Проблем при студен старт

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Ф10 525D

Проблем при студен старт

Мнение от angelov_b » 24 Дек 2012, 10:52

Здравейте колеги!

Понякога е ценно да си изкараш колата НА СТУДА за едно денонощие и да видиш, че има проблем при паленето на студено.
При температура от -6 градуса запалих една сутрин и колата се държеше много странно. Веднага след запалването падна на 800 оборота, цялата се тресеше, при подаване на газ прекъсваше, сякаш работи на 3 цилиндъра. След малко почна да мига и лампата за мотора, след време остана да свети и постоянно. След като загря колата всичко беше наред. При загрял мотор ако натъпчеш газта на 1500 оборота на която и да е предавка има леко прекъсване....но като вдигне оборотите то изчезва.
Отидох на диагностика и тя показа следното :

30C1 - Статично регулиране на налягането на моторното масло. Авариаен ход от прекъсване на налягането на маслото
29CD - Прекъсвач на горенето цилиндър 1. Изключване на горивото активирано.

По всичко изглежда че бобината на 1-ви цилиндър не работи много добре и се пооправя след като загрее, тъй като се разширява и разсейките стават по-малки. Интересното е че май месец бях привикан за серзизна акция от БМВ да ми подменят и 4-те бобини, тъй като имало производствен проблем. Е...тогава не ми прекъсваше...сега прекъсва...НА 27-ми ще ходя да ми я прегледат в БМВ и ще искам гаранционно отсраняване на проблема.

Питането ми към вас е имате ли такъв проблем. Случвало ли се е при вас такова нещо и ако да....как сте го отсранили?

Ето и клипче от сутринта. На него съм показал от тайните менюта темепратурата на антифриза......Вижда се че е -6. Вижда се и как оборотите падат веднага на 800 и освен това играят супер много без да пипам газта. След известно време се вижда и как почва да мига грешката за двигателя. Тресенето от клипчето не е от мен, а от самата кола.....вибрациите са от неравномерната и работа.

Ето и линк към клипа:

http://www.youtube.com/watch?v=NKXwbJ8U ... e=youtu.be

Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: 320 I E90

Re: Проблем при студен старт

Мнение от jorkata_26 » 04 Яну 2013, 16:51

Колега, при мен това се забелязваше всяка сутрин от една седмица насам, тресенето беше за кратко най много 10 секунди, и си викам,като имам време ще сменя свещите като си мислих, че проблемът е от тях иначе като загре нито обороти скачат нито пък съм забелязал промяна в поведението на двигателя, за нова година пътувах до Бургас и на връщане към София по магистралата ми света Check-a и ми излезе съобщението Engine fault Reducet Power Малко се шашнах че бях в началото на новия участък от магистралата и там едно голямо нищо... ;-)) Спрях за окло 20 -ина мин и пак потеглих.. лампата си светеше и пак не усещах моторът да е "ограничен" но карах по бавно. Ходих на диагностика в ТОП ДРАЙВ и примен даде същата грешка - проблем във бубината на първи цилиндър но след като подменихме бубините
се появи и грешка и в датчик, моторче на валвотроника ( така ми обясниха де хал хабер си нямам, забравих да спомена, че ме нямаше и на подмяната на бубините де) Бих иска да споделиш какво е излязло при теб, аз също мисля да поискам и второ мнение тъй като не ми дадоха конкретен отговор а нещо от сорта "може и това да е, може и онова да е... трябва да я отворим" иначе ремонтът ще е към
1000 лв. Ама дали ще станеее.. не казват Та ще се радвам око споделиш..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Ф10 525D

Мнение от angelov_b » 09 Яну 2013, 10:06

Здравей Колега!

Извинявам се за забавянето! Взех си колата още на 28-ми. Диагнозата беше запушени инжектори поради некачествено гориво. Нищо общо с бобините. След смяната до днес съм палил колата и на -12 градуса и няма НИКАКЪВ проблем. Да не говорим как работи....плавно и тихо. Все едно съм в нова кола. Всичко излезе 1032 лв във Варна карс, но ми го покриха по гаранция. Сега съм много доволен, но поуката е следната: Тъй като тия коли са правени минимум за 95 октаново число....а в България със сигурност обикновенния бензин не е 95, слагам на колата 100 октната от ЕКО. Като резултат....София - Варна за 5 часа с разход 5.3 ( преди беше за същото време, същото разстояни с разход 6.2) Така че, цената на по скъпото гориво се избива с разхода, да не говорим как набира още от 1300 оборота...

Пожелавам ти успех и сподели какво се случва при теб с твоя проблем!

Поздрави!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 13 Яну 2013, 18:45

абе и по западните форуми много реват от инжектори на тоя мотор .. надали е само от горивото .. има една темичка от 300 страници за N43 ..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 13 Яну 2013, 18:48

Alexi написа:абе и по западните форуми много реват от инжектори на тоя мотор .. надали е само от горивото .. има една темичка от 300 страници за N43 ..

Защо не я постна?Дай линк...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 14 Яну 2013, 0:43

да не давам линкове към други форуми ,в E90post е .. в общи линии инжекторите са масов проблем ,има и много сменени по гаранция още ... също така бобините но те поне са евтини ..

Потребител
Аватар

Мнение от jorkata_26 » 22 Мар 2013, 7:52

Здравейте, след дълго ходене по мъките, най-накрая се разбра проблема при мен. То не сменях свещи то не беше бубини, и най накрая се оказа дтчик на валвтроник :cry: Вчера ми се обадиха от Дару кар да ми кажат, че ще сменят и моторчето на валвтроника, защото пак не им харесвало как работи та днес ще си я взема. Надявам се вече всичко да е наред, цената която ми обявиха е 1 383 лв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 22 Мар 2013, 9:20

а ако пак не им харесва как работи ? питай ги нов двигател колко струва да събираш пари :banghead:

Потребител
Аватар

Мнение от jorkata_26 » 22 Мар 2013, 16:54

Alexi написа:а ако пак не им харесва как работи ? питай ги нов двигател колко струва да събираш пари :banghead:

Прав си колега, но наистина моного ми писна вече :ranting: Като си взех колата приемчика ми потвърди гаранцията от 2 години за сменените от тях части. За сега всико е ок действително се усеща ускорението, утре ще стана рано да я запаля да видя как ще е и ще споделя.

Назад към E90/E91/E92/E93