Бригада в САЩ или Англия?
Модератор: Общи модератори
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Re: Бригада в САЩ или Англия?
Това лято две приятелки ходиха в щатите на бригата. Тъй като не успяха да си намерят втора работа изкараха пари колкото за един лаптоп от Newegg, а се бъхтиха цяло лято. Работата е била като спасителки и е нямало възможност за втора работа поради липса на време и адекватно предложение.
Ако идеята е да отидеш за да изкараш 1000лв за лаптоп, мисля е по-добре да се посети нашето черноморие ...
Хем някое рускинче ще намажете
Ако идеята е да отидеш за да изкараш 1000лв за лаптоп, мисля е по-добре да се посети нашето черноморие ...

Интересна тема
Това лято ако намеря някаква оферта за Англия или Ирландия каквато и да е тя ще ходя да бачкам. Ако някой предлага нещо да пише.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
masimo написа:Ако идеята е да отидеш за да изкараш 1000лв за лаптоп, мисля е по-добре да се посети нашето черноморие ...
Не е точно така колега. На българското черноморие можеш винаги да отидеш, а колко хора в България могат да си позволят да извадят 5 бона за екскурзия до Сащ?
И моля всички, които ще напишат "Какво толкова има за гледане в тъпата Америка" да се въздържат. Подобни коментари са меко казани глупави - има много какво да се види, все пак това е половин континент държава

За мен това си е едно преживяване, което си заслужава при всички случаи, дори само с 1 лаптоп да си дойдеш.
Изключвам случаите, в които не може да си възвърнеш инвестицията по заминаването

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Извинявам се за късното включване по темата....
Не съм бил в Ю.К.,но гласувам с две ръце за САЩ.Някой от колегите по-горе беше споменал къде си заслужава да се работи в САЩ,а именно главно Ийст Коуст,и то района между Бостън и Ню Йорк.Най-висок е стандарта на живот по островите,заплатите за започване на работа без опит започват от 10$ и достигат до 18$/час.Задължително втора и/или трета работа,първата година е трудно докато се ориентираш,трябват приятели и късмет.Когато отидох за първи път през 2001г,за 4 месеца с три работи спестих точно 12 200$,първа работа-15$кеш,втора работа - 13$ преди данъците,трета работа-10$ преди данъците,квартира-150$седмично,изхарчих 1000$ в Ню Йорк преди обратния полет,и се прибрах с 11200$,от които разходите по заминаването бяха около 1900$.Познавам дузина българи изкарващи там 500-600$ дневно,някои с много тежка работа,други с доста по-приятна...Красиви момичета с отличен английски след година-две, дори и повече...Общо взето по-курортите е толкова висок стандарта,че парите се буквално се леят по ресторанти и клубове,но само юли и август,един уикенд през май и един през септември.Някои си палят частния самолет и отиват на 200-300 мили само да вечерят в някой ултра скъп ресторант и след това се прибират..Сметки от няколко хиляди долара за вечеря за 4 е нещо нормално,сервитьорите взимат задължително 13% от сметката,повечето оставят 15-20%,лошото е че супер трудно да работиш в такъв ресторант,първо започваш като басър и следващата година или в края на сезона евентуално ако те харесат,ставаш сервитьор..Не познавам българин барман,там говорим за 700-1000$/нощ в разгара на летния сезон.Може би освен перф.език трябва да имаш визията на Б.Пит или А.Джоли...
п.п.Изкарани 4 бригади на едно и също място в Сащ.
п.п.2 освен от ийст коуст имам и преки впечатления от Вегас,Калифорния,Бахамски о-ви,Сейнт Кроа,Сейнт Барт..
Не съм бил в Ю.К.,но гласувам с две ръце за САЩ.Някой от колегите по-горе беше споменал къде си заслужава да се работи в САЩ,а именно главно Ийст Коуст,и то района между Бостън и Ню Йорк.Най-висок е стандарта на живот по островите,заплатите за започване на работа без опит започват от 10$ и достигат до 18$/час.Задължително втора и/или трета работа,първата година е трудно докато се ориентираш,трябват приятели и късмет.Когато отидох за първи път през 2001г,за 4 месеца с три работи спестих точно 12 200$,първа работа-15$кеш,втора работа - 13$ преди данъците,трета работа-10$ преди данъците,квартира-150$седмично,изхарчих 1000$ в Ню Йорк преди обратния полет,и се прибрах с 11200$,от които разходите по заминаването бяха около 1900$.Познавам дузина българи изкарващи там 500-600$ дневно,някои с много тежка работа,други с доста по-приятна...Красиви момичета с отличен английски след година-две, дори и повече...Общо взето по-курортите е толкова висок стандарта,че парите се буквално се леят по ресторанти и клубове,но само юли и август,един уикенд през май и един през септември.Някои си палят частния самолет и отиват на 200-300 мили само да вечерят в някой ултра скъп ресторант и след това се прибират..Сметки от няколко хиляди долара за вечеря за 4 е нещо нормално,сервитьорите взимат задължително 13% от сметката,повечето оставят 15-20%,лошото е че супер трудно да работиш в такъв ресторант,първо започваш като басър и следващата година или в края на сезона евентуално ако те харесат,ставаш сервитьор..Не познавам българин барман,там говорим за 700-1000$/нощ в разгара на летния сезон.Може би освен перф.език трябва да имаш визията на Б.Пит или А.Джоли...
п.п.Изкарани 4 бригади на едно и също място в Сащ.
п.п.2 освен от ийст коуст имам и преки впечатления от Вегас,Калифорния,Бахамски о-ви,Сейнт Кроа,Сейнт Барт..
Последна промяна stankata777 на 14 Дек 2012, 21:49, променена общо 1 път
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Доколкото знам за всеки щат си има определени % от сметката, които идват при теб. Там където си бил ти (13%) ми се виждат доста добри при положение, че в РЕСТОРАНТ (дори и не лъскав) една сметка от 4-500 $ си е съвсем приемлива за семейния бюджет. Аз ще съм сервитьор на Мъртъл бийч и незнам още за какво да се подготвям психически.