Влияе ли снегът на боята

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Влияе ли снегът на боята

Мнение от mumford » 10 Дек 2012, 10:15

Ако снегът не се почисти от колата и тя не се кара 1 ден, седмица, месец. Ще повлияе ли снегът върху боята или нещо друго

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Влияе ли снегът на боята

Мнение от Mollov » 10 Дек 2012, 10:26

Ако нямаш наранявания по лаковото покритие - не... ако имаш - зависи какви са нараняванията... ако са повърхностни драскотини - по-вероятно е да няма проблем, ако са пробили лака и стигат до боята - не е гот... ако нараняването е до ламарина - ясно ти е...

Общо взето е добре да се чисти колата от снега, дори и да не се кара... стига да имаш тази възможност, разбира се :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Мнение от sh1n3 » 10 Дек 2012, 10:27

Не професионалното ми мнение, е че снега няма какво да направи на боята дори и 1 месец да седи, ако е качествен и лака и боята няма какво да стане, Вече друг е въпроса с солта и пясъка който нахвърляме по колите си от пътищата. :yes:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 10 Дек 2012, 10:31

То ако се кара колата и по нея хвърчи сол от пътя и други боклуци вече е различно... тогава ако на човек му пука за боята трябва сравнително редовно поне да изпръсква колата на някоя ръчна автомивка с вода... стига да не е много студено и да не замръзва водата върху колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 14 Дек 2012, 12:14

:D
Снега не влияе на боята.
Последна промяна Димитър Димитров на 14 Дек 2012, 12:44, променена общо 2 пъти

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Дек 2012, 12:24

Това с метлите и разни "качествени четки" дори не го коментираме... ма хората не слушат... :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Дек 2012, 13:45

Е с какво да и съборя снега ако не с четка с дълга дръжка или метла?
Ясно ми е че оставят наранявания по лака, но все пак той е доста здрав и ако няма дефекти по него спокойно изкарва над 10 години.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Дек 2012, 15:19

Има едни четки за сваляне на прах, които са с вълнени "косми"... аз ползвам такава и е доста по-щадяща...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 14 Дек 2012, 15:31

Дали ти се намира снимка как изглежда твоята четка, и къде се намират - евентуално
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Дек 2012, 15:39

Абсолютно същата е като на снимката:

Изображение

Само че от къде може да се купи... нямам идея... по различните автомагазини предполагам, че все някъде ще я има... аз моята съм я взимал преди време от mitaka7, ма не го знам в момента дали има такива...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e36 m3

Мнение от PaCk0o » 14 Дек 2012, 15:59

vld написа:Е с какво да и съборя снега ако не с четка с дълга дръжка или метла?

снега го събарям с четката която мия колата, не виждам логика тя да драска колата, поне така си мисля де, метлата дере яко
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 14 Дек 2012, 17:12

Mollov написа:То ако се кара колата и по нея хвърчи сол от пътя и други боклуци вече е различно... тогава ако на човек му пука за боята трябва сравнително редовно поне да изпръсква колата на някоя ръчна автомивка с вода... стига да не е много студено и да не замръзва водата върху колата.

Колега Молов, незнам ама аз лично съм забелязал, че колата зимата се мие уникално лесно когато температурите са ниски. Аз такова нещо лятото никога немога да постигна на пароструйките с по 2-3 лева. Значи вечерта изпръсквам колата и забърсвам стъклата, без да подсушавам отвън, само огледалата и праговете при вратата ги минавам с кърпа. Оставям колата, отвън се образува нещо като много тънка скреж и на следващата сутрин колата е перфектна няма петна няма боклуци все едно са ти я измили и подсушили професионално някъде :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Дек 2012, 17:59

По принцип зимата се мие по-трудно заради допълнителните сол и всякви други л@йна, дето се ръси по пътищата... ти си късметлия 'начи :ok: (не се опитвам да се заяждам). Лошото е зимата, че нетретираните (с вакса или сийлънт или перманентно покритие) лакове като залепне мръсотията по тях и после не само топла вода и хубав шампоан, ми понякога и само с тях не се получава, особено на открито (т.е. на студа)... :)

P.S. Не е добре да оставяш вода да замръзва по боята на колата, щото ако имаш драскотини водата замръзва и в тях и става лошо... съществува вероятност лака да се обели на тия места (не става ей така просто, но е потенциален проблем) :)

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 14 Дек 2012, 18:06

няма проблеми, въпреки че имам дълбоки драскотини и проблеми с лака на тавана, след 2-3 месеца в това състояние, нямаше никакви негативни последици, след почистването :mhihi: :

Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 14 Дек 2012, 18:09

Аз не казвам, че става за 3м... иска си време... но при някои дълбоки драскотини (т.е. под лака) съм виждал на пролет как драскотината вече е на метал и е готова да подкара ръжда... :)

Следваща

Назад към Извън Темата