Проблем с on board monitor
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Проблем с on board monitor
Колеги ще помоля за помоща Ви ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Колата е Е38, 29.04.97г. Не мога да сверя датата и часовника. Правих всякакви комбинации и стои ето това, натискам SET, но данните не се запаметяват и се връщам в основното меню.

Вчера Stanchev ми каза, че се правело с първо положение на ключа и натискане на бутона на часовника, но и така не се получава. В MID не мога да вляза с GT1 DIS, пробвах и с INPA. След като нямам достъп не мога и евентуално да го прекодирам. Последното ми идея е да му изключа захранването и да видя после дали ще мога да вляза. Но може би има и друг начин, за който не знам.

Вчера Stanchev ми каза, че се правело с първо положение на ключа и натискане на бутона на часовника, но и така не се получава. В MID не мога да вляза с GT1 DIS, пробвах и с INPA. След като нямам достъп не мога и евентуално да го прекодирам. Последното ми идея е да му изключа захранването и да видя после дали ще мога да вляза. Но може би има и друг начин, за който не знам.
Последна промяна zvetiko на 23 Дек 2012, 0:21, променена общо 1 път
- ljubo72
- младши ентусиаст
-
- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
Re: Проблем с MID
колега я пробваи първо да свериш часовника и тогава премини към датата.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ljubo72 написа:колега я пробваи първо да свериш часовника и тогава премини към датата.
Това беше една от комбинациите, които опитах- и на мен ми хрумна същата идея, но нищо не се получи.

- evtimcho_g60
-
-
проблема идва от там,че меморито ти е на офф както се вижда и от снимката...цъкни го на он и опитай пак 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
evtimcho_g60 написа:проблема идва от там,че меморито ти е на офф както се вижда и от снимката...цъкни го на он и опитай пак
И това го пробвах за всеки случай, но не иска да отиде на он. Доколкото зная меморито служи да се зададе издаването на звуков сигнал няколко минути преди кръгъл час и е логично след като няма зададен часовник да не може да се включи.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:цялата работа, е че бъркаш това не е MID
свали си усер мануал и виж как става.
Прав си и наистина съм те подвел с въпроса си. Това е on board monitor. Настройването на часовника и датата става като се натиска бутон МЕНЮ, след това виртуален бутон СЕТ, на падащото меню се избира дата и часовник, настройват се с въртене на гуменият бутон, и с натискането му трябва да се запаметят, обаче не се получава.
Ето развитието на нещата- преди малко пак закачих колата за диагностика. Като първа грешка излезе нулиране на ECU, правилното изпълнение на програмите се е прекъснало, ECU самопроизволно е преминал в изходно състояние. Като препоръка се дава да се изтрият грешките и после да се види дали за кратко време отново ще се появят повече от 30 грешки, ако това се случи трябва да се подмени ECU на бордовият монитор. Като втора грешка беше повреден проводник на I-bus. Изглежда ще трябва да се разглобява.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с on board monitor
zvetiko написа:Колеги ще помоля за помоща Ви ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Колата е Е38, 29.04.97г. Не мога да сверя датата и часовника. Правих всякакви комбинации и стои ето това, натискам SET, но данните не се запаметяват и се връщам в основното меню.
аз съм на 90% сигурен че колата е с насадена допълнително навигация, прекодирайте я за нави и вече ще слуша командите
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
tngeorgiev написа:zvetiko написа:Колеги ще помоля за помоща Ви ако някой се е сблъсквал с подобен проблем. Колата е Е38, 29.04.97г. Не мога да сверя датата и часовника. Правих всякакви комбинации и стои ето това, натискам SET, но данните не се запаметяват и се връщам в основното меню.
аз съм на 90% сигурен че колата е с насадена допълнително навигация, прекодирайте я за нави и вече ще слуша командите
Като минат празниците, ще ми докарат пак колата, ще видя дали някои от старите грешки са се повторили и това ще даде насоки накъде да се работи след това. По отношение на навигацията и това е идея, за която благодаря и може да се започне от там, но собственика каза, че проблема се появил в последствие след като купил колата. А възможно ли е ако е паднал много акумулатора от това да излиза грешката, че ECU-то на on board monitor самопроизволно е преминало в изходно състояние и сега да трябва да се прекодира.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
сега я да ти задам няколко въпроса на таблото виждаш ли среден разход там оставащи километри и другите показания на борда и можеш ли от лостчето на мигачите да ги сменяш второ индикацията за мигачите свети ли на таблото и трето таблото с големия борд ли е
Барай шишарката Минкеее ....
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
anzak написа:сега я да ти задам няколко въпроса на таблото виждаш ли среден разход там оставащи километри и другите показания на борда и можеш ли от лостчето на мигачите да ги сменяш второ индикацията за мигачите свети ли на таблото и трето таблото с големия борд ли е
На таблото се виждат всичките тези неща, и може да се превключват от бутона за ВС на лоста за мигачите,само на часовника седят чертички. На диагностиката имаше грешка в още един модул- вътрешна грешка на ECU на IKE с препоръка да се прекодира таблото.
- asennikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 38 740i 1999г.
- Мечтае да кара: Lockheed SR-71 Blackbird
Моята кола на два пъти ми прави този номер, а е 100% с фабрично монтирана навигация.
Първия път откачих за 4-5 мин. акумулатора и се оправи.
Втория път нямах време, но след 3-4 дни опитах и стана, без да съм правил нищо.
След това ходих на диагностика по друг повод и нямаше записани грешки.
Оттогава мина около година и нямам проблеми с настройките.
Първия път откачих за 4-5 мин. акумулатора и се оправи.
Втория път нямах време, но след 3-4 дни опитах и стана, без да съм правил нищо.
След това ходих на диагностика по друг повод и нямаше записани грешки.
Оттогава мина около година и нямам проблеми с настройките.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Намерихте ли решение? 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
chernobila написа:Намерихте ли решение?
Причината е била софтуерен бъг, след препрограмиране на таблото проблема се реши.

14 мнения
• Страница 1 от 1