Въпрос за ABS и ASC e36 седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- streetpro
- Потребител
-
- Кара: E36 - 318I
- Мечтае да кара: 328CI
Въпрос за ABS и ASC e36 седан
Привет колеги . Първо малко информация за колата седан произведен август 92г 1.8 , въпроса ми е следния по принцип има ли някакъв блокаж ,защото когато я карах в сервиз ми казаха ,че има блокаж и действително има някакви сензори по диф-а след това я карах в друг сервиз и ми казаха ,че няма.
Другото много интересно за мен е ,че по принцип колата има апарат за ABS , има бушони сив и червен ,но явно той не функционира. Пробвал съм я няколко пъти натискам спирачки но няма никакво претрепване на педала нито пък когато подам контакт светва лампата ABS на таблото. Дайте някакъв съвет от къде да започна.
Едно голямо Благодаря на всички ,които ще изкажат мнение и весели празници колеги

Едно голямо Благодаря на всички ,които ще изкажат мнение и весели празници колеги

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Re: Въпрос за ABS и ASC e36 седан
1. Сменяш майсторите - при тия първите никога не се връщаш - ако са ти показали някой датчик по дифа и са ти казали че има блокаж
2. На таблото лампата на ABS ти е махната за да не ти набива грозна жълта грешка, щом не ти рита педала в най лекият случай някой датчик е аут
3. Това не е твоята кола търси друга
2. На таблото лампата на ABS ти е махната за да не ти набива грозна жълта грешка, щом не ти рита педала в най лекият случай някой датчик е аут
Първо този датчик на дифа е за скоростта, ако имаш асц, то на помпата в коша ще пише ABS+ ASC (мисля, че с асц бяха 5 изхода, а само на абс са 4), вътре в купето трябва да имаш бутон за асц над скоросттния лост.
Щом не ти свети лампата на абс при контакт, значи някой е свалял таблото и е махнал крушката за да не се вижда грешката, защото тя винаги ще свети (в този случай при по ненаблюдателните номера минава...). Иди на диагностика и да ти кажат къде е проблема, дали е в датчик или в помпата.
Ако искаш първо свали си таблото и си сложи крушка
Щом не ти свети лампата на абс при контакт, значи някой е свалял таблото и е махнал крушката за да не се вижда грешката, защото тя винаги ще свети (в този случай при по ненаблюдателните номера минава...). Иди на диагностика и да ти кажат къде е проблема, дали е в датчик или в помпата.
- streetpro
- Потребител
-
Coulthard написа:1. Сменяш майсторите - при тия първите никога не се връщаш - ако са ти показали някой датчик по дифа и са ти казали че има блокаж
Колега хвърляш ме в огромна дилема.
От една страна искам да я продам ,защото вече ми е слабичка от друга страна не искам ,защото по купето няма и точица ръжда. Никога не е удряна и всичко по ходовата част е чисто ново. Общо взето първи собственик е жена аз съм втория. Имаш ли идея ако се заловя да го оправям приблизително колко може да ми излезе това удоволствие
- streetpro
- Потребител
-
No0k написа:Първо този датчик на дифа е за скоростта, ако имаш асц, то на помпата в коша ще пише ABS+ ASC (мисля, че с асц бяха 5 изхода, а само на абс са 4), вътре в купето трябва да имаш бутон за асц над скоросттния лост.
Колега крушката още утре ще я сменя. Относно бутона ASC нямам.
Благодаря много за информацията.Весели празници

Имайки предвид цените на частите няма да е кой знае колко.
И от мен Весели празници
И от мен Весели празници

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Жокерче от мен - датчик АБС предна дясна гума
20лв втора ръка от моргата

- streetpro
- Потребител
-
Coulthard написа:Жокерче от мен - датчик АБС предна дясна гума![]()
Благодаря за жокерчето веднага след празниците се заемам

8 мнения
• Страница 1 от 1