Инсталиране на диг. климатроник в кола без-ОБЯСНЕНИЕ +СНИМКИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Инсталиране на диг. климатроник в кола без-ОБЯСНЕНИЕ +СНИМКИ

Мнение от Mollov » 10 Авг 2011, 13:07

Мисля няма, но все пак им сравни номерата..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Re: Инсталиране на диг. климатроник в кола без-ОБЯСНЕНИЕ +СНИМКИ

Мнение от ares2 » 10 Авг 2011, 13:37

сега питах Джаксън по телефона..
и тои каза че неговия седан тук от темата е с модела на купето .. значи няма разлика..
просто ми предстои монтаж тия дни и .. се уплаших да не съм купил нещо грешно..
мерси
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Инсталиране на диг. климатроник в кола без-ОБЯСНЕНИЕ +СН

Мнение от don_gori » 29 Юни 2012, 10:43

Колеги искам да попитам има ли разликата в климатичните радиатори за бензин и дизел.
Наскоро моя климатичен радиатор сдаде фира и ще трябва да го сменям , та дали този от снимката(2.5 tds) ще стане на моята кола - m43b18 96г с дигиталния климатроник е ;)
1.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 29 Юни 2012, 15:32

Виж къде идват дупктите на тръбите за фреона, че на 318тдс са на друго място спрямо бензиновите.
Иначе няма друга причина да нестане.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 10 Дек 2012, 22:38

Дойде време и аз да мина към отбора на air conditioner. Искам да попитам има ли проблем да сложа прасето, да вържа към водата, но да не връзвам сега тръбите за фреона и климатичния радиатор. Ще топли ли така? И друго- взех инсталацията от колата донор, с цялата бушониера. На нея има и черната и бялата букса. Възможно ли е да ги сложа тези букси към моята бушониера т.е. вземам тази инсталация и я качвам на моята кола?

Изображение
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 11 Дек 2012, 11:30

Няма проблем да сложиш прасето и да се топлиш с него, просто в моторния отсег запуши дупките на климатичната инсталация с нещо за да не се пълнят с гняс, която после може да ти скапе компресора.
Инсталацията може да се добави.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 13 Дек 2012, 23:17

Та значи днес започнах разпиляването. Свалих всичко, избих двете ламаринки за фреона и за конденза. Утре ще качвам прасето и ще се мъча да свързвам. Имам обаче едно голямо питане. Бялата букса дето е от парното няма да се преправя, нали? Направо свързвам с бялата на прасето. По сложно (за мен :oops: ) е свързването на черната букса. Има 3-4 кабела, които отиват в някакви свързващи букси и от там отиват в бялата или синята букса , които влизат в таблото. Примерно сиво/черен. Обаче има червено/жълт- 12в постоянен. Него може ли да го хвана от друго място. Или някой да даде схема за изграждане на инсталация на М40 92 година.
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 15 Дек 2012, 17:41

няколко от кабелите отиват в бушониерата.. те са оперативните вериги на релето на компресора .. някои отиват към дехидратора.. някои дават импулс към ДМЕ то... а останалите които ти останат по цветове.. бял/жълт бял/син и тн... си ги връзваш за същия цвят някъде долу под волана.. мястото е горе над говорителя в краката ти
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 15 Дек 2012, 21:34

Два или три кабела отиват в една кръгла букса и от там отиват в компютъра. Гледах при моята букса ги няма някой от пиновете- единият беше май 16, при мен го няма. Има ли някъде схема на пиновете на буксата на ECU-то?
колега @ares2, благодаря на теб и на останалите за помощта. Дано да се справя с тези кабелаци, че сега е страшно в колата :D
Последна промяна ivopicha на 19 Дек 2012, 11:23, променена общо 1 път

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 16 Дек 2012, 1:05

2 Computer Engine Control.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 16 Дек 2012, 15:19

аз слагах пинове на буксата на ЕКУ то дори... липсваха един или два.
но не помня нищо .. имам спомен че единия кабел беше черен с червена лента..
загубиха ми се схемите и не мога да ги намеря.. много е важно да имаш схемата на точната година на производство на колата донор и на твоята
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 18 Дек 2012, 20:20

Днес разгледах едни схеми и видях, че pin85 на ECU-то - A/C ON INPUT е свързан с черно/сив кабел с A/C comp ctrl unit. А pin86- A/C INPUT чрез виолетово/сив кабел е свързан с А/С ctrl sws. Някой има ли представа какво означават A/C comp ctrl unit и А/С ctrl sws. Още се мъча с тази инсталация. Един майстор (най- добрия в града ни :D ) каза, че не можело да стане и колата щяла да гасне по кръстовищата и светофарите. А тук никой не се оплаква от такива проблеми. Друг пък казва, че не се знае дали ще тръгне климатроника, щото един го сваля, а друг го свързва. Абе...майстори. Приемам всякаква помощ и съвети. Можя жичкаджии, които са на близко около мен да се обадят и да го оправим този климатроник най- накрая.

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 18 Дек 2012, 23:37

ivopicha написа:Днес разгледах едни схеми и видях, че pin85 на ECU-то - A/C ON INPUT е свързан с черно/сив кабел с A/C comp ctrl unit. А pin86- A/C INPUT чрез виолетово/сив кабел е свързан с А/С ctrl sws. Някой има ли представа какво означават A/C comp ctrl unit и А/С ctrl sws. Още се мъча с тази инсталация. Един майстор (най- добрия в града ни :D ) каза, че не можело да стане и колата щяла да гасне по кръстовищата и светофарите. А тук никой не се оплаква от такива проблеми. Друг пък казва, че не се знае дали ще тръгне климатроника, щото един го сваля, а друг го свързва. Абе...майстори. Приемам всякаква помощ и съвети. Можя жичкаджии, които са на близко около мен да се обадят и да го оправим този климатроник най- накрая.

Ако колата ти е без инсталация за клима те съветвам, да си свалиш инсталацията от кола донор и само, да гледаш цветовете ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 19 Дек 2012, 11:28

Така и направих :) В началото ми изглеждаше малко сложно, но сега като ли ми се навързват нещата. От ЕКУ- то излизат двата кабела от пинове 85 и 86 и влизат в горната съединитерна букса до сервото. Обаче отдолу на буксата няма пинове, които да отидат в бушониерата и навътре към черната букса. Как се слагат тези пинове или по точно как се махат от старата букса.

Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 19 Дек 2012, 14:17

Извади си схемата за добавяне на климатроник от БМВ ЕБА по вин за твоята кола!
Гаранция че ще ти е много полесно ;)
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36