Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от yavor20V » 14 Дек 2012, 18:04

TNT написа:
Bogat-Beden написа:тренирате ли при настинка?

Зависи. Ако имам що-годе енергия - тренирам, но по-леко. Доста често помага. Не знам кръвта ли се раздвижва или е някаква друга причина... Но имам ли запушен нос или добра кашлица, никъв шанс. Нямам въздух, от там и сила няма... и само кашлям. Въпреки че лукчетата помагат :mhihi:

Сега за зимния сезон предприели ли сте нещо "имуностимулиращо" ? В последните години не съм боледувал много (1-2 пъти годишно), но първа година съм в София и тук всеки ти кашля на главата! Заеби студа, но когато всички около мен са болни... Всеки ден в това метро е ужас... За последните 2 месеца 2 пъти съм бил болен. Opti-men си купих, сега обмислям и Vitamin C-1000 на NOW да си взема. По 1-2 на ден да зобя :mhihi:

При физически натоварвания се покачва телесната температура,повечето вАйръси и болестотворни гадове измират от това и е хубаво ,ако имаш сили ,да напомпаш :yes: и много вода...
Не ти требват никакви имуностимулатори ,освен витамини!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2012, 20:45

yavor20V написа:1.Естествено,че при изядена пържола инсулинът е по-малко,значително по-малко,щото шоколадът е само прости въглехидрати и предизвикват инсулинов пик ,за да не направиш 22 ммол кръвна захар,ако преди тва си се натренирал тия въглехидрати ше влязат в мускулите,ако ли не....в подкожието под формата на сланина :mhihi:
2.природата (или който и да е там)ни е направила ,за да оцеляваме ,виждал ли си първобитни хора по рисунките,които да са дебели? не,нали ...аз също
3.не споря в никакъв случай,но има значение какви мазнини ядеш и колко. а кетоните наистина служат за гориво,ама са леко токсични, ебати и некси не искам да мириша на ацетон :lol:
п.п. отново,не смятай че нещо се ръчкам,ама ....нали на майтап си написал тва за тестостерона и инфекциите? :mrgreen:
по отношение на кафетата,масово тук се пият ебати боклуците,дето нашенци зимат с контейнери от Южна америка ,при това сортове Робуста,които са бъкани с кофеин и се добавят в хубавите миксове кафе,само за да има лек горчив привкус и заради кофеинът... за тва като шибнеш една Нова бразилия и ти се разбива съецето :bowdown:

1. Не съм много съгласен, че въглехидратите ще "влязат в мускулите". Мускули изградени от въглехидрати не знам да има :dunno: Пък и силно вярвам, че въглехидратите след тренировка водят до мускулна треска.

2. Ми аз точно това искам да кажа, първобитни хора по рисунките не сме виждали, щото не са яли шоколад, ориз, хляб и т.н. Въглехидрата им е бил някой плод ако набарат. А зимата нали се сещаш дали са имали някакъв източник на въглехидрати с месеци. А не са умряли, нито оглупяли, а са се развивали и еволюирали.

3. Миришенето на ацетон е от непиене на вода, а не от самите кетони.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 16 Дек 2012, 21:12

Bogat-Beden написа:браточки, споделете мнение за ефекта от аспирин+кафе преди тренировка?
гледам енимъл кътс от 65 кинта лятото на 85 сега :shock:

плюс-тренирате ли при настинка? аз съм на чайчета и аспирини,носа задръстен като Евлоги Георгиев в понеделник сутрин,ама не можах да се сдържа и ходих да се посгърча на лостове малко :mrgreen:

аспиринът преди тренировка, богат-бедний мой приятелю, е един от механизмите за по-добро възстановяване. с 2 думи подобрява кръвния поток (намалявайки нивата в организма на химикала тромбоксан, който прави тромбоцитите по-лепкави). и тука за тези от колегите, които обичат да си зобват повечко от всичко ще направя една вметка, че няма значение дали сте пили 1/10 аспирин или 2 блистера, ефектът е еднакъв ;) има още бая да се пише за аспирина, ама да не ме мързеше толкова...

за кафенцето вече съм писал преди няколко страници.

