Вода в купето след дъжда
Модератор: Технически модератори
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Re: Вода в купето след дъжда
Щом протича в краката значи тръбичката не е запушена, а е запушен отвора в прага през който излиза водата 

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 540i
- Мечтае да кара: Z4 M
Момчета вчера доста време се занимавах с тази кола и този теч. Налях вода и в двете ванички на люка (шибедах) и си тече през прага изобщо не задържа вода. Проверих и отводняването като се стече водата по стъклото и преминава през калника и там няма проблем няма листа всичко си е чисто. Единствения вариант според мен е по някакъв начин, ако водата влиза там където е кутията на компютъра и излиза през един вентилатор не знам предполагам за парното. Интересното е, че всичко е много добре уплатнено и не виждам как би влязла вода от там....
Някакви нови идеи
Ще чакам следващия дъжд да видя какво ще е положението тогава...
Някакви нови идеи

Ще чакам следващия дъжд да видя какво ще е положението тогава...
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
BABHOMED написа:Ако двата дренажни катанала към двата подкалника са чисти ..Огледай добре (даже с огледане не става) уплътнието около вентилатора на парното..А съм минал през това,оказа се някаква повреда в самото уплънение което видимо е Ок! но след поливане с шише вода започва да тече над въздухувода зад жабката и да олива по стелката и мокета .Проблема го реших със силикон.направих едно хубаво намазване около уплътнието и купето ..
Вземи едно шише вода и полей точно около оплътнението на вентилатора.....Свали си жапката и гелдай..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
пффф пак прогизна кочината......
Някой от Бургас няма ли да помогне малко или да ми каже къде да я закарам, че аз не мога да открия проблема?
Проблема е само от дясната страна и вентилатора на парното го свалях и гледах оплатнението, но не е от там. Със сигурност не е и от отводняването на шибедаха там като налея вода в тавичките си се оттича от праговете както трябва. Имам малка ражда на колонката между предното стъкло и дясната врата, но възможно ли е от там толкова вода да влезе? Когато пуснах малко вода отстрани точно до кутията на компютъра и се изтече през перката на вентилатора за парното, но не от уплатнението. Споделете още варианти да разглобявам и да гледам, че накрая ще мухляса всичко....
Някой от Бургас няма ли да помогне малко или да ми каже къде да я закарам, че аз не мога да открия проблема?
Проблема е само от дясната страна и вентилатора на парното го свалях и гледах оплатнението, но не е от там. Със сигурност не е и от отводняването на шибедаха там като налея вода в тавичките си се оттича от праговете както трябва. Имам малка ражда на колонката между предното стъкло и дясната врата, но възможно ли е от там толкова вода да влезе? Когато пуснах малко вода отстрани точно до кутията на компютъра и се изтече през перката на вентилатора за парното, но не от уплатнението. Споделете още варианти да разглобявам и да гледам, че накрая ще мухляса всичко....
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Виж си тапите на пода... има ли ги, няма ли ги...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Ако става въпрос за тапите които се намират под шофъорското място от външната страна на купето (ламарината) ги няма. Понеже като бръкна и пипам дунапрена на пода. Проблем ли е,че ги няма ? Ако говориш за някакви други тапи трябва да ми обясниш къде се намират?
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
От там е колега ...От там донапрена пие вода,а си нямаш представа колко вода може да е поеме..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Намери и сложи тези тапи. Даже и силиконче пусни там около тях за всеки случай да ги залепиш както трябва.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Искате да ми кажете, че е от тапите които са отдоло под двете предни седалки и където понеже няма тапи и напипвам донапрена, но как стуга до там водата и се оттича и отива под купето за да поеме? Аз ще намеря тапи това е най - лесната работа и дано наистина да е от там проблема, но на мен ми се вижда малко странно 

- p01s0n
- младши ентусиаст
-
За тези тапи ли става въпрос? За дясната където ми е теча знам със сигурност, че я няма, а лявата не съм я проверил, но щом няма теч от ляво значи трябва да е там ...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
p01s0n написа:За тези тапи ли става въпрос? За дясната където ми е теча знам със сигурност, че я няма, а лявата не съм я проверил, но щом няма теч от ляво значи трябва да е там ...
Чичо, то не тече просто като минеш през локва и дунапрена поема. Слагай ги тея тапи и не питай от къде знаем, че като ги няма тея тапи и просмуква.
На друга кола имах същия проблем. Нямаше 1 тапа и пак си мокреше жестоко при дъжд. Слагай и ще видиш, че всичко ще се оправи.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- p01s0n
- младши ентусиаст
-
Добре де добре ще ги сложа дано да е от това проблема, но миналия път като имаше пак големи дъждове колата беше на паркинга от събота слетобед после цяла неделя валя и пак беше мокра. Ще споделя дали се е оправила от тези тапи и мерси за помоща
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Не само тия дето си оградил, ами и тия двете дето са по-напред. И да ги сложиш, вече е късно... Напролет сваляш всичкото седалки, кори лайсни, дигаш мокета, почваш го мачкаш за да източиш водата, после тураш една духалка и вратите отворени и може до 2-3 дни да изсъхне... На едната ми кола заради тия неща - просто окъсах дунапрена и го изхвърлих, че беше мухлясъл и мирише, а на друга 3 дни лятото седя мокета на простора и още беше влажен.
Ти го газиш отгоре с краката и водата ти отива по обувките и ти после си мокриш насекъде... Нема се плашиш - таа зима си така - като мен
Съвет от мен е да не тураш тапи, а направо да ги завариш тия отвори - ще почнат спорове ама едни веднъж казаха:
- Абре кви са тия отвори тука? Я ги заварявай!
- Не бре, тфа е ако ти влезе вода да може да я източиш!
- Да бре, ако пък не е влезла, да влезе... Заварявай!
,а си нямаш представа колко вода може да е поеме..
Ти го газиш отгоре с краката и водата ти отива по обувките и ти после си мокриш насекъде... Нема се плашиш - таа зима си така - като мен

Съвет от мен е да не тураш тапи, а направо да ги завариш тия отвори - ще почнат спорове ама едни веднъж казаха:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:Не само тия дето си оградил, ами и тия двете дето са по-напред. И да ги сложиш, вече е късно... Напролет сваляш всичкото седалки, кори лайсни, дигаш мокета, почваш го мачкаш за да източиш водата, после тураш една духалка и вратите отворени и може до 2-3 дни да изсъхне... На едната ми кола заради тия неща - просто окъсах дунапрена и го изхвърлих, че беше мухлясъл и мирише, а на друга 3 дни лятото седя мокета на простора и още беше влажен.,а си нямаш представа колко вода може да е поеме..
Ти го газиш отгоре с краката и водата ти отива по обувките и ти после си мокриш насекъде... Нема се плашиш - таа зима си така - като мен![]()
Ако ще заваряваш ти препоръчвам след като изстинат заварките да ги подсушиш (ако е влажно времето де) и да напръскаш от двете страни обилно с цинков спрей. Ама пръскай и не се скъпи.
Някой колега също да каже дали след цинковия спрей може да се намаже с боди или подобно + боя за да се пресече ръждата още преди да е тръгнала.
Успех