Вода в купето след дъжда
Модератор: Технически модератори
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Re: Вода в купето след дъжда
Оооо изобщо няма да се занимавам да ги заварям! Ще си намеря тапи и ще си сложа силикон и толкова. Това сваляне на целия мокет ми е прекалено сложно и трудно и изобщо не ми се занимава. До сега 2 пъти ми се е случвало така да се намокри и мисля, че не е толкова фатално. И се е мокрила само и единствено на предно дясно място. За сега ще ги затапя отворите пък ще видим на пролет какво ще е положението
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
То за да ги сложиш пак трябва да се дигне мокета отзад. А и ти казваш, че ти се мокри отпред а тия тапи са отзад...

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Ами да мокрото ми е точно на предно дясно място където е стелката и се овлажнява и стелката
- kokala
- младши ентусиаст
-
Аз ти бях казал да провериш уплътненията между вратата и калника.. видя ли ги? На мен от там ми течеше, направо излизаше вода над мокета, бях като в езеро, залепих ги и от тогава една капка не е влезнала, също и от единия ъгъл на челното стъкло ми влизаше малко вода. Ето ти снимка на това уплътнение за което ти говоря

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Ами видимо нямаше му нищо на уплътнението, но ще ги силиконирам и тях за всеки случай. Иначе като поливах отгоре по стъклата видимо нямаше течове
- kokala
- младши ентусиаст
-
И все пак, наливай вода върху тия уплътнения да видиш дали тече, защото на мен ми отвориха голяма работа...

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Aйде и аз да споделя опит по темата.
На мен също така ми течеше отдясно, точно под тонколоната в краката. Гледах парното, гледах под компютрите в коша на мотора. Всичко навсякъде беше окей.
Накрая един приятел ме светна... Уплатнителя за врата, който стои на самото купе, ето снимка за да се вижда по-добре, този, който е тапициран от вътрешната страна.

Та, този уплатнител се беше попремазал и сплеснал и от там си личеше по кората на вратата как е капала водата и е слизала към мокета.
Дано ти е било от помощ, аз лично смених уплатнителя и сега нямам ядове.
Поздрави и успех : )
На мен също така ми течеше отдясно, точно под тонколоната в краката. Гледах парното, гледах под компютрите в коша на мотора. Всичко навсякъде беше окей.
Накрая един приятел ме светна... Уплатнителя за врата, който стои на самото купе, ето снимка за да се вижда по-добре, този, който е тапициран от вътрешната страна.

Та, този уплатнител се беше попремазал и сплеснал и от там си личеше по кората на вратата как е капала водата и е слизала към мокета.
Дано ти е било от помощ, аз лично смених уплатнителя и сега нямам ядове.
Поздрави и успех : )

E34, E38
- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
10 лв го купих аз от една морга. Мислих от форума да го взимам, ночаках 2 дни колегите да си прочетат лс-тата и накрая от една морга го взех иначе има и тук. Сменя се лесно само една лайсна долу на прага се сваля и се слага по малко особен начин, но не е кой знае какво 

E34, E38
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Аз това уплътнение много пъти съм го свалял като си сменях тонколонките. Не мисля, че е от него, защото е в перфектно състояние и няма нацъфкана, изгоряла или скъсана част. Проверих и другите уплътнения там където минават кабели и всичко като цяло между вратата и калника, но всичко изглежда много добре и няма нищо скъсано или измъкнато уплътнение. Вчера я поливах с вода около 5 мин с един маркуч и от никъде нищо не се видя да тече. Днес свалих от другата страна тапата и тя беше много изгнила и направо се разпадна в ръцете ми. Бепе поизгнил и целия отвор на капачката и за това реших изобщо да не си купувам капачки. Взех си един черен силикон подсуших с един специален сешоар и го намазах. А от другата страна където беше наводнението суших повече от час и винаги като натиснех с пръста дунапрена и потичаше по малко вода даже за малко да си подпаля мокета на колата, но се измъкнах на косъм и се отказах да суша повече. Понеже махнах една част от дунапрена с ръце и отделно се получи една дупка от сешоара реших да си взема пяна от тази за дограмите която я ползват. Напълних дупката изчаках да изсъхне и намазах и нея със силикон. Сега ще видим дали сме отстранили пробоината и ще се наводнява ли пак и колко ще издържи този силикон 

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
daddy_ написа:Щом протича в краката значи тръбичката не е запушена, а е запушен отвора в прага през който излиза водата
Лятото сменях прагове и калници, ама не бях видял, че предните тапи са заминали и в кораба беше влязла вода. Направих ги, подсуших ( не ме питайте как

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- alchohol
- ентусиаст
-
Еее, ама никой ли не знае нищо по въпроса
Сега се рових в един руски сайт и там пише, че и в задната част има дренажни маркучи. Има снимки как са ги изкарали през подкалниците. Никой ли не е разчаствал там????????????????????????????????

Сега се рових в един руски сайт и там пише, че и в задната част има дренажни маркучи. Има снимки как са ги изкарали през подкалниците. Никой ли не е разчаствал там????????????????????????????????

- chiko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e 34 със субтитри !!!
- Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
- Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ
Сори това упръжнение щр го правя следващата зима,и сам замислил тия маркучи да излизат направо на вън,по тарикатски начин де,и подсилване на праговете на местата за крика

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
,и подсилване на праговете на местата за крика
Аз направо смених крика

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- alchohol
- ентусиаст
-
KPETEH написа:,и подсилване на праговете на местата за крика
Аз направо смених крика
+1. Смениш ли праговете, забрави за оригиналния крик. Маркучите ще се изкарват душманската навън, ама малко да се постопли. Засега само съм залепил прозореца към небето