@бум, не знам защо толкова отричаш мускулната треска. доколкото знам до ден днешен не е установено точно какво я причинява, но общо взето учените са стигнали до извода, че тя е следствие на микротравми.
1та теория е за микротравми в съединителната тъкан на мускула - правени са изследвания с некфи пичове, които имат мускулна треска и такива, които нямат. в урината на тези, които имат нивата на хидроксипролинът (метаболитен продукт на съединителната тъкан) са били по-високи.
2та е за микротравми в скелетните мускули, пак в резултат на изследвания е установено, че нивата на креатин киназа след изпълняване на 3те вида мускулни контракции са повишени.
3тата - хипотезата за спазмите (в следствие на исхемия по време на упражнение се стига до отделянето на някакви субстанции, които причиняват болка, които на свой ред водят до рефлективни мускулни спазми, водещи отново до исхемия). нито една от теориите не е категорично доказана.
ти каква връзка правиш между въглехидратите и мускулната треска?
аз честно да си призная обичам това усещане :) дава ми голямо густо PEMSa :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 16 Дек 2012, 22:11

малко :OT: , решил съм генерално да си обновя екипировката (горнища, долнища, кецове, анцуНзи и тн) за трениране. дайте някакви насоки къде да се огледам. спортсдайрект и спортсдепото са ясни. други?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 16 Дек 2012, 22:44

kulov написа:
@бум, не знам защо толкова отричаш мускулната треска.

Чел съм ги разните хиляди теории за мускулната треска. Но предпочитам да разсъждавам по-просто- щом нещо ти създава дискомфорт и тялото те боли то това нещо не може да е добро. Болката е начин тялото ни да ни каже, че нещо не е както трябва. В тоя смисъл за мен мускулната треска не е добре.

За въглехидратите и мускулната треска също има обяснения, но аз пак предпочитам по-простото. Тренирам много интензивно и обемно и мускулна треска нямам. Ако ям въглехидрати се появява. Т.е. няма въглехидрати- няма треска. Значи те са част от причината и значи не са добре за мен, щом ме карат да ме боли и да ми е гадно след тренировка.
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 16 Дек 2012, 23:25

bum_bum написа:

1. Не съм много съгласен, че въглехидратите ще "влязат в мускулите". Мускули изградени от въглехидрати не знам да има :dunno: Пък и силно вярвам, че въглехидратите след тренировка водят до мускулна треска.

3. Миришенето на ацетон е от непиене на вода, а не от самите кетони.

А къде според теб ше ходи "горивото" ?Естествено че в мускулите,под формата на гликоген....както и в черния дроП ,пак под същата форма...излишъка ,който не намира място там,отива при паласките :mhihi:
Миришенето е от кетоните,в частност ацетон,а при дехидратация остава повече от него,нормално е да мирише повече :mrgreen:
Има разлика между мускулна треска и болка в мускула,епе па в сухожилие!Нещо като разликата да си къпан и изкъпан да речем...АКо претовариш бицепс ,със сигурност ше боли ,ама не самия той а най-често долното сухожилие,което се залавя за радиус-а...
Мускулната треска е оная приятна болка.... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 17 Дек 2012, 0:16

Нямам намерение да споря, доста съм го правил в тази тема. Споделям какво мисля просто, а всеки решава какво да яде и как да се храни ;)
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 17 Дек 2012, 10:08

Че кой иска да спори?Аз също споделям моето виждане по въпроса,което е подкрепено с известен опит и четене...защо реши ,че след излагане на две различни мнения,трябва да се одобри само едното? ;)
Прав си,всеки си избира кое "работи" добре за него... :yes:
Аз например не мога да устоявам на шоколадени нещА.... :help: стоя далече няколко седмици и след това имам една "силна" седмица :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 17 Дек 2012, 19:32

yavor20V написа:АКо претовариш бицепс ,със сигурност ше боли ,ама не самия той а най-често долното сухожилие,което се залавя за радиус-а...
Мускулната треска е оная приятна болка.... :mhihi:

