гадно виене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i e36
Мечтае да кара: BMW 328i e36

гадно виене

Мнение от bmwpesho » 14 Дек 2012, 0:17

Колеги, днес ми се случи нещо много странно докато карах. Проблема е следния, от онзи ден колата издава някакъв странен виещ звук, но се чуваше много слабо. Днес по път за люлин, колата почна да вие много силно за някакви секунди и се укроти. Шумът се чува от към скоростната кутия, но според мене не е от нея защото като изключа от скорост и продължава да вие. Дали не е от дифа, защото като спра колата в пълен покой и виенето спира. Моля някой ако е имал същия проблем да си каже мнението. Колата е М43Б16 седан.
Благодаря предварително. И се извинявам ако е говорено по такава тема.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Re: гадно виене

Мнение от tenchooo » 16 Дек 2012, 19:12

прегледаи си лагерите на колелата на мене ми се случи подобно нещо беше задния лагер тъкмо го смених и хоп предния наговори ли са се:)задния на fag ти е 40-50 ,оригинален 100-120 предния се предлага цяла главина сдва лагера маи беше неоригина 130-150 оригинална 300и нагоре

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316i e36
Мечтае да кара: BMW 328i e36

Мнение от bmwpesho » 18 Дек 2012, 0:33

Колега, лагерите на колелата са читави. Вчера повозих един приятел, който ми каза че е лагер на съединителя, което според мен няма логика. То ако беше съединителя, щеше да прави някакви реакции при натискане и пускане?! Поне аз така си мисля! Утре ще отделя малко време, да видя маслото в скоростната. ако не е от него проблема, ще върви на майстор да я прегледа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 18 Дек 2012, 16:43

Ще я следя темата с интерес. Същият ми е проблем, но датира от миналата зима. Като повърви колата и позаглъхва шума. А като се стопли напролет даже изчезна. Изчезна до преди две седмици, когато пак ми напомни, че явно нещо не е както трябва. Почвам да си мисля, че маслото на дифа е за смяна. Мързи ме да я вкарам на канала, че много студено в тоя гараж зимно време, пък лятото тя не ми напомня, че има нещо да я видя :mhihi:
Карам бавно! Стигам Бързо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 18 Дек 2012, 16:46

Само да добавя, че звука при мен е някъде пак от към кутия или диф не знам, но е нещо като ромолене, не е точно виене. Не знам дали при теб е така точно.
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 18 Дек 2012, 18:40

:dunno: дано не ти излезне аксиален лагер че тогава панаира е наистина голям.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Sea Eagle » 18 Дек 2012, 22:48

Ако е аксиален лагер, шумът не трябва ли да изчезне, с натискането педала на съединителя...?
И ако е аксиален лагер, шумът би трябвало да е постоянен... (празен ход/движение)

Ако не греша разбира се :mrgreen:

Назад към E36