Не ми работи бутона ''REST''
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Stur6ela
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 Touring / 318d / 2008
- Мечтае да кара: M3
Re: Не ми работи бутона ''REST''
Отидох в Камор Ауто, смениха ми двата термостата и всичко вече си ми работи!!!Много съм доволен от Камор!!!
BMW не е кола за каране, нито кола за возене, BMW е начин на живот

- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
Stur6ela написа:Отидох в Камор Ауто, смениха ми двата термостата и всичко вече си ми работи!!!Много съм доволен от Камор!!!
Колко ти взеха?
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Stur6ela написа:Отидох в Камор Ауто, смениха ми двата термостата и всичко вече си ми работи!!!Много съм доволен от Камор!!!
Сигурно си единствения...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Един от недостатъците на липсата на "водната стрелка" на таблото... щеше много отдавна да разбереш, че колата не ти загрява както трябва...
- Stur6ela
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 Touring / 318d / 2008
- Мечтае да кара: M3
Колкото и да са ми взели не е важно!!!Истината е ,че като имаш брада трябва да имаш и гребен!!!Аз като съм болен отивам в болница TOKUDA ,не в селската поликлиника, така и колата като е болна отива в КАМОР , не при гаражните майстори с КТС - ите дето само БИМИ правели
))))))))))))))))........................

BMW не е кола за каране, нито кола за возене, BMW е начин на живот

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
blagun написа:Stur6ela написа:Отидох в Камор Ауто, смениха ми двата термостата и всичко вече си ми работи!!!Много съм доволен от Камор!!!
Колко ти взеха?
А бе хора, кво ви става, много напрежение в тоя форум!? Само дразнене, а никаква информация не се обменя! И скам да помоля stur6elaq да сподели цената на смяната на термостати в камор и на какви градуси работи колата сега, благодаря предварително. В крайна сметка всеки сам решава къде и как да обслужва колата си. Лично аз, никога няма да отида за едни накладки в официален сервиз, но има части /термостатите за мен са едни от тях/, които са важни и не трябва да се прави компромис. Точно това за мен е целта на този форум, да обменяме инфо за да не правим грешки и ако може да спестим някой лев. А сега за моя проблем конкретно, колата започва да духа топло много бързо, но не достига 90 градуса. Започвам да си мисля, а и четох някъде пост на Mollov, че този мотор работел в различни температурни режими /или нещо от сорта беше официалното изявление на бмв/ и за това нямало стрелка - за да не се ошашква задкормилното устройство. Значи от бмв можеби са имали нещо в предвид, оставяики колата да работи така. А ни е веднага сменяме термостати с неоригинални и променяме температурния режим на колата.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
baga написа:Лично аз, никога няма да отида за едни накладки в официален сервиз, но има части /термостатите за мен са едни от тях/, които са важни и не трябва да се прави компромис. Точно това за мен е целта на този форум, да обменяме инфо за да не правим грешки и ако може да спестим някой лев. А сега за моя проблем конкретно, колата започва да духа топло много бързо, но не достига 90 градуса. Започвам да си мисля, а и четох някъде пост на Mollov, че този мотор работел в различни температурни режими /или нещо от сорта беше официалното изявление на бмв/ и за това нямало стрелка - за да не се ошашква задкормилното устройство. Значи от бмв можеби са имали нещо в предвид, оставяики колата да работи така. А ни е веднага сменяме термостати с неоригинални и променяме температурния режим на колата.
Термостатите се сменяват много по-лесно от накладките... Иска се хубав набор от инструменти (основно лимбуси), малко техническа грамотност и подлога за да си "хванеш" антифриза - освен ако не е за смяна...И да се внимава с турбото!!! При откачане на големия термостат има вероятност да се вкара от течността в турбината, което не е за предпочитане..
Термостат щом не върши работа (работейки на по-нисък темп. режим от нормалното) е за смяна. Ако се съмнява някой в изправността - то лесно се проверява с термометър, канче с вода и свален елемент... При мен след смяна на термостати нещата се подобриха значително... За съжаление обаче и при мен загряването не става толкова бързо колкото ми се иска... В една друга тема се коментираше :
http://www.bmw.bg/bg/bg/newvehicles/x/x ... ntrol.html
аз вече дълбоко съм се замисли над това как да сложа подобна екстра.... не ми се ще да го правя по български... но... за сега не виждам начин... Иначе в снега карам нисан 4х4, който след запалване са му нужни 2 километра за да влезе в режим...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- baga
- младши ентусиаст
-
Много добре знам как се сменят термостати, защото съм сменял на е46 и са почти еднакви. И въпроса не е в смяната, а в закупуването на оригинална част, от оторизиран сервиз! Пазара е залят от части менте. Много добре знам как се замерват термостати в канче с вода и термометър, но незнам на колко градуса отварят. Ти като си сменял, погледна ли дали има написани градуси на оригиналните? Лятото перката ми се пускаше точно на 83 градуса по сервизното меню. Това не ви ли кара да се замислите поне малко? Лятото термостатите не играят! И датчика на перката ли ми се е преебал с термостатите или от БМВ са имали нещо в предвид. Другото което е интересно е, че колата е на 40к. км. /тоест рано и е за термостати, въпреки, че знаем за слабото място/ и парното идва толкова бързо, колкото на е46 с нафтова печка! Всичко това ме кара да се замисля, дали да правя излишни гимнастики насред зима и ви занимавам с мойте глупости! Друго което ми идва на ум, е да питам някой знае ли къде се намира датчика, за температурата на двигателя?
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
baga написа: Друго което ми идва на ум, е да питам някой знае ли къде се намира датчика, за температурата на двигателя?
M47N2
http://bmwfans.info/parts/catalog/E90/S ... hed_parts/
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid

Baga, с твоето
baga написа:Много добре знам
не ми даваш шанс да ти помогна с информацията която съм натрупал за Е90... но твое право си е да си кажеш каквото ти е на душа... Аз на кола на 40 000км не бих бутал нищо...а па ти ако искаш можеш цялата да я замениш с "оригинални части" твое право си е....
Питаш за термостата(-тите) който съм смъкнал.... ами ... няма да ти отговоря за да не те подведа... моята кола не е на 40 000 ами на много повече и аз лично за себе си не съм убеден дали съм смъкнал оригинален термостат или той вече е бил подменян от предишен собственик...Но не работеше и ако ще златен да е бил - щом не върши работа - в кофата... Новия ако ще и от центъра на китай да е, ми е перфектен за сега и работи успешно...та така...
и Бага,... не се сърди за тона ми... каквото почукало-това отговорило!!!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- baga
- младши ентусиаст
-
Стига бе човек, не съм искал да прозвучи грубо! Извинявай ако съм те обидил! Последното нещо което искам да направя, е да обидя човек, който се опитва да ми помогне. Просто се дразня, че никъде не откривам информация за това. Вчера даже звънях в Камор /понеже нямам време да отида/ и според човек от сервиза - щом идва бързо парното, всичко е наред. А за работната температура на двг. - фирмена тайна, докарайте колата за диагностика.
П.П. И пак да помоля Stur6ela да сподели цената на смяна термостати в Камор.
П.П. И пак да помоля Stur6ela да сподели цената на смяна термостати в Камор.
какъв е двигателя на колата (дизел или бензин)? за дизелите работната температура е 88 градуса. И аз преди месец открих че охлаждащата течност на двигателя не превишава повече от 80 градуса, иначе парното започваше да духа на 5-тата минута след запалването (около 30 градуса). след смяна на долния термостат нещата се оправиха и вече всичко си е както трябва. за това как се следи температурата на охлаждащата течност : http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=112&t=267188 .
поздрави
поздрави
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2