за улна-та е захванат, брат ми.
бицепс
за това при прониран хват (когато дланта сочи към земята) въпросното сухожилие се усуква около радиалната кост и бицепсът губи 30% от силата си.
бум бум не го гледай, неговият организъм работи по друг начин. тоя пич тренира силово, използвайки мастния метаболизъм. :dunno: не знам как го прави, ама аз не мога. признавам си, опитах неговия базов крос-фит комплекс (кво беше там, 5 набиранки-10 лицеви-20 клека, 20+ серии за 20 минути), е до 8-9 минута съумявам да вмествам по 1 цикъл в минута, след това гликогенът свършва и усещам как изгасвам. 95кг човек съм, трудно мога да правя силови упражнения, използвайки slow twitch fiber-ите. иначе правя по 25 набиранки в серия, обаче с фаст-туич мъсъл файбърс (тези, дето се захранват от атф/гликоген).
тоя крос-фит изобщо ми е тъмна индия :roll:

а нещо по моя оф топик въпрос за обновяване на екипировката за жЕлезо?

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 17 Дек 2012, 19:49

kulov написа:малко :OT: , решил съм генерално да си обновя екипировката (горнища, долнища, кецове, анцуНзи и тн) за трениране. дайте някакви насоки къде да се огледам. спортсдайрект и спортсдепото са ясни. други?

http://bigboyshop.net/catalog/sportni-drehi legal power всичко им е много добро и от хубава дишаща материя препоръчвам ти ги.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

Аватар

Мнение от yavor20V » 17 Дек 2012, 23:06

kulov написа:
за улна-та е захванат, брат ми.

а нещо по моя оф топик въпрос за обновяване на екипировката за жЕлезо?

tuberositas radii
http://en.wikipedia.org/wiki/Radial_tuberosity
:yes:
Нема спориме ся...
Да,не е за всеки тоя начин на трениране ,аз съм свикнал и си се кефя на конвенционалното помпане :mhihi: и трениране :smoke:
Екипировките ....кое ти е толко трудно,брато? :roll: В смисъл,какво трява да избираш ? Аз едно по едно ги събирам,един път си купя панталонки,друг път някъв суичър,друг път потник,фланелки и т.н..... и не съм пазарувал крупно.... В Спорт депо съм пазарувал и съм доволен де...От Пиротска също ,в SNC :bchug:

Аватар

Мнение от yavor20V » 17 Дек 2012, 23:11

MOGY написа:http://bigboyshop.net/catalog/sportni-drehi legal power всичко им е много добро и от хубава дишаща материя препоръчвам ти ги.

Как ги купувате тия неща без да ги пробвате,аз никога не мога да целна точния размер и или съм като торба,или са ми впити като на швестер :confused: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 18 Дек 2012, 21:08

@явор20в, нов силен участник в железо темата. аз съм стария бохал, приятно ми е. :bchug:
относно бицепс брахий, и аз не знам какво спорим, като и 2мата не сме прави :mhihi:

Distally (towards the fingers), biceps ends in two tendons: the stronger attaches to (inserts into) the radial tuberosity on the radius, while the other, the bicipital aponeurosis, radiates into the ulnar part of the antebrachial fascia.

и за 2те кости на предмишницата е прикрепен (то ако беше само за едната щеше да е ебати куцата работа), но другото, което съм написал отгоре си остава в сила - при прониран хват сухожилията се увиват около радиуса и силата му намалява с ок. 1/3.

преди малко бях написал някакво голямо мнение, но токът спря за 15 минути преди да успея да го пусна и всичко ми излезе от главата.

Аватар

Мнение от yavor20V » 18 Дек 2012, 21:31

:lol: тва с тока е силен номер,преебАван съм така...нищо де ,пак ше си дойде на место мнението :yes:
при пронацията става точно така иначе :yes: по същия начин се случва ако стиснеш една от тия тренировъчни гуми с ръка и се опиташ да направиш флексия в китката,директно ти изпуска хвата :conf:

Аватар

Мнение от yavor20V » 18 Дек 2012, 21:34

kulov написа:@явор20в, нов силен участник в железо темата. аз съм стария бохал, приятно ми е. :bchug:
.

:bchug: на мен също,аз съм стария зъбарин :mrgreen: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата