Чейнджър на Е38-MP3?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 740

Чейнджър на Е38-MP3?

Мнение от teddy_teddy » 19 Дек 2012, 11:31

Здравейте , някой знае ли къде мога да си занеса чейнджъра да ми го направят , защото не може да чете нищо друго освен оригинални дискове и то прекъсват (ясно е.че е от шоковия датчик но основия проблем остава). Надявам се някой да е имал същия проблем и да е намерил решение !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Чейнджър на Е38-MP3?

Мнение от mad_presley » 19 Дек 2012, 15:15

А защо реши, че чейджъра ти чете МР3 ???
Иначе, по-добре си търси някой втора употреба за 60-70лв, от колкото да ремонтираш този.

Потребител
Аватар

Мнение от teddy_teddy » 19 Дек 2012, 16:48

mad_presley написа:А защо реши, че чейджъра ти чете МР3 ???
Иначе, по-добре си търси някой втора употреба за 60-70лв, от колкото да ремонтираш този.

защото на други хора им чете MP3 , само аз го карам на радио :х . Благодаря все пак !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 19 Дек 2012, 18:55

teddy_teddy

това дава отговор на въпроса ти mad_presley :mhihi:

По-добре си купи от тези http://bgcaraudio.com/
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от teddy_teddy » 19 Дек 2012, 19:12

Smoocki написа:

teddy_teddy

Много смислено и точно по темата :Х !

Потребител
Аватар

Мнение от teddy_teddy » 19 Дек 2012, 19:15

Smoocki написа:

teddy_teddy

Мерси за линка , но не и за класификацията !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Дек 2012, 19:16

Видях, че е жена, за това дадох най-евтиния и бърз начин на решаване на проблема. А за МР3-то...може да е правено нещо и да е слаган друг чейджър, за това така попитах. Инче, Е38 с МР3 чейнджър няма, само Х5 и Х3 имат такива.

Гром-а също е решение, но си правят проблеми и качеството на звука е...абе гадничко си е. Виж това е супер яко http://www.maintronic.de/en/products/cp ... layer.html , но и цената му е почти 500лв с доставката. Монтирал съм такова и качеството е просто невероятно, като за МР3.

Потребител
Аватар

Мнение от teddy_teddy » 19 Дек 2012, 20:31

mad_presley написа:Видях, че е жена, за това дадох най-евтиния и бърз начин на решаване на проблема. А за МР3-то...може да е правено нещо и да е слаган друг чейджър, за това така попитах. Инче, Е38 с МР3 чейнджър няма, само Х5 и Х3 имат такива.

Гром-а също е решение, но си правят проблеми и качеството на звука е...абе гадничко си е. Виж това е супер яко http://www.maintronic.de/en/products/cp ... layer.html , но и цената му е почти 500лв с доставката. Монтирал съм такова и качеството е просто невероятно, като за МР3.

Много благодаря за изчерпателния отговор и все пак мисля да се върна на варианта ти с покупката на друг чейнджър , който чете и MP3 , защото 500лв са си 500лв както и да ги погледенш :))) !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Дек 2012, 21:48

teddy_teddy написа:Много благодаря за изчерпателния отговор и все пак мисля да се върна на варианта ти с покупката на друг чейнджър , който чете и MP3 , защото 500лв са си 500лв както и да ги погледенш :))) !

Мисля, че не ме разбра. Такъв чейджър, който да чете МР3 няма за Е38. Ако искаш нещо, което да чете МР3 са двата варианта за Гром и CP600BMW.

А я да попиотам все пак, да не би да се опитваш да вкараш МР3 диск в твоя чейнджър и да очакваш да слушаш музика!?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 22 Дек 2012, 23:26

Не е случайно, че чейнджъра не чете мп3-ки, но щом толкова искате монтирайте си нещо афтърмаркет ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Дек 2012, 0:48

mad_presley написа:
teddy_teddy написа:Много благодаря за изчерпателния отговор и все пак мисля да се върна на варианта ти с покупката на друг чейнджър , който чете и MP3 , защото 500лв са си 500лв както и да ги погледенш :))) !

Мисля, че не ме разбра. Такъв чейджър, който да чете МР3 няма за Е38. Ако искаш нещо, което да чете МР3 са двата варианта за Гром и CP600BMW.

А я да попиотам все пак, да не би да се опитваш да вкараш МР3 диск в твоя чейнджър и да очакваш да слушаш музика!?

Е то е ясно, че това е било опитано. ;)
Чейнджъра няма необходимият софтуер/ кодек/ за да чете МР3-ки, има кодек само за WMA аудио файлове, за това при записването на МР3-ки на диск за чейнджъра трябва да се прекодират от единият формат в другия.Става съвсем елементарно с Nero, лошото е, че размера на файла става около 10 пъти по-голям и на диска може да се запишат около 10-12 песнички. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 23 Дек 2012, 23:54

zvetiko написа:
mad_presley написа:

Чейнджъра няма необходимият софтуер/ кодек/ за да чете МР3-ки, има кодек само за WMA аудио файлове, за това при записването на МР3-ки на диск за чейнджъра трябва да се прекодират от единият формат в другия.Става съвсем елементарно с Nero, лошото е, че размера на файла става около 10 пъти по-голям и на диска може да се запишат около 10-12 песнички. ;)

в това с прекодирането на мп3 към аудио не е въпроса , този ченджър, както и всички останали за е38 нямат хардуерни мп3 декодери, такива имат само иБус ченджърите за е53 е83 след 2004г, т.е само в новите ченджъри ще свирне диск с мп3-ки
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Дек 2012, 2:15

Не мога да ви схвана идеята с тези мп3-ки. Карате премиум модела, на премиум марката БМВ, с премиум озвучаване, а искате да слушате гадни мп3-ки?
Нямам нищо против, компактен формат е, едно ЦД от 70 стотинки може да го слушаш с дни, но качеството е зле, поне за мен, като човек, който цени истинския звук. То и тук идва другия момент колко изпълнители издават читави записи, но това е друга тема, защото доста промених музикалните си вкусове заради точно това. И също така и фактора колко от записите в колите ни са конвертирани мп3-ки в аудиодискове ;)

Иначе, за да е полезен поне мъничко поста ми, имам някакъв смътен спомен, че чейнждър от мини може да се интегрира в Е38, макар и от късните модели, като естествено чете и мп3.

ПС Няма да показвам как 6 албума заемат 12GB пространство, само ще кажа, че смисъл има. :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Дек 2012, 10:06

tngeorgiev написа:
zvetiko написа:
mad_presley написа:

в това с прекодирането на мп3 към аудио не е въпроса , този ченджър, както и всички останали за е38 нямат хардуерни мп3 декодери, такива имат само иБус ченджърите за е53 е83 след 2004г, т.е само в новите ченджъри ще свирне диск с мп3-ки

Няма спор за това- аз обяснявам на колегата, ако случайно не знае как се прави, как да слуша любимите мр3-ки на своя ченджър.
А и с cod-cdbp съм напълно съгласен- разликата в качеството на звука при двата формата е огромно, при единият чуваш доста повече неща. ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 28 Дек 2012, 20:59

cod-cdbp написа:Не мога да ви схвана идеята с тези мп3-ки. Карате премиум модела, на премиум марката БМВ, с премиум озвучаване, а искате да слушате гадни мп3-ки?
Нямам нищо против, компактен формат е, едно ЦД от 70 стотинки може да го слушаш с дни, но качеството е зле, поне за мен, като човек, който цени истинския звук. То и тук идва другия момент колко изпълнители издават читави записи, но това е друга тема, защото доста промених музикалните си вкусове заради точно това. И също така и фактора колко от записите в колите ни са конвертирани мп3-ки в аудиодискове ;)

Иначе, за да е полезен поне мъничко поста ми, имам някакъв смътен спомен, че чейнждър от мини може да се интегрира в Е38, макар и от късните модели, като естествено чете и мп3.

ПС Няма да показвам как 6 албума заемат 12GB пространство, само ще кажа, че смисъл има. :twisted:

Да дай сега и касетки да записваме и грамофони да си слагаме в колите...
Аз да попитам отзад на барчето има аудио вход обаче не реагира на никакъв източник на аудио. Как да го подкарам? И има ли изобщо начин да подкарам външно устройство, било то и телефона без да развалям много колата?
Изображение
ATR-42/72

Следваща

Назад към Е38