Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 9:48

Чекай да обобщя. :mhihi:

Ако се опитваш да тренираш функционално и да се закаляваш си гол тигър и неосъществена барета.

А ако сгъваш с възможно най-малка тежест за да изглеждаш после възможно най-як, въпреки че чудесно съзнаваш че няма да си такъв, а само ще изглеждаш така тогава какъв си?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 21 Дек 2012, 10:02

аз ви предлагам да заровите томахавката.

трениращите голи на студено бих ви посъветвал действително да загрявате много добре, в противен случай има голяма вероятност от контузии. за тренировки за издържливост става да се тренира гол на студа. за сила или маса :no:

богат - беден, по колко набиранки правиш горе долу в серия? примерно ако максимумът ти е 4-6, недей се съблича, брато.

имам много ясен спомен от казармата, сутрин в 6 без 15 как се чува рев ВТОРА РОТА СТАВА-А-А-АЙ!!!! и 10 минути по-късно вече трополим към плаца по ризки (формата трябва да е еднаква за всички, нали - не може един с шуба, друг по потник). това зимата. студ на кутийки, глад на филийки. 15 минути загрявка на плаца и след това една обиколка на поделението (в търново военното училище), ако не се лъжа около 2 км идва тая обиколка. от взвода много ми се сърдеха, че не ги чаках да се влачат, а си бягах с футболягата напред (един футболист имахме, после направи кариера по 3-4 отбора в А група). ех, мамка му - по-добре не съм се чувствал през живота си никога!!! обаче тези упражнения по никакъв начин не са подлагали на риск сухожилията или fast twitch muscle fiber-ите.

там е разликата - за slow twitch muscle fibers е характерно, че почти са неподатливи на контузии, докато фаст туич - точно обратното. за бум бум вече след като го анализирахме няколко мнения по-нагоре, установихме, че той работи почти на 90-100% със слоу туич. когато обаче имаме експлозивност, балистични движения - там са вече другият тип мускулни фибри. фаст туич, които са си доста податливи на травми.

@бум, надявам се не се сърдиш, че ставаш предмет на моите анализи. просто си интересен и уникален случай в спорта.
Последна промяна kulov на 21 Дек 2012, 10:05, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 21 Дек 2012, 10:02

Защо всеки да не тренира както иска и както му е кеф. За мен също,фитнес тренировка от 15 серии на различни упражнения всичките с 3-5 повторения е тъпо. Но ако имаш акъл можеш много добре да се тонизираш и изглеждаш без да се налага да тренираш гол. Има колеги,за който фитнеса е тъпотия,но това за мен е коплексарщина. Като почнете да отричате едното или другото. Аз съм сигурен,че има доста хора,който само си мислят,че правят кросфитнес и още толкова криворазбарили понятието фитнес.

Покажете,че не сте комплексари и Весели празници.
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 10:53

kulov написа:
@бум, надявам се не се сърдиш, че ставаш предмет на моите анализи. просто си интересен и уникален случай в спорта.

Няма грижи. Само дето със сигурност не съм уникален случай :) Във вчерашната тренировка гледах демото на една жена. Оная направи повече рундове от мен :mhihi: Е тя е вече уникална. Специално в кросфита съм на някакво средно ниво.

Иначе познавам много хора, които тренират без загряване и никой няма проблеми. Има движения в които мукула иска подготовка през по-лека тежест, иначе неще да иде на максимума. Като тягата. Но и там почвам от 80% някъде. Но в никой случай не съм изключение. Познавам много хора, които го правят и нямат проблеми.

Както казах по-горе няколко пъти- функционалност. Къде ми е далаверата, че дърпам над 2 пъти собственото си тегло като ако ми се наложи в реалния живот ще трябва да загрявам за да го направя? Смятам, че телата ни са създадени достатъчно здрави за да издържат на такива работи, но със загрявки и др подобни неестествени неща ние разрушаваме тази им способност и от там идват и проблемите.

Единствената ми контузия, която съм имал някога дойде в последната серия от тренировката в която се предполага, че всичко е било добре загрято. Просто от глупост..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 21 Дек 2012, 12:12

bum_bum написа:......Аз си тренирам гол от септември- октомври още и не ми е проблем да тичам гол до кръста при минус 15-20 дори. По-миналата седмица на -3 си ринах сняг гол и после се препичах на слънцето поне час.....

