E60 525d vs 530d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: E60 525d vs 530d
всичко опира до вкус но ако в крайна сметка искаш 530-ка и знаеш че 525 ще ти бъде компромисен вариянт тогава по-добре изчакай за да се появи твоята кола за да не се ядосваш после
П.П.Лично за мен като кеф на каране 530д е по-динамично но зависи от стила на каране.Аз моята 535д не бих я сменил за по-малка кой каквото иска да ми говори.

П.П.Лично за мен като кеф на каране 530д е по-динамично но зависи от стила на каране.Аз моята 535д не бих я сменил за по-малка кой каквото иска да ми говори.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Отговора от тези двете е...535д!
Но ако трябва да се сравняват двете, те са реално различни коли като динамика. И не виждам как ще се появи читава 525д, а подобна 530 не, след като по принцип 530д е доста по-срещан модел при Е60. За да се получи това според мен трябва чиста случайност, която на всичко отгоре е просто временна. Просто изчакваш и ще се появи твоята. Ако сега си купиш 525д, може после да съжаляваш след като свикнеш на "твоята" и се качиш на някоя 530-ка. А при това голямо купе, разликата се усеща. Приеми го така, че може да свикнеш с 525д като колегата и да не ти прави никакво впечатление, че нещо ти липсва. Този вариант е страхотен. Но ако случайно пък излезе, че ти липсва? Тогава ще се впуснеш в продаване и ново търсене ли? А ако си вземеш 530д и се окаже, че и 525д ти е било достатъчно, тогава не губиш нищо. Просто ще имаш една кола, която може да върви бързо, може и бавно, но дори да имаш пенсионерски стил на каране, винаги ще имаш резерв от нютони, които няма да ти навредят. Колегата с 525д говори за неудобство от шута когато изпреварва всеки път на пълна газ, аз имам пък приятел, който има бая по-силен шут на дизел и не иска да го сменя с нищо. Различни хора. 525д, то можело да се чипне и...ами ако 530д се чипне, какво става? Аз знам какви чудеса прави в Е90 с чип.
Най-добре е ти самия да решиш какво ти трябва. Само не съм съгласен, че 525д се чупи по-трудно. Всичко в тази насока е много относително, но като 530д има един такъв по-неизчерпаем ресурс от сили, който носи самото купе доста по-лесно. Става да го караш бързо, става и бавно, разхода на гориво е един и същ почти. Незначителна е разликата за да се прави сравнение. По-скоро е до тип каране.
Та моето мнение колега е 530д, но ти самия трябва да решиш кое за теб е по-добре и по-важно защото всичко е субективно.
Но в никакъв случай не скачай на нечитаво 530д спрямо читаво такова 525д защото после ще дадеш разликата с парите до читава 530-ка, та и отгоре и пак няма да имаш запазена кола.

Но ако трябва да се сравняват двете, те са реално различни коли като динамика. И не виждам как ще се появи читава 525д, а подобна 530 не, след като по принцип 530д е доста по-срещан модел при Е60. За да се получи това според мен трябва чиста случайност, която на всичко отгоре е просто временна. Просто изчакваш и ще се появи твоята. Ако сега си купиш 525д, може после да съжаляваш след като свикнеш на "твоята" и се качиш на някоя 530-ка. А при това голямо купе, разликата се усеща. Приеми го така, че може да свикнеш с 525д като колегата и да не ти прави никакво впечатление, че нещо ти липсва. Този вариант е страхотен. Но ако случайно пък излезе, че ти липсва? Тогава ще се впуснеш в продаване и ново търсене ли? А ако си вземеш 530д и се окаже, че и 525д ти е било достатъчно, тогава не губиш нищо. Просто ще имаш една кола, която може да върви бързо, може и бавно, но дори да имаш пенсионерски стил на каране, винаги ще имаш резерв от нютони, които няма да ти навредят. Колегата с 525д говори за неудобство от шута когато изпреварва всеки път на пълна газ, аз имам пък приятел, който има бая по-силен шут на дизел и не иска да го сменя с нищо. Различни хора. 525д, то можело да се чипне и...ами ако 530д се чипне, какво става? Аз знам какви чудеса прави в Е90 с чип.

Най-добре е ти самия да решиш какво ти трябва. Само не съм съгласен, че 525д се чупи по-трудно. Всичко в тази насока е много относително, но като 530д има един такъв по-неизчерпаем ресурс от сили, който носи самото купе доста по-лесно. Става да го караш бързо, става и бавно, разхода на гориво е един и същ почти. Незначителна е разликата за да се прави сравнение. По-скоро е до тип каране.
Та моето мнение колега е 530д, но ти самия трябва да решиш кое за теб е по-добре и по-важно защото всичко е субективно.

Но в никакъв случай не скачай на нечитаво 530д спрямо читаво такова 525д защото после ще дадеш разликата с парите до читава 530-ка, та и отгоре и пак няма да имаш запазена кола.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- divna_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID
Колеги, благодаря ви за мненията , които определено клонят към 530, но аз май съм влюбена в тази 525 -ца
Това , че 525 издъхва към 180 км/ч. не ме притеснява, защото колата ще се кара само в София.

Това , че 525 издъхва към 180 км/ч. не ме притеснява, защото колата ще се кара само в София.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Взимай каквото ти е на душа бе,мен/упс,дама си,но такъв е израза/.То е все едно да питаш дали да си вземеш руса или кестенява жена,с големи или малки цици,ниска и дебела или висока и атлетична.........
То ако нямаше толкова различни като предпочитания хора БМВ щяха да имат само по три двигателя в гамата си.
меморекс , усетих се,хаха
То ако нямаше толкова различни като предпочитания хора БМВ щяха да имат само по три двигателя в гамата си.

Последна промяна jordanpar на 14 Дек 2012, 18:52, променена общо 2 пъти
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И аз не погледнах, че е дама.
Ами като от противоположния пол, какво се чудиш толкова? Дали ще е 530д или 525д, за теб едва ли ще има голямо значение.
Надали повече от 2-3 пъти в годината ще усетиш разликата. И все пак зависи как караш де, но да кажем, че щом се вълнуваш от БМВ и влизаш по форуми си над средностатистическата жена зад волана. Аз написах, че в никакъв случай не трябва да купуваш съмнително 530д, спрямо истински читаво 525д.

Ами като от противоположния пол, какво се чудиш толкова? Дали ще е 530д или 525д, за теб едва ли ще има голямо значение.

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко

memorex написа:jordanpar написа:Взимай каквото ти е на душа бе,мен.![]()
![]()
аз май съм влюбена
Е като е жена , 520d ли да кара

Читава 525-ца , нечитава 530-ска... размисли и страсти

Колежката да си хареса някоя 530d и да си прави кефа

Иначе за мене колата е 535d

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
batzlati написа::OT:![]()
![]()
![]()
аз май съм влюбена
Е като е жена , 520d ли да кара :dunno:
Нещо от рода на 516d ще е още по-подходящо

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Не подценявайте всички дами. Преди две седмици както изпитвах удоволствие от шофирането със 130-140, /преди Ябланица посока Варна/, една мацка с Меган "учтиво" ми пусна светкавица да и освободя лявата лента. Видях я после на Добревски, вече хапваше

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Именно, трябват им по-бавни коли. 

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
яхвай се смело на 530ка и не се замисляй,какъвто ти е късмета в краина сметка дали ще правиш 2.5 или 3.0 няма разлика
жена и кола като се вземат си е до късмет
,в твоя случаи мъж и кола какъвто ти е късмета...
,и аз имах същите размисли доскоро
от 520-525-530 ..та екстри та състояние...,краен резултат 530д що годе читава с прилични екстри в смисъл всичко необходимо за комфорт и удоволствие...че имаше някои неща нормално е...жива и здрава и късмет
жена и кола като се вземат си е до късмет

от 520-525-530 ..та екстри та състояние...,краен резултат 530д що годе читава с прилични екстри в смисъл всичко необходимо за комфорт и удоволствие...че имаше някои неща нормално е...жива и здрава и късмет

- divna_
- младши ентусиаст
-
stankata777 написа:batzlati написа::OT:![]()
![]()
![]()
аз май съм влюбена
Е като е жена , 520d ли да кара :dunno:
Нещо от рода на 516d ще е още по-подходящо,но при липсата все още на такава,520д/525д е повече от достатъчна като мощност за представители на женския пол.Но щом като ще се кара само в София като евридейка,мощността е без значение,а по-скоро екстериорния цвят и вид,екстрите и да е в поддържано състояние...
Колега, не толкова грубо ...., ти още малко ще ме пратиш Трабант 601 S да си търся. Нали знаеш , че най-добрите фризьори и готвачи са мъже така, че не се знае кой пол са по-добрите шофьори

По същество - колата ще е точно евридейка и затова съм може би склонна да преглътна разликата имайки в предвид, че е под 150000 км.- Реални , перфектна - няма забележка нито вътре нито отвън (сервизирана), зимни и летни гуми с лети джанти, екстри почти всички и ..... Единствените неща в случая не по мой вкус са 525 (дали ще има ряз - така да се каже ) и малка навигация

Аз знам какво искам и това не е Е60 530 или 525, но понякога определящите фактори $ променят гледната точка

п.п. Драг-а ми е страст .........

- divna_
- младши ентусиаст
-
BMWPOWERRR_ACM написа:Именно, трябват им по-бавни коли.
Хех, как коли?...., даже най-добре колИло

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Е, никой не е казвал за колео. А и все пак 525 не е колело. А и щом ще е за предимно градско каране...
Ти си решаваш в крайна сметка. Ако толкова те вълнуива динамиката, по-назад сме ти обяснили основното.
Успех!
Ти си решаваш в крайна сметка. Ако толкова те вълнуива динамиката, по-назад сме ти обяснили основното.
Успех!

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ако искаш кола за драг трябва да се преместиш от раздела Е60/Е61 ...
Иначе за ряз и 25цата ще ти хареса... Обаче после ще те е яд че не си взела 30ка...

Иначе за ряз и 25цата ще ти хареса... Обаче после ще те е яд че не си взела 30ка...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3