Лампа ABS ASC
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- streetpro
- Потребител
-
- Кара: E36 - 318I
- Мечтае да кара: 328CI
Re: Лампа ABS ASC
Някой може ли да ми обясни ,къде точно се намира този датчик за ABS става въпрос за отзад отляво ... благодаря ви много колеги
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
streetpro написа:Някой може ли да ми обясни ,къде точно се намира този датчик за ABS става въпрос за отзад отляво ... благодаря ви много колеги
заповядай колега http://www.youtube.com/watch?v=v_ghpWpjcho

- streetpro
- Потребител
-
minimalcoholic написа:streetpro написа:Някой може ли да ми обясни ,къде точно се намира този датчик за ABS става въпрос за отзад отляво ... благодаря ви много колеги
заповядай колега http://www.youtube.com/watch?v=v_ghpWpjcho
Благодаря ти много братле весели празници

- dblos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 330D
- Детайли за колата: Touring
Да добавя и една особеност ,
датчиците за седан и комби се различават !
датчиците за седан и комби се различават !
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D

п.п. датчиците се различават по години. До определена година, мисля 98 са сиви, след това сини. Само за годината не съм сигурен.

dblos написа:Утре надявам се че я видим каква грешка ще извади .
Проблема се задълбочи , сега когато са угаснали лампите като пипна леко спирачката и почва да тропа ABS-a след което светват и лампита , също така и на моменти отказва да показва скоростта на таблото ....
колега минах го този път преди 2 месца.523и съм абс модула е! сменях и лагер главина и датчици нищо! модула и е ок вече
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Хайде и аз със светнали лампи. Днес докато карах по така наречената автомагистрала, първо премигана няколко пъти лампата на ASC (при равномерна скорост на сух и прав път), за секунда падна стрелката километража и след това светнаха лампите на ABS и ASC, километража продължи да си работи нормално. И така докато се прибрах до вкъщи. Разтоварих багажа и отидох да е прибера в гаража, а лампите вече не светеха. Ето и грешките:

Какво мислите? Какво е "electromagnetic field susceptibility" и "engine speed sensor"?
Какво мислите? Какво е "electromagnetic field susceptibility" и "engine speed sensor"?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Тези грешки са ми излизали от повреден датчик. Може датчика да ти изкара и година, може и няколко дни. Когато ти падне километража и после се оправи, ако веднага загасиш и върнеш контакта, грешката няма да я има и нищо няма да свети. Така беше и при мен.
Все пак пробвай да почистиш леглото на датчика, но внимателно да не прецакаш лагера и може да се оправи.
п.п. При мен имаше и луфт в лагера, това ми съсипа 2 нови датчика докато разбера какво е.
Все пак пробвай да почистиш леглото на датчика, но внимателно да не прецакаш лагера и може да се оправи.
п.п. При мен имаше и луфт в лагера, това ми съсипа 2 нови датчика докато разбера какво е.

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
датчиците наистина са няколко вида, но гюнтер е създал удобството всеки различен вид да е с различен цвят, така че като се свали стария взима се същия цвят и ядове няма, относно цената от 200-250лв в дилърите - да спомена че китайските са по 100-120лв, но моя опит показва че и чисто нови понякога просто не работят, преценете има ли смисъл да се купуват- китайците нямат гаранция за разлика от тези при дилърите 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- streetpro
- Потребител
-
Koлеги след сваляне заден ляв датчик и неговата подмяна, започвам да си мисля че проблема е някъде в самата система ,защото както всичко си работи и изведнъж светват лампите за ASC и ABS после пак си изгасват не знам вече ,какво да правя започвам да си мисля че проблема е някъде в компютъра дайте някакъв съвет....
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Какво ти показа диагностиката? С нов ли смени датчика или втора ръка, каква марка?
п.п. Ти с Е36 ли си или Е39?
п.п. Ти с Е36 ли си или Е39?

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
kraininski написа:датчиците наистина са няколко вида, но гюнтер е създал удобството всеки различен вид да е с различен цвят, така че като се свали стария взима се същия цвят и ядове няма, относно цената от 200-250лв в дилърите - да спомена че китайските са по 100-120лв, но моя опит показва че и чисто нови понякога просто не работят, преценете има ли смисъл да се купуват- китайците нямат гаранция за разлика от тези при дилърите
Напротив колега, китайските датчици вече даже са по добри от оригинала

А и друго, понеже всичката мръсотия от пътя се набива в този датчик, аз сложих по една алуминиева ламаринка над тях...От солта по пътищата направо се изяжда този алумин, и съсипва датчика.
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
от 3 закупени от мен китайски, 2 не функционираха в момента на вадене от кутията....не знам как точно са по-добри...а от 10 да кажем закупени с гаранция от дилър нито един не ми е дефектирал....значи да се убеждаваме как китайската техника притежава каквито и да било качества е просто абсурдно!!!!!!!!!!!!!!!!!!отлично знам че почти всичко е китайско без значение от марката му, но китаеца произвежда по съвсем различен начин примерно платка за нокиа и платка за китайски телефон, ужким са едни и същи на вид, ама всъщност нямат нищо общо 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
streetpro написа:Koлеги след сваляне заден ляв датчик и неговата подмяна, започвам да си мисля че проблема е някъде в самата система ,защото както всичко си работи и изведнъж светват лампите за ASC и ABS после пак си изгасват не знам вече ,какво да правя започвам да си мисля че проблема е някъде в компютъра дайте някакъв съвет....
Дали съм прав- когато колата е студена всичко работи като загрее и я покараш край всичко светва и няма гасене!
BMW Service Team