Какъв е срока за ремонт на стока за юридически лица?
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Какъв е срока за ремонт на стока за юридически лица?
Днес си оставих телефона в сервиз(офиса на фирмата, по-скоро), но ме предупредиха, че официалния нямало да работи до 5 януари и ще почакам. Аз си знам, че има 30 дни срок и след това трябва да дадат нов, но ми казаха, че този срок бил само за физически лица. За юридически има ли срок и какъв е? Казаха ми, че ще е "разумен" срок, което мен не ме кефи. Ако няма срок... те може и 6 месеца да го оправят, може и 2 години. Още повече, че знам какво му има и колко струва ремонта...

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Какъв е срока за ремонт на стока за юридически лица?
В ЗЗП пише "търговец" и "потребител".
Не съм чувал в българското законодателство "потребител" да има отделни дефиниции за юридичеко лице и физическо лице.
Не съм чувал в българското законодателство "потребител" да има отделни дефиниции за юридичеко лице и физическо лице.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
КЗП се занимава само с жалби на физически лица
юридическите ... се справят кой как може
лично изпитано

юридическите ... се справят кой как може

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мисля си,ако човек си купува някакъв уред,няма значение какъв,и нали искат да пишат някакви имена,казваш "пишете КЗП и в скоби (Комисия за Защита на Потребителите)"
Та ако някой ден ви се наложи евентуално ремонт и на гаранционната карта пише "КЗП (Комисия за Защита на Потребителите)" как ли ще реагират от сервиза...
Та ако някой ден ви се наложи евентуално ремонт и на гаранционната карта пише "КЗП (Комисия за Защита на Потребителите)" как ли ще реагират от сервиза...

TNT написа:Днес си оставих телефона в сервиз(офиса на фирмата, по-скоро), но ме предупредиха, че официалния нямало да работи до 5 януари и ще почакам. Аз си знам, че има 30 дни срок и след това трябва да дадат нов, но ми казаха, че този срок бил само за физически лица. За юридически има ли срок и какъв е? Казаха ми, че ще е "разумен" срок, което мен не ме кефи. Ако няма срок... те може и 6 месеца да го оправят, може и 2 години. Още повече, че знам какво му има и колко струва ремонта...
Колега, няма значение Юридическо или Физическо лице си, срока е 30 дни. Тук няма значение колко ще ти струва ремонта, ако все още е в гаранция нали. Носила съм си лично телефона, води ми се на фирмата и младежа ми каза, след 30 дни да отида, като ми каза при забавяне значи е имало доста телефони за оправяне и това е причината да не ти го върнат в срок. За нов да ти дадат обаче, нямам инфо. Всичко си зависи от това колко " УЖ" са натоварени в сервиза им

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
5 мнения
• Страница 1 от 1