Тука вече ме изгуби като последовател.....аз бях до тука :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Дек 2012, 13:15

kulov написа:
богат - беден, по колко набиранки правиш горе долу в серия? примерно ако максимумът ти е 4-6, недей се съблича, брато.

ми понеже не съм любител на сладкото за разлика от истинския явор или ясен ли беше :mhihi: фитнес гуру ,
едвам започвам в първа серия между 25 и 40 ( в подхват-надхват правя по-рядко и малко) и 100 лицеви след това,(това е за мисията в Хонолулу)-няма как, тигърски нормативи :mhihi: ,ще си изгубя райетата иначе...
не бягам заради ядове с кръста,но от бояна ,бистрица,симеоново до алеко по пътеките не оставям никой пред мен,а в пове4ето случай излизам от пътеката (заради анималистичната ми природа и честта на нсбоп и кфор :mhihi: :mhihi: ) и така..
ама сега коннепцията ми бе разпердушинена :|
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2012, 13:39

25-40 набирания правиш в една серия?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 21 Дек 2012, 13:57

Това със загрявката хм .... пред мен са късали гръден мускул от слаба такава.. горозна картинка болките не ги коментирам отделно в реалния живот има много примери за навел се да си върже обувката и останал наведен.... както и да е колеги имайте в предвид, че доста незапознати със силовите тренировки са способни да копират сляпо съветите ни без да познават и телата си..
И като говорим за загрявка нека все пак да дам мнение на това, което са ме учили треньорите ми в академията...
При състезателна дейност при стартиране на загрявката не правехме обща такава толерирана винаги от фитнес-инструктурчетата по залите придобили квалификация основно от нета и батките.... :clap: загрявката представляваше пирамида от тежести за конкретното движение ;)
Сега тренирам 2ма 3ма приятели и често ме питат защо фитнес инаструктурите в залата ги карат клиентите си да правят това или онова ами доста често отговорът е отбиване на номера ;) другия по лош вариянт е незнание и слаба компетентност ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 21 Дек 2012, 13:58

@богат-беден, ти си машинка. оня ден направих 27 набиранки с прониран хват (93кг лично тегло) и си мисех, че съм голямата работа. ти ми разби детските илюзии :mhihi:
има една истина, че ако от дадено упражнение можеш да направиш прекомерно много повторения, просто се получава едно безцелно лашкане нагоре-надолу. затова, примерно като се набирам, аз вкарвам изометрична контракция на върха на движението (задържам горе около секунда). и така 10тка в серия ми идват добре.

като каза за кръста ми напомни да попиша малко и за него.
много от нас имат проблеми с кръста в следствие на едно или друго нещо. особено проблемно е ако прекарваме по-голямата част от деня в седнало положение. когато сме седнали мускулният корсет, който опасва коремно-кръстната област се отпуска и цялата тежест на горната част на тялото пада върху 5те лумбални прешлена. напрежението между тях когато седнем и се облегнем е 11 пъти по-голямо, отколкото ако стоим прави. при стоене в изправено положение за повече време се получава една болка в областта на кръста, но тя е мускулна, не е страшна. по-страшна е дисковата херния.
за това, няколко кратки съвета - ако имате възможност през деня просто полягвайте за 1-2 минути (дори при нормални ежедневни действия се получава слягане между прешлените). това е много просто и
ефективно. поне 3-4 пъти през деня. просто полягайте.

друго - има едно много добро упражнение за кръста. най-ефективно е, когато се прави сутрин, веднага след сън, преди да сте станали от леглото. легнали сте по гръб, коленете са свити на 90 градуса. хващате едното коляно с едната ръка и го придърпвате към гърдите. леко! без изсилване! кръстът трябва да бъде отпуснат. държите го към гърдите 3-5 секунди и пускате. хващате другото коляно и повтаряте. отново леко! връщате в начална позиция (коленете свити през цялото време). след това хващате и 2те колена и ги прегръщате с 2те ръце към гърдите. кръстът отпуснат! тука вече може и малко по-силно, когато са 2те заедно. системата се повтаря 5-10 пъти. може да се прави и през деня, но най-ефективно е сутрин непосредствено след сън (особената романтика идва и от пълният пикочен мехур по това време, шегувам се просто :mhihi: ). важно е да се помни, че упражнението започва и приключва със свити колене, както и че кръстът трябва да е отпуснат през цялото време.

