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

Потребител
Аватар

Мнение от streetpro » 27 Дек 2012, 12:41

Koлеги след сваляне заден ляв датчик и неговата подмяна, започвам да си мисля че проблема е някъде в самата система ,защото както всичко си работи и изведнъж светват лампите за ASC и ABS после пак си изгасват не знам вече ,какво да правя започвам да си мисля че проблема е някъде в компютъра дайте някакъв съвет....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Дек 2012, 13:00

Какво ти показа диагностиката? С нов ли смени датчика или втора ръка, каква марка?
п.п. Ти с Е36 ли си или Е39?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 27 Дек 2012, 13:33

kraininski написа:датчиците наистина са няколко вида, но гюнтер е създал удобството всеки различен вид да е с различен цвят, така че като се свали стария взима се същия цвят и ядове няма, относно цената от 200-250лв в дилърите - да спомена че китайските са по 100-120лв, но моя опит показва че и чисто нови понякога просто не работят, преценете има ли смисъл да се купуват- китайците нямат гаранция за разлика от тези при дилърите ;)

Напротив колега, китайските датчици вече даже са по добри от оригинала :D Първо започнах да слагам китайки преди 2 години, е тогава даже бяха криви и опираха в пръстена, че се налагаше да ги пилвам леко и да слагам подложки на болта, докато ги наглася. Вече просто ги правят супер, на моята кола имам 3 китаеца и един уж италиански, ама той пак е китайски със сигурност. Общо поръчаните от мен в ибей са 23, досега рекламация съм нямал, но всеки сам си решава...
А и друго, понеже всичката мръсотия от пътя се набива в този датчик, аз сложих по една алуминиева ламаринка над тях...От солта по пътищата направо се изяжда този алумин, и съсипва датчика.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 27 Дек 2012, 14:36

от 3 закупени от мен китайски, 2 не функционираха в момента на вадене от кутията....не знам как точно са по-добри...а от 10 да кажем закупени с гаранция от дилър нито един не ми е дефектирал....значи да се убеждаваме как китайската техника притежава каквито и да било качества е просто абсурдно!!!!!!!!!!!!!!!!!!отлично знам че почти всичко е китайско без значение от марката му, но китаеца произвежда по съвсем различен начин примерно платка за нокиа и платка за китайски телефон, ужким са едни и същи на вид, ама всъщност нямат нищо общо ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 27 Дек 2012, 15:47

streetpro написа:Koлеги след сваляне заден ляв датчик и неговата подмяна, започвам да си мисля че проблема е някъде в самата система ,защото както всичко си работи и изведнъж светват лампите за ASC и ABS после пак си изгасват не знам вече ,какво да правя започвам да си мисля че проблема е някъде в компютъра дайте някакъв съвет....

Дали съм прав- когато колата е студена всичко работи като загрее и я покараш край всичко светва и няма гасене!
BMW Service Team

ПредишнаСледваща

Назад към E39