Заварка на диференциал за зимата ???
Модератор: Общи модератори
48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Re: Заварка на диференциал за зимата ???
Като ти изпуска шпера, го ревизираш и започва да заключва. Ама някой като се цигани за 300 кинта, как да го накараш да даде поне още толкова за ревизия.
И е смешно да убеждавате колко хубаво нещо било заварката, това е просто един компромис и нищо друго.
И е смешно да убеждавате колко хубаво нещо било заварката, това е просто един компромис и нищо друго.
Tux0 Ca !

- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Да колега така е , никои не е казъл , че неискам да си взимам шпер, имам 2-ри диф и му търся приложение и да го заваря ще е временно , а знаете че временните неща , се ползват най дълго
. Оп едно птиченце ми каза , че шпера се покарвал с навта 10 км , точиш и наливаш маслото . Помагало 

За милиони-няма закони.
- don't be
- младши ентусиаст
-
Да колега така е , никои не е казaл , че не искам да си взимам шпер, имам 2-ри диф и му търся приложение и да го заваря ще е временно , временните неща , се ползваli най-дълго (мъдрос)
. Оп едно птиченце ми каза , че шпера се покарвал с нафта 10 км , точиш и наливаш маслото . Помагало 

За милиони-няма закони.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Поне не правя простотии по улиците! Пък тва за фиестата голфа и тн ще се направя че не съм го прочел. Поддръжката на предните ми коли беше по-скъпа от на е36цата. Когато почнеш да ти караш колата така както аз после ще говорим.
- don't be
- младши ентусиаст
-
Ето какво ще ви цитирам .
Хора слушайте . Не си заварявайте дифовете, ще умрете в миг.
Един човек веднъж си заварил дифа - колата литнала
и човека пукнал!
Чуват се слухове че заварените диференциали изнасилвали майки и деца, и след това ги убивали. Чък норис веднъж бил намерен полумъртъв, казал че един заварен диф му причинил това ... оцелял единствено понеже чък норис не може да бъде убит. Учени от наса твърдят че на марс няма живот... заварените диференциали вече са били там! Вчера при спец акция била задържана криминална група която се занимавала със склоняване на шофьори към заваряване на диференциалите си. Децата носят пижама на батман, а батман носи пижама на Бойко Борисов, а Бойко Борисов носи пижама на заварени диференциалчета.

Един човек веднъж си заварил дифа - колата литнала

За милиони-няма закони.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Louis написа:DanielzZz написа:Да обобщим заварен диф+хубави зимни гуми = WIN
Карал ли си читава кола с шпер и хубави зимни гуми, че така отсичаш ?
Всъщност да.

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
don't be написа:Да колега така е , никои не е казъл , че неискам да си взимам шпер, имам 2-ри диф и му търся приложение и да го заваря ще е временно , а знаете че временните неща , се ползват най дълго. Оп едно птиченце ми каза , че шпера се покарвал с навта 10 км , точиш и наливаш маслото . Помагало
Колега карал съм и съм се возил в такъв диф и колата просто си става каруца с такъв диф.. да не говорим колко опасен ставаш за бебе си и околните по пътищата.. вместо да се чудиш кво да направиш с дифа харесай си нещо по належащо по колата.. примерно си натегни ръчната смени си накладките за ръчната е такива по-безопасни от заварения диф... аз със отворен мин зима се въртях кат луд на околовръстното щото беше лед незнам ако ти се случи със заварен кво ще правиш..
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
DanielzZz написа:Louis написа:DanielzZz написа:Да обобщим заварен диф+хубави зимни гуми = WIN
Карал ли си читава кола с шпер и хубави зимни гуми, че така отсичаш ?
Всъщност да.Не отричам,че шпера е добре зимата.Просто казвам,че заварката е много по-добре от отворения диф за проходимост,а напоследък се убеждавам,че и от шпера е по-добре.Но това са си мой убеждения.
прави ли ти кеф влизайки в завой да ти мята камъчета колата или да ти подскача задницата? ако тва ти праи кеф значи аз лично те разбирам напълно защо предпочиташ заварения диф пред шпера
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Колега,задницата подскача много рядко - само при остри и бавни завои.А камъчета никога не ми е мятало.Естествено,предпочитам шпер,но истински,не на BMW 20 годишния износен 2way.Наистина - има си недостатъци,но не е толкова опасен,колкото го описвате.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
погребахте моторния спорт и удоволствието от шофирането - едновременно... само с една тема 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
don't be написа:Ето какво ще ви цитирам .![]()
![]()
![]()
![]()
Един човек веднъж си заварил дифа - колата литналаи човека пукнал!
Чуват се слухове че заварените диференциали изнасилвали майки и деца, и след това ги убивали. Чък норис веднъж бил намерен полумъртъв, казал че един заварен диф му причинил това ... оцелял единствено понеже чък норис не може да бъде убит. Учени от наса твърдят че на марс няма живот... заварените диференциали вече са били там! Вчера при спец акция била задържана криминална група която се занимавала със склоняване на шофьори към заваряване на диференциалите си. Децата носят пижама на батман, а батман носи пижама на Бойко Борисов, а Бойко Борисов носи пижама на заварени диференциалчета.
Господине, добре ли сте?

ATR-42/72
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Изводът от темата - "Стойте си вкъщи и не правете абсолютно нищо ! Навън е опасно и опасността дебне отвсякъде..."
По темата: Както по-горе казаха, не е сега момента да се учиш на заварки
, изчакай до лятото и тогава действай 

По темата: Както по-горе казаха, не е сега момента да се учиш на заварки

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Със заварка прави по-малко камшици от колкото с отворен а и е по-проходима. Явно и всички останали с отворени дифове са опасни.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Извода, който си направих от темата е: ако ще се ползва колата само за фън - заварка; ако ще се ползва за фън и ежедневка - шпер. Не виждам за какво трябва да се спори повече...

48 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4