М42 - Проблем с долна помпа на съединителя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
М42 - Проблем с долна помпа на съединителя
Имам следният проблем. Преди месец смених долна помпа на съединителя, тъй като си отиде точно като дойдоха големите студове преди месец. Днес решавам да се поразкарам, изключвам от скорост(съединителя като чели беше малко по твърд), паля, натискам съединителя и педала омекна. Предположих къв може да е проблема и се наведох под колата. Както и предположих, капеше от долната помна, която е монтирана нова само преди месец.
Някой има ли идеи какъв може да е проблема, че да ги преебава така, освен ако не се окаже, че тая е било нещо дефектна де? Утре ще я карам на майстор да видим, но ако някой има някакви предположение от какво може да, нека сподели.
Някой има ли идеи какъв може да е проблема, че да ги преебава така, освен ако не се окаже, че тая е било нещо дефектна де? Утре ще я карам на майстор да видим, но ако някой има някакви предположение от какво може да, нека сподели.
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: М42 - Проблем с долна помпа на съединителя
Виж си спирачната течност , ако не е сменяна я смени ,спирачната течност е силно хидроскопична , ако е много стара , може да ти задържа много конденз и от там идват всички проблеми , особено сега в студа наличието на вода се сещаш до какво води !
По принцип ако ти се занимава можеш да рециклираш старата си помпа , защото както виждаш и "новата " помпа не е била много читава ... Ето една моя тема в която съм показал как става ... viewtopic.php?f=8&t=256190&hilit=%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BB%D0%B8
По принцип ако ти се занимава можеш да рециклираш старата си помпа , защото както виждаш и "новата " помпа не е била много читава ... Ето една моя тема в която съм показал как става ... viewtopic.php?f=8&t=256190&hilit=%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BB%D0%B8
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
kinetism написа:Имам следният проблем. Преди месец смених долна помпа на съединителя, тъй като си отиде точно като дойдоха големите студове преди месец. Днес решавам да се поразкарам, изключвам от скорост(съединителя като чели беше малко по твърд), паля, натискам съединителя и педала омекна. Предположих къв може да е проблема и се наведох под колата. Както и предположих, капеше от долната помна, която е монтирана нова само преди месец.
Ако помпата е "Metelli" даже много е изкарала

- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
metodi80 написа:Виж си спирачната течност , ако не е сменяна я смени ,спирачната течност е силно хидроскопична , ако е много стара , може да ти задържа много конденз и от там идват всички проблеми , особено сега в студа наличието на вода се сещаш до какво води !
Ами като я сменях, тъй като нямам условията да го направя сам (канал и инструменти), я зякарах на майстор. Не пресъствах като сменяше помпата и не знам дали е източил предишната спирачна течност или просто е долял нова. Предполагам, че е станало второто. Мисля, че при мен проблема ще е в помпата, тъй като се наведох под колата, като умекна педала и видях, че капе от там. Утре не съм на работа, тъй че ще мога да остана при майстора и ако се е преебала помпата, да източим всичката течност и да сипем нова. Пък за помпата, май няма смисъл от нова, а може да се рециклира старата. както виждам от темата, която даде, не е кой знае каква философия. Мерси за инфото.
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
Днес оправихме проблема. Оказа се, че този път не е била помпата, а проблема е бил в една малка пластмасова пишка в скоростната кутия. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05 Номер 6 от този чертеж. Това пластмаска държи от единият единият край лоста, който натиска съединителя. 20 лева нова, 10 лева втора ръка(тъй като по магазините я няма и трябва да се поръча и чака) и 110 лева сваляне на скоростна кутия, сменяне на тази велика пишчица и слагане обратно на скоростната кутия. Плюс обикаляне да я вземем с майстора от майната си.
И те така, подаръка ми от дядо Коледа е CLUTCH REL.FORK LEVER part 21511204229 $14.08 See SI 210186503 и минус 110 лв.
И те така, подаръка ми от дядо Коледа е CLUTCH REL.FORK LEVER part 21511204229 $14.08 See SI 210186503 и минус 110 лв.
6 мнения
• Страница 1 от 1