Заварка на диференциал за зимата ???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Re: Заварка на диференциал за зимата ???

Мнение от SpUd3r » 20 Дек 2012, 12:46

Като ти изпуска шпера, го ревизираш и започва да заключва. Ама някой като се цигани за 300 кинта, как да го накараш да даде поне още толкова за ревизия.
И е смешно да убеждавате колко хубаво нещо било заварката, това е просто един компромис и нищо друго.
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 20 Дек 2012, 13:34

Да колега така е , никои не е казъл , че неискам да си взимам шпер, имам 2-ри диф и му търся приложение и да го заваря ще е временно , а знаете че временните неща , се ползват най дълго :mhihi: . Оп едно птиченце ми каза , че шпера се покарвал с навта 10 км , точиш и наливаш маслото . Помагало :winky:
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 20 Дек 2012, 13:38

Да колега така е , никои не е казaл , че не искам да си взимам шпер, имам 2-ри диф и му търся приложение и да го заваря ще е временно , временните неща , се ползваli най-дълго (мъдрос) :mhihi: . Оп едно птиченце ми каза , че шпера се покарвал с нафта 10 км , точиш и наливаш маслото . Помагало :winky:
За милиони-няма закони.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 20 Дек 2012, 17:42

Поне не правя простотии по улиците! Пък тва за фиестата голфа и тн ще се направя че не съм го прочел. Поддръжката на предните ми коли беше по-скъпа от на е36цата. Когато почнеш да ти караш колата така както аз после ще говорим.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don't be » 20 Дек 2012, 20:43

Ето какво ще ви цитирам . :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хора слушайте . Не си заварявайте дифовете, ще умрете в миг.
Един човек веднъж си заварил дифа - колата литнала :roll: и човека пукнал! :roll: Чуват се слухове че заварените диференциали изнасилвали майки и деца, и след това ги убивали. Чък норис веднъж бил намерен полумъртъв, казал че един заварен диф му причинил това ... оцелял единствено понеже чък норис не може да бъде убит. Учени от наса твърдят че на марс няма живот... заварените диференциали вече са били там! Вчера при спец акция била задържана криминална група която се занимавала със склоняване на шофьори към заваряване на диференциалите си. Децата носят пижама на батман, а батман носи пижама на Бойко Борисов, а Бойко Борисов носи пижама на заварени диференциалчета.
За милиони-няма закони.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 20 Дек 2012, 20:54

Louis написа:
DanielzZz написа:Да обобщим заварен диф+хубави зимни гуми = WIN

Карал ли си читава кола с шпер и хубави зимни гуми, че така отсичаш ?

Всъщност да. :yes: Не отричам,че шпера е добре зимата.Просто казвам,че заварката е много по-добре от отворения диф за проходимост,а напоследък се убеждавам,че и от шпера е по-добре.Но това са си мой убеждения.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 20 Дек 2012, 21:02

don't be написа:Да колега така е , никои не е казъл , че неискам да си взимам шпер, имам 2-ри диф и му търся приложение и да го заваря ще е временно , а знаете че временните неща , се ползват най дълго :mhihi: . Оп едно птиченце ми каза , че шпера се покарвал с навта 10 км , точиш и наливаш маслото . Помагало :winky:

Колега карал съм и съм се возил в такъв диф и колата просто си става каруца с такъв диф.. да не говорим колко опасен ставаш за бебе си и околните по пътищата.. вместо да се чудиш кво да направиш с дифа харесай си нещо по належащо по колата.. примерно си натегни ръчната смени си накладките за ръчната е такива по-безопасни от заварения диф... аз със отворен мин зима се въртях кат луд на околовръстното щото беше лед незнам ако ти се случи със заварен кво ще правиш..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 20 Дек 2012, 21:04

DanielzZz написа:
Louis написа:
DanielzZz написа:Да обобщим заварен диф+хубави зимни гуми = WIN

Карал ли си читава кола с шпер и хубави зимни гуми, че така отсичаш ?

Всъщност да. :yes: Не отричам,че шпера е добре зимата.Просто казвам,че заварката е много по-добре от отворения диф за проходимост,а напоследък се убеждавам,че и от шпера е по-добре.Но това са си мой убеждения.

прави ли ти кеф влизайки в завой да ти мята камъчета колата или да ти подскача задницата? ако тва ти праи кеф значи аз лично те разбирам напълно защо предпочиташ заварения диф пред шпера

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 20 Дек 2012, 21:22

Колега,задницата подскача много рядко - само при остри и бавни завои.А камъчета никога не ми е мятало.Естествено,предпочитам шпер,но истински,не на BMW 20 годишния износен 2way.Наистина - има си недостатъци,но не е толкова опасен,колкото го описвате.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Дек 2012, 21:26

погребахте моторния спорт и удоволствието от шофирането - едновременно... само с една тема :(
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 20 Дек 2012, 22:39

don't be написа:Ето какво ще ви цитирам . :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хора слушайте . Не си заварявайте дифовете, ще умрете в миг.
Един човек веднъж си заварил дифа - колата литнала :roll: и човека пукнал! :roll: Чуват се слухове че заварените диференциали изнасилвали майки и деца, и след това ги убивали. Чък норис веднъж бил намерен полумъртъв, казал че един заварен диф му причинил това ... оцелял единствено понеже чък норис не може да бъде убит. Учени от наса твърдят че на марс няма живот... заварените диференциали вече са били там! Вчера при спец акция била задържана криминална група която се занимавала със склоняване на шофьори към заваряване на диференциалите си. Децата носят пижама на батман, а батман носи пижама на Бойко Борисов, а Бойко Борисов носи пижама на заварени диференциалчета.

Господине, добре ли сте? :mhihi:
Изображение
ATR-42/72

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 20 Дек 2012, 22:51

Изводът от темата - "Стойте си вкъщи и не правете абсолютно нищо ! Навън е опасно и опасността дебне отвсякъде..." :mhihi:

По темата: Както по-горе казаха, не е сега момента да се учиш на заварки :mhihi:, изчакай до лятото и тогава действай :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 20 Дек 2012, 23:24

:kuku: Админе,о ти който си на небето,прекрати неговите терзания...
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 20 Дек 2012, 23:46

Със заварка прави по-малко камшици от колкото с отворен а и е по-проходима. Явно и всички останали с отворени дифове са опасни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2 - BMW E30 touring
Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
Детайли за колата: Детайлите са перфектни.

Мнение от kokala » 21 Дек 2012, 0:16

Извода, който си направих от темата е: ако ще се ползва колата само за фън - заварка; ако ще се ползва за фън и ежедневка - шпер. Не виждам за какво трябва да се спори повече...
Изображение Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата