Ъпгрейт на спирачна система?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Ъпгрейт на спирачна система?
Това, че не са се напаснали перфектно е факт, дори има още следи от цинковото покритие(карани са само 20-30км без резки спирания и натоварвания), но пак казвам, симптомите не са такива. Цитат от мнението ми в което попитах:
Т.е. проблема е или в лошо обезвъздушаване или помпата иде слаба и трябва да се замени с такава от м3 примерно.
хващат много по отдолу и след няколко припомпвания, започват да работят по-добре
Т.е. проблема е или в лошо обезвъздушаване или помпата иде слаба и трябва да се замени с такава от м3 примерно.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Dpy написа:Това, че не са се напаснали перфектно е факт, дори има още следи от цинковото покритие(карани са само 20-30км без резки спирания и натоварвания), но пак казвам, симптомите не са такива. Цитат от мнението ми в което попитах:хващат много по отдолу и след няколко припомпвания, започват да работят по-добре
Или просто помпата е свършила курса и не ви трябва помпа от ///М3...
Да, тва също е вариант, но ако ще се сменя, то няма смисъл с обикновена, а по-добре с м3-кова, имайки предвид, че разликата в цената е несъществена.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Имаше и някаква игра с е34-кова ама не помня от какъв модел, щото беше още по-евтина от М-ковата.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
bum_bum написа:Имаше и някаква игра с е34-кова ама не помня от какъв модел, щото беше още по-евтина от М-ковата.
то май имаше неква игра направо със двйно серво + помпата от е34 и става чук.. ама само съм чувал аз и скоро ще го пробвам та да видим :Д
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
и аз имам подобен проблем с педала на спирачките, макар че съм с 30ка.
аз минах на 5х120, отпред дискове 325х25 от е46, отзад 300х22 пак от е46. апаратите отпред са ми 4 бутални, а отзад предни от е36.
педала и сервото са от е34. като натисна спирачките спира в един момент, но след това педала пропада почти до долу и още не мога да си обясня защо. първо мислех, че е обезвъздушаването, но няма въздух вътре. с новите спирачки минах над 5-600км, падна покритието и пак си е така и не мога да си обясня защо
аз минах на 5х120, отпред дискове 325х25 от е46, отзад 300х22 пак от е46. апаратите отпред са ми 4 бутални, а отзад предни от е36.
педала и сервото са от е34. като натисна спирачките спира в един момент, но след това педала пропада почти до долу и още не мога да си обясня защо. първо мислех, че е обезвъздушаването, но няма въздух вътре. с новите спирачки минах над 5-600км, падна покритието и пак си е така и не мога да си обясня защо

Tux0 Ca !

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Dirty M5 driveR написа:А като се задържи натиснат педала задържа ли се или почва да потъва? Ако потъва значи помпата е за смяна.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Да, беше решен едва вчера, понеже колата беше за цялостна ревизия на климатроника.
Както и предполагах, излезе точно от лошо обезвъздушаване. В момента ABS-a не работи, поради липса на един датчик, та предишните майстори не са знaeли, че така не могат да се обезвъздушат добре и за това са били галимациите. Спирачките хващат добре, но имат още за напасване. Педала е малко по-мек и с малко по-дълъг ход от на стоковите. Което не е проблем, но все пак при желание, една помпа от м3 би оправила нещата.
Както и предполагах, излезе точно от лошо обезвъздушаване. В момента ABS-a не работи, поради липса на един датчик, та предишните майстори не са знaeли, че така не могат да се обезвъздушат добре и за това са били галимациите. Спирачките хващат добре, но имат още за напасване. Педала е малко по-мек и с малко по-дълъг ход от на стоковите. Което не е проблем, но все пак при желание, една помпа от м3 би оправила нещата.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Dpy написа:Да, беше решен едва вчера, понеже колата беше за цялостна ревизия на климатроника.
Тя и без 4 датчика пак може да се обезвъздуши като хората, кфо общо има въздуха с датчиците?
ekcta3uto написа:Dpy написа:Да, беше решен едва вчера, понеже колата беше за цялостна ревизия на климатроника.
Тя и без 4 датчика пак може да се обезвъздуши като хората, кфо общо има въздуха с датчиците?
Общото на въздуха с датчиците е, че като няма един от датчиците ABS-a не работи, съответно не може да се обезвъздуши по нормалният начин, а трябва да се приложи някоя друга схема. Просто предишните "майстори" дето са се опитвали да я обезвъздушават, не са го знаели

Обезвъздушаването не зависи от датчиците. Това се опита да каже и ekcta3uto по-горе.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:ekcta3uto написа:Dpy написа:Да, беше решен едва вчера, понеже колата беше за цялостна ревизия на климатроника.
Общото на въздуха с датчиците е, че като няма един от датчиците ABS-a не работи, съответно не може да се обезвъздуши по нормалният начин, а трябва да се приложи някоя друга схема. Просто предишните "майстори" дето са се опитвали да я обезвъздушават, не са го знаели
Или майсторите ти са влезнали във филма, или просто не си разбрал нещо което са се опитали да ти обяснят.Виж сега, датчиците на колелата работят само при движението на последните, като от тях зависи налягането само при наличието на разлика в едно от тях (т.е. намаляване на оборотите на колелото, и от там вече почва да сработва абс-а).Колата се обезвъдушава в стационарно положение, което автоматично изключва работата на датчиците като фактор за ваденето на въздух от спирачната система.Надявам се сега си ме разбрал.

Обезвъздушавали сме спирачки на друга коли и ми е ясно как става по принцип. Тази за която говоря не е моя, заедно ходихме да я оставим и след това да я вземем. Не съм присъствал на обезвъздушаването, така ми го обясниха, казаха и че за да стане са симулирали работещ ABS . Имайки предвид, че вече всичко е наред, не сметнах за необходимо да се хващам за всяка дума и да проверявам информацията.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
Dpy написа:Обезвъздушавали сме спирачки на друга коли и ми е ясно как става по принцип. Тази за която говоря не е моя, заедно ходихме да я оставим и след това да я вземем. Не съм присъствал на обезвъздушаването, така ми го обясниха, казаха и че за да стане са симулирали работещ ABS . Имайки предвид, че вече всичко е наред, не сметнах за необходимо да се хващам за всяка дума и да проверявам информацията.
В момента проблема е, че ти не искаш да ме разбереш.В случая ти си поредният човек на който е обяснено нещо в кръга на фантазиите, и този човек го говори това пред други хора, и ги убеждава в същото.Ти го каза, не разбираш.Няма лошо, не всеки е длъжен да знае, но е препоръчително да прочетеш какво ти написах и какво сега ще ти напиша, за да знаеш как стоят нещата наистина.Няма човек, който може да симулира работа на АБС-а без един датчик, и без да качи колата на стенд примерно.Разбери че просто няма как, и разбери, че абс-а няма нищо общо с обезвъздушаването.Казали са ви нещо просто ей така да се направят на интересни, не са първите.Тфа е проблема, че ви обясняват някакви неща, които нямат нищо общо с реалността и после ги пренасяте във форума и става такъв развален телефон...Не ти го казвам с лошо или с някакъв вид подигравка, просто разбери че такова нещо като тфоя случай няма.Не може да ти симулрат работа на АБС, особено без 1 датчик, и това няма нищо общо с обезвъздушаването.Просто едните не са се справили, а другите са се направили на интересни.
74 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5