Проблем с парното

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: BMW

Проблем с парното

Мнение от Denislav_Abruzzi » 12 Дек 2012, 18:50

Колата е 318IS и проблема е следния парното спира да работи напълно отвреме на време.Тоест качвам се и се пуска,работи и след гасене и повторно палене го няма.Буквално работи когато си му е кеф.Това не е при определена степен а при всичките или го има или го няма.Има вода в радиатора няма изгорели бушони.Проблема го прави и при топъл и при студен мотор.Няма климатак колата.Някакви идеи? :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 IS
Мечтае да кара: BMW

Re: Проблем с парното

Мнение от Denislav_Abruzzi » 14 Дек 2012, 1:39

Обновявам темата днес през 90% от времето парното работеше и то като мина през някоя дупка се пускаше (това няколко пъти) и при даване на контакт и изключване (изщракам няколко пъти и тръгне)но другото което е колата за 50 км не иска за загрее хубаво(навън беше -17 ) и парното си духаше студено ... Термостат ? :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Дек 2012, 14:29

За незагряването проблема е в термостата!За парното,най-вероятно са клапаните на парното,щом след като се появи е силно.Ако беше позапушено,никога нямаше да става силно,дори и за малко.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Дек 2012, 14:54

Доколкото разбирам, под термина парното, трябва да се разбира вентилатора на парното. Клапаните работят добре, защото ако не работеха, като се включи вентилатора няма да духа топло. Е това се е случило, но след като е гръмнал термостата и двигателя изобщо е спрял да загрява. С една дума за мен е вентилатора на отоплението- може да е нещо просто като нагорял бутон, може оста на венилатора да се е изкривила и той да опира в кожуха.

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 14 Дек 2012, 15:01

четките на моторчето

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 14 Дек 2012, 15:25

напълно подкрепям горното мнение
четки на вентилатора
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 21 Яну 2013, 13:56

Хайде малко да размърдам темата и да попитам автора дали е решил проблема и ако да как, защото и при мен се появи същия проблем преди два дни. Колата ми е 320i с дигитален климатроник. Таблото свети и всичко действа като натискаш по бутоните, но самото парно мисля, че не се пуска. Направи ми впечатление, че докато пътувах минах през дупка и парното дойде рязко с пълна сила.
Някой нещо да посъветва?

Потребител
Аватар

Мнение от gotinia_skp » 21 Яну 2013, 16:10

Ако управлението се побърква от време на време, като под "побърква" имам пред вид да се усилва или намаля само, да пренасочва въздуха само и т.н., то проблема е в един кондензатор за оперативното захранване на управлението. 100 % има окислена спойка точно на този кондендатор, която често на пръв поглед не си личи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 328i Touring '96

Мнение от georgivar » 21 Яну 2013, 22:57

Dominik написа:Хайде малко да размърдам темата и да попитам автора дали е решил проблема и ако да как, защото и при мен се появи същия проблем преди два дни. Колата ми е 320i с дигитален климатроник. Таблото свети и всичко действа като натискаш по бутоните, но самото парно мисля, че не се пуска. Направи ми впечатление, че докато пътувах минах през дупка и парното дойде рязко с пълна сила.
Някой нещо да посъветва?

При мен абсолютно същото. Смених таралежа и пробвах с друго управление. Никакъв ефект. И така до преди 2 седмици когато просто тръгна и досега работи без проблем. А точно си бях записал час да я карам да я разглабят.

Та го казвам само да не хабиш пари и време с нови таралежи и управления.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 22 Яну 2013, 11:23

с диги климатроник имаш 3 вероятни проблема описвам ги и трите за да се спре с писането на безсмислени постове... с търсачката ще намериш сигурно над 100 теми че и няколко в полезни..
дефектите са описани по процент на срещане:
1. изгорял таралеж - намира се до десния крак на шофьора сваляш кората под кормилато в дясно над педала на газта на централната конзола ще го видиш държи се на 2 торкса букса с пет крачета. Проверката се осъществява чрез даване на късо на крачетата (шунтиране на управлението) ако завърти вентилатора - таралежа е чао
2. Четки вентилатор - нормално колите ни в най добрия случай са 14 годишни време е тези четки да си заминат най често се случва на коли с диги клима поради това че шоферите им на запад си набиват климат контрола на 22 градуса и зима лете не се занимават с допълнителни настройки.
Вентилатора се сваля ПРЕЗ КОША !!!! тия простотии с табла да ми ги говорят на дедовия карам шестак вадя вентито по норматив за 20мин. Четките се сменят струват нещо от сорта на 5лв и всичко се оправя... лесен вариант за проверка дали вентито прави мизерия - разглабяш докато стигнеш до него буксата му е от горе 2 клеми + и - подаваш постоянен + от акумулатора и ако върти търсиш другаде проблема т.1 или т.3
3. Диги управление - слаб кондензатор - също има полезна тема, управлението свети като цветомузика намаля и увеличава вентилатора само произволно без достигната температура в повечето случаи сменяш кондензатора мисля че беше керамичен около 90ст. и продължаваш нататък.

Имал съм и трите проблема
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Dominik » 23 Яну 2013, 19:24

Мерси за изчерпателния отговор. При първа възможност ще започна проверка на тези места и после ще пиша за резултата.

Назад към E36