Влияе ли снегът на боята
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Влияе ли снегът на боята
Mollov написа:По принцип зимата се мие по-трудно заради допълнителните сол и всякви други л@йна, дето се ръси по пътищата... ти си късметлия 'начи(не се опитвам да се заяждам). Лошото е зимата, че нетретираните (с вакса или сийлънт или перманентно покритие) лакове като залепне мръсотията по тях и после не само топла вода и хубав шампоан, ми понякога и само с тях не се получава, особено на открито (т.е. на студа)...
P.S. Не е добре да оставяш вода да замръзва по боята на колата, щото ако имаш драскотини водата замръзва и в тях и става лошо... съществува вероятност лака да се обели на тия места (не става ей така просто, но е потенциален проблем)
Аз нямам предвид за самото миене и за тва колко време държи, ми за съхненето просто не остават петна като през лятото. Боята е черен металик и много се забелязва като има петна. Щото аз на тия автомивки никога не си бърша колата със перо или кърпа за мене е юзлесс начинание да си играя толкова, накрая не ми харесва и си я карам на комплексно. Иначе като се измие с топла вода и е пастирана колата става на капчици не съм забелязвал да замръзва.
- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Mollov написа:Аз не казвам, че става за 3м... иска си време... но при някои дълбоки драскотини (т.е. под лака) съм виждал на пролет как драскотината вече е на метал и е готова да подкара ръжда...
Е то и дъжда ше доведе до същото като е надрана колата до ламарина....
Принципно снега няма как да повлияе негативно на боята/лака като стои седмици или месец , по-скоро като се стърже с квото има човек под ръка стават проблемациите

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Mollov написа:Абсолютно същата е като на снимката:
Само че от къде може да се купи... нямам идея... по различните автомагазини предполагам, че все някъде ще я има... аз моята съм я взимал преди време от mitaka7, ма не го знам в момента дали има такива...
С това ако трябва да си съборя снега от колата когато я натрупа с 20см, ще стана на гъз и ще измръзна, чак толкова не виждам смисъл.
На пролет паста, на есен пак и така докато не дойде време за нова боя.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
b00st написа:Аз нямам предвид за самото миене и за тва колко време държи, ми за съхненето просто не остават петна като през лятото. Боята е черен металик и много се забелязва като има петна. Щото аз на тия автомивки никога не си бърша колата със перо или кърпа за мене е юзлесс начинание да си играя толкова, накрая не ми харесва и си я карам на комплексно. Иначе като се измие с топла вода и е пастирана колата става на капчици не съм забелязвал да замръзва.
Подсушаването на колата хич не е юзлесс, особено когато имаш подходяща кърпа за целта, ама всеки си знае за себе си

Иначе това с петната не те разбирам какво точно искаш да кажеш - ако е измита добре колата и боята не е в лошо състояние няма как да останат петна.. освен ако не говориш за остатъци от варовика във водата след измиване... ако не подсушаваш е нормално да се случва така. Но и това е една от причините да се подсушава колата, да не остават различни "остатъци" от водата след измиване. Ако има нанесена вакса или сийлънт не точно "капчиците" правят разликата, ами бързото им премахване от боята на колата от въздушната струя, която обтича колата когато я подкараш след измиването. Иначе ако оставиш така колата без да я движиш като изсъхнат капките пак ще има петна, ама ще са много и малки.
Колкото до снега - ако колата седи затрупана със сняг - да, няма да има разлика от това дали ще е затрупана със сняг или ще я вали дъжд през лятото... както казах разликата идва от различните "химически елементи", който се използват за борба със заледяването по пътищата и прочие... ако колата не се мие редовно атаката по дълбоките деруги ще е много сериозна.
vld написа:С това ако трябва да си съборя снега от колата когато я натрупа с 20см, ще стана на гъз и ще измръзна, чак толкова не виждам смисъл.
На пролет паста, на есен пак и така докато не дойде време за нова боя.
Грешиш - и за двете... с тая четка много бързо и лесно свалям снега (не до ламарина, ама нали искаме да щадиме боята все пак), а относно пастата - ако имаш предвид машинна обработка т.е. полиране, тогава тая схема няма да издържи повече от четири третирания... особено ако не се прави с цел минималното възможно отнемане на лак-а... за 2 години по-добре да седи с драскотините, ама да има все пак лак. А не след 4-тото машинно да рискуваш да почне да се люпи.
Ма като гледам колко хора си карат колите без хич да им дреме как изглежда боята - все тая

- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Снега не е голям враг на боята, по-голям е слънцето, колкото и да не ви се вярва...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
На мой приятел колата миналата зима прекара в двор и без да се чисти от натрупания сняг. Ефекта напролет беше преден капак, заден капак и таван за лакиране. Причината според бояджията е не в снега а в тънкия слой лед образувал се под снега от слънцето и при свличането от колата е надрал лака. И второто поражение бяха изпуснали (изтекли) задните амортисьори най-вероятно от тежеста на снега около 200кг./кв.м. и преди някой да ме е оплюл става въпрос за Меркюри Гранд Маркис
кажи речи само ALX и някой други знаят колко е голям шлепа само с 22см е по дълъг от Е38 750ил (5,12м. < 5,34м.)
и има доста място за сняг по него
.

ледът не може нищо да надраска
това е което аз знам от богатия ми опит с градушки (само дупки, без драскотини)
това е което аз знам от богатия ми опит с градушки (само дупки, без драскотини)
No bling at the Ring
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На много мека боя (като на японските автомобили) е напълно възможно да се получат поне повърхностни драскотини.. ако отдолу е лед, а отгоре достатъчно сняг, че да натежи и при определени условия всичко това да почне да се свлича и леда да ппочне да драска... напълно възможно е. Това на боя на BMW няма шанс да се случи, освен ако собственика на автомобила не спомогне по някъв начин... примерно да почне да стърже леда по ламарините с най-"качествената" стъргалка за лед...
- Nasti
-
-
- Кара: Кво ли не...
Projektzwo написа:няма проблеми, въпреки че имам дълбоки драскотини и проблеми с лака на тавана, след 2-3 месеца в това състояние, нямаше никакви негативни последици, след почистването:
нормално е да е така...
Ако боята ви е нанесена добре по пребоядисваните детаили и лака също, не виждам какъв проблем може да очаквате...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2