електронно управление за турбо 320д е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
електронно управление за турбо 320д е90
колеги ситуацията е следната. Наложи ми се да сменям турбото, дадох старото и доплатих за рециклирано в реалтурбо. Сложихме новото, колата вървеше чудесно. Приь махане на чипа и слагане пак със старт на мотора, турбото не работеше. (да уточня че рециклираното турбо бе6е с управлението от старото турбо). Дадоха ми нова турбо пак с мойто управление, пак същата работа, оказа се ест че управлението е развалено. нз как стана 2 в 1(турбо и управление..), Управлението не се продава отделно. Намерих в една морга, от 318 д на 50к км, взех го 150 лв. сложихме го, вече нямапе проблем, работи и досега, НО последнта седмица наблюдавам колата ,нещо се спъна, в ниските я няма и тргва чак след 2300 оборота. За 4та предавка и нагоре да не говоря колко е мудна в ниските.
Мисля че няма проблем с управление от 318д, разликата мисял че е в големината на турботов. Имаше малка разлика в дължината на резбата на управлението( от 318 бе6е с 2 мм по дълго), затова в реалтурбо ми регулираха на око гайката,която управлява геометрията( спрямо нова турбина се регулира гайката).
От седмица колата е по мудна в ниските и тръгва по-късно отпреди! идей ?
Мисля че няма проблем с управление от 318д, разликата мисял че е в големината на турботов. Имаше малка разлика в дължината на резбата на управлението( от 318 бе6е с 2 мм по дълго), затова в реалтурбо ми регулираха на око гайката,която управлява геометрията( спрямо нова турбина се регулира гайката).
От седмица колата е по мудна в ниските и тръгва по-късно отпреди! идей ?

Re: електронно управление за турбо 320д е90
това механично регулиране е голяма игра на нерви.Не мисля ,че може да се настрои от 1-2 пъти ,особенно ако и турбото и управлението са втора употреба .Настройвате ,гледате графиката на налягането ,тествате градско / извънградско и така докато стане. Иначе или е леко мудна или пренадува.Хубаво е и да изгориш една добавка в горивото за почистване на наслояванията в геометрията 

- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Колега, пръстена с геометрията нов ли са ти сложили или ползваш този от старото турбо, защото старият може механично да не се движи съвсем свободно? Имай предвид че управлението на геометрията (актуатора) се състои от моторче (което движи лостчето) и електронен блок, като последният "решава" кога да отвори или да затвори пръстена на грометрията, т.е. тези гайки които ги въртите по-скоро имат значение при турбини с вакуумно управление като при Е46. Тази не е такава. 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
турбината е рециклирана изцяло, само кожуха е от старата турбина. В началото първата една седмица колата се караше всеки ден и вървеше мн прилично и надуваше в същите обороти както преди, изведнъж забелязах промяната. Старнно как може да има такава промяна, след като не е пипано нищо. Странно е и това, че със старото управление и турбо когато отключа колата и вкарам чипа се чуваше едно прищракване от лостчето( тоест прависи check от горно до долно положение), сега се чува по 3,4 пъти !? Надявам се да може да се регулира евентуално без да се сваля. Приемам още идей
мерси

вероятно въртят гайките които съм оградил на снимката.От там може да се променя с няколко градуса позицията на геометрията

- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Колега,имам абсолютно същия проблем с това щракване на управлението,преди 1 час го установиха.На ръка се мести геометрията,но само не иска в цялата дължина.
Писах ти ЛС ,имаш ли решение на въпроса,защото ми казват че трябва да търся ново управление,а това до последно си работеше!???
Писах ти ЛС ,имаш ли решение на въпроса,защото ми казват че трябва да търся ново управление,а това до последно си работеше!???

6 мнения
• Страница 1 от 1