не мога обаче да кажа, дали е полезно за хора с медицински състояния в лумбалната област :dunno: . за нормалните хора, обаче е супер :yes:

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 21 Дек 2012, 17:17

kulov написа: направих 27 набиранки с прониран хват

пфф аз правя по 7 :mhihi: 25 ми е рекорда ама бях 75-6 кила като ученик
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 21 Дек 2012, 17:28

bum_bum написа:Чекай да обобщя. :mhihi:

Ако се опитваш да тренираш функционално и да се закаляваш си гол тигър и неосъществена барета.

А ако сгъваш с възможно най-малка тежест за да изглеждаш после възможно най-як, въпреки че чудесно съзнаваш че няма да си такъв, а само ще изглеждаш така тогава какъв си?

Къде си прочел,че искам да съм як? Има разлика между як и естетичен вид...първото е масовка и прилика с мутрите,което пак е смешно,второто е нещо малко по-различно.
Също така не тренирам с най-малките тежести да ти кажа...правя серии наклонена лежанка с 40-45кг дъмбел,което за незобещ човек е съвсем норммално....си мисля
Та,питах какво е функционалност според теб?? Защото според мен функционалност е да си упражнявам професията,в която професионални заболявания са варици по краката и хемороиди,предполагам всеки знае къде :mhihi: та спортуването ми помага и за да не се сдобия с гореописаните "екстри"..

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 21 Дек 2012, 23:48

Bogat-Beden написа:
kulov написа:

ми понеже не съм любител на сладкото за разлика от истинския явор или ясен ли беше :mhihi: фитнес гуру ,
едвам започвам в първа серия между 25 и 40 ( в подхват-надхват правя по-рядко и малко) и 100 лицеви след това,(това е за мисията в Хонолулу)-няма как, тигърски нормативи :mhihi: ,ще си изгубя райетата иначе...
не бягам заради ядове с кръста,но от бояна ,бистрица,симеоново до алеко по пътеките не оставям никой пред мен,а в пове4ето случай излизам от пътеката (заради анималистичната ми природа и честта на нсбоп и кфор :mhihi: :mhihi: ) и така..
ама сега коннепцията ми бе разпердушинена :|

остава само да се научиш къде се пише "и" и къде "й" и си топ :mhihi:
брато,ебавам се,гледам и ти отвръщаш подобаващо,нека си лафим,важното е да си размърдваме задниците,пък кой както сметне за добре :yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Дек 2012, 0:26

bum_bum написа:25-40 набирания правиш в една серия?
говорим за подхват, да
но аз почивам между сериите,мързи ме да опитвам кросфит комплекси, гледам да си вадя душата по баирите,на чист въздух :yes:
и аз не загрявам ,вече от доста време..
първата зима,като почнах лостове,загрявах дълго, не се събличах :mhihi: - и пак имах травми :dunno:

П.С плз сега не ме подпуквайте за чистота на изпълнение и амплитуда на тоя брой ,че уент хорс ту дъ ривър :lol:
силово не мога и едно да направя :oops:
коремно- само 1,достойно за скеч :lol:
далеч съм от истински атлет- като постижения,амбиции,визия, хранене,потенциал и всичко останало :!:
НО нямам и претенции за такъв..-по цял ден или съм седнал в канцеларията,или лежа пред компа :lol:
поне си нормализирах храненето и последната година резултатът беше меко казано очевиден- не само визуално ;)
@ кулов- намали собственото си тегло с 10на кг и ще видиш к'ва пружинка ще станеш
маса и сила отдавна не търся и не искам,ни съм щангист,ни охранител :dunno: (нищо лошо,към тези,които се харесват яки и масивни-респект и за тези усилия :yes: )
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 22 Дек 2012, 1:07

Аз помислих, че с нормален хват и викам баси, кво става :) 40 с подхват пак не е никак зле де. Кросфит само на лостове така или иначе няма как да стане, тъй че няма кво да го мислиш като не ти се занимава.

Силовото ако го мъчиш достатъчно упорито ще го направиш. Не е нещо кой знае какво. Една бройка де :mhihi: По-натам става сложно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 22 Дек 2012, 13:21

Силовото е повече техника от колкото сила, преди се опитвах от ръцете да вдигам, а то е да разтегнеш от перките и от тях събираш и вече нагоре към ръце.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата