Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от кичоне » 12 Дек 2012, 22:57

Колеги,този лост който колегата над мен е споменал,че си е закупил ми прикова вниманието.Ама нещо не мога да намеря в Бургас...Намирам ама все до 90кг. а аз съм 97 и понякога отивам на 100-105кг. и то предимно зимните месеци :mhihi: Та проверил съм в Ритони;Метро;Интер спорт и някои по малки магазини за спортни стоки и на всякъде или го нямат или не зареждат повече от 90кг. да издържат.Ако някой има инфо,нека помогне,че нещо не ми се поръчва от сайт да чакам няколко дена да го получа.
Поздрави!!!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 13 Дек 2012, 0:11

Привет,

Дайте мнения по един въпрос. Тъй като следобяд съм зает, сутринта мисля да ходя на фитнес, а се чудя дали да ям 1 път и да изчакам 1-1.5 часа преди да отида на фитнес или направо като се събудя да отида? Имах преди няколко месеца 3 месечен опит. Ръста ми е 185 см, а теглото ми е 70 кг (+ - 2 кг.).
Последна промяна AgeraR на 13 Дек 2012, 15:31, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2012, 11:57

Тва можеш да го разбереш само като пробваш. Има много мнения. Наскоро четох статия в American Journal of Clinical Nutrition където казват, че тренировката на гладно качвала много инсулиновата чувствителност. Други пък (фастърите) тренират само на гладно и повечето от тях изглеждат доста добре.

Пробвай си и двата варианта, но не с 3-4 тренировки, а месец- два и виж по кой начин ще изглеждаш и се чувстваш по-добре.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 13 Дек 2012, 23:12

От март месец тренирам сутрин преди работа. Хапвам нещо леко като се събудя, половин час след това ми е тренировката и около час след нея отново ям. Качил съм 12 килограма за това време(това ми беше целта) и се чувствам добре.
Но както каза Иво- трябва да пробваш, всеки организъм си е различен.

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 13 Дек 2012, 23:29

bum_bum написа:
Иначе ако погледнем чисто логически на нещата би ли могъл някой да ми отговори на 2-3 прости въпроса:

1. Ако въглехидратите са толкова важни за организма, защо след като ги поемете тялото хвърля яко инсулин за да изчисти от кръвта тези така "важни" вещества?

2. След като въглехидратите са предпочитаното гориво защо така лесно се превърщат в мазнини?

3. Защо няма незаменими въглехидрати? Тялото може да живее чудесно без тях и може да ги синтезира от протеини, но защо не може да си синтезира незаменимите аминокиселини и мазнини от въглехидрати?

чакай ,че сега видях тия въпросителни и ми стана интересно
1.тялото не хвърля яко инсулин ,а доста малко.инсулинът е един от най-важните хормони и секрецията му влияе върху тази на други хормони.
2.защото природата не е знаела,че ще измислят културизма
3.много "дебело" излиза да си правиш въглехидрати от протеини баси.....се едно да искаш мляко ,а да си купиш крава...примерно
не искам да влизам в спорове,просто този тип хранене не е за всеки,особено за хора с проблеми с черния дроб!
и нека не забравяме ,че мозъкът(клетките от нервната система) работи САМО с глюкоза!мускули,дробове,всички органи ползват и горят в клетъчния си метаболизъм аминокиселини,липиди,кетони и сякакви боклуци,но "хард дискът" иска само глюкоза ;) иначе се припадВаш :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 13 Дек 2012, 23:38

izzzo написа:От март месец тренирам сутрин преди работа. Хапвам нещо леко като се събудя, половин час след това ми е тренировката и около час след нея отново ям. Качил съм 12 килограма за това време(това ми беше целта) и се чувствам добре.
Но както каза Иво- трябва да пробваш, всеки организъм си е различен.

Честно казано като ходих на фитнес 3 месеца (Март-Април-Май) сега като си помисля ми малко трдуно за вярване, но за 3 месеца качих 14 килограма. Бях 60 кг. станах 74 кг. за 3 месеца. Тогава сутринта почвах да ям в 7:30 след това 10:30 след това тренировка във 13:00 часа или пак ядях и отивах на фитнес към 15:30 часа след фитнес пак ядях и след това вечерта след 20:00 часа пак се храних.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 14 Дек 2012, 9:54

браточки, споделете мнение за ефекта от аспирин+кафе преди тренировка?
гледам енимъл кътс от 65 кинта лятото на 85 сега :shock:

плюс-тренирате ли при настинка? аз съм на чайчета и аспирини,носа задръстен като Евлоги Георгиев в понеделник сутрин,ама не можах да се сдържа и ходих да се посгърча на лостове малко :mrgreen:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2012, 10:30

yavor20V написа:
bum_bum написа:
Иначе ако погледнем чисто логически на нещата би ли могъл някой да ми отговори на 2-3 прости въпроса:

1. Ако въглехидратите са толкова важни за организма, защо след като ги поемете тялото хвърля яко инсулин за да изчисти от кръвта тези така "важни" вещества?

2. След като въглехидратите са предпочитаното гориво защо така лесно се превърщат в мазнини?

3. Защо няма незаменими въглехидрати? Тялото може да живее чудесно без тях и може да ги синтезира от протеини, но защо не може да си синтезира незаменимите аминокиселини и мазнини от въглехидрати?

чакай ,че сега видях тия въпросителни и ми стана интересно
1.тялото не хвърля яко инсулин ,а доста малко.инсулинът е един от най-важните хормони и секрецията му влияе върху тази на други хормони.
2.защото природата не е знаела,че ще измислят културизма
3.много "дебело" излиза да си правиш въглехидрати от протеини баси.....се едно да искаш мляко ,а да си купиш крава...примерно
не искам да влизам в спорове,просто този тип хранене не е за всеки,особено за хора с проблеми с черния дроб!
и нека не забравяме ,че мозъкът(клетките от нервната система) работи САМО с глюкоза!мускули,дробове,всички органи ползват и горят в клетъчния си метаболизъм аминокиселини,липиди,кетони и сякакви боклуци,но "хард дискът" иска само глюкоза ;) иначе се припадВаш :mhihi:

1. Не знам на кое викаш малко. Естествено не излива един литър инсулин, но след един шоколад инсулиновата секреция в сравнение след една пържола не е голяма, тя е ОГРОМНА.

2. Т.е. според теб природата ни е направила да бъдем дебели и мазни?

3. Не разбрах все пак защо няма незаменими въглехидрати. А тва за мозъка и глюкозата вече е твърде стара теория. Отдавна отпадна. Всъщност по новому се смята, че мозъкът по подразбиране се храни с кетони. Ако няма кетони тогава посяга на глюкозата, но не щото я предпочита, а от зор. Па дори и да не е вярна тая идея някак си се оказва, че имам тука в нас дипломи за една бакалавърска степен и 2 магистърски от СУ и още не съм припадвал. Та много е вероятно да не съм съвсем затъпял като си храня мозъка с кетони. Хора с проблем в черния дроб може да имат много неприятен за лекарите и фармацефтичната индустрия ефект от високо мазнинното хранене- да вземат да се излекуват ;)

При настинка е най-яко, ако имаш сили да тренираш. Тогава ти се качва тестостерона за да се бориш с инфекцията :mhihi:
Аз аспирина бих го пропуснал, кафето ми стига. Но зависи и от самото кафе де. 99% от това, дето се продава е промишлено гледано на слънце с яко торове и ГМО и в крайна сметка получаваш само вкус, кофеин и нито една от другите му полезни съставки.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Дек 2012, 10:48

тогава откъде да пазаруваме кафе? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2012, 11:25

Mи аз си купувам органик. Хубаво е да търсиш някъде по окаковката да пише shade grown. Има много скъпи марки, но има и такива на съвсем нормална цена, съизмерима с нормалните кафета. Тва с уговорката, че не смятаме Чибо, Дау Егбъртс и разни такива за кафе изобщо :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 14 Дек 2012, 13:08

мерси за отговора
нямам еспресо машина,но това,което ми казваш може да ме мотивира да си купя.
четох,също че не е добре да се пие от пластмасова чашка -увеличавало естрогена :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 14 Дек 2012, 13:26

bum_bum написа:Mи аз си купувам органик. Хубаво е да търсиш някъде по окаковката да пише shade grown. Има много скъпи марки, но има и такива на съвсем нормална цена, съизмерима с нормалните кафета. Тва с уговорката, че не смятаме Чибо, Дау Егбъртс и разни такива за кафе изобщо :mhihi:

Кажи коя марка си взимаш и от къде, ако не е тайна, че аз не съм много по кафетата, но напоследък се замислям да пия по едно сутрин преди кардиото ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2012, 13:46

По принцип нищо топло не е добре да се пие от пластмаса. Даже и студени напитки не е много препоръчително. Също и минералната вода, особено ако е била на слънце както е в бутилката. Ама някои работи за съжаление не можем да ги избегнем. Аз си пия минерална вода от бутилките, щото иначе няма от къде :dunno:

За кафе не ти трябва еспресо машина. Такава, която ще ти направи хубаво кафе струва колкото една прилична кола, а тия малките са жив ташак. Най-добрия вариант за вкъщи е "кубинска" кафеварка. Само да не е от тия китайските, дето са от алуминий. Приличен вариант са тия от неръждавейка на Биалети и не са кой знае колко скъпи. Мисля, че са около 40-тина лв. Само гледай да е модел, дето дръжката му се захваща за тялото с нит или някакъв друг по-сигурен начин щото тия на които е само нахлузена по някое време падат. Не че неможе да се залепи после ама може да си свариш мъдите някоя сутрин :mhihi: Не питай отде знам. :banghead:

Марки има много. Май най-много ми харесва едно на Гепа, Килиманджаро нещо си. Ама от него като е на примоция и по-рядко, че се пукат пети много лошо :mhihi: Иначе има много кафета на цена 9-12лв за 250 гр във всички магазини за органик храни и в някои от ритейлърите ги продават. Карфур даже имат собствена марка органик кафе и мисля беше нещо към 6-7 лв.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Дек 2012, 14:00

Bogat-Beden написа:тренирате ли при настинка?

Зависи. Ако имам що-годе енергия - тренирам, но по-леко. Доста често помага. Не знам кръвта ли се раздвижва или е някаква друга причина... Но имам ли запушен нос или добра кашлица, никъв шанс. Нямам въздух, от там и сила няма... и само кашлям. Въпреки че лукчетата помагат :mhihi:

Сега за зимния сезон предприели ли сте нещо "имуностимулиращо" ? В последните години не съм боледувал много (1-2 пъти годишно), но първа година съм в София и тук всеки ти кашля на главата! Заеби студа, но когато всички около мен са болни... Всеки ден в това метро е ужас... За последните 2 месеца 2 пъти съм бил болен. Opti-men си купих, сега обмислям и Vitamin C-1000 на NOW да си взема. По 1-2 на ден да зобя :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 14 Дек 2012, 17:57

bum_bum написа:
1. Не знам на кое викаш малко. Естествено не излива един литър инсулин, но след един шоколад инсулиновата секреция в сравнение след една пържола не е голяма, тя е ОГРОМНА.

2. Т.е. според теб природата ни е направила да бъдем дебели и мазни?

3. Не разбрах все пак защо няма незаменими въглехидрати. А тва за мозъка и глюкозата вече е твърде стара теория. Отдавна отпадна. Всъщност по новому се смята, че мозъкът по подразбиране се храни с кетони. Ако няма кетони тогава посяга на глюкозата, но не щото я предпочита, а от зор. Па дори и да не е вярна тая идея някак си се оказва, че имам тука в нас дипломи за една бакалавърска степен и 2 магистърски от СУ и още не съм припадвал. Та много е вероятно да не съм съвсем затъпял като си храня мозъка с кетони. Хора с проблем в черния дроб може да имат много неприятен за лекарите и фармацефтичната индустрия ефект от високо мазнинното хранене- да вземат да се излекуват ;)

При настинка е най-яко, ако имаш сили да тренираш. Тогава ти се качва тестостерона за да се бориш с инфекцията :mhihi:
Аз аспирина бих го пропуснал, кафето ми стига. Но зависи и от самото кафе де.

1.Естествено,че при изядена пържола инсулинът е по-малко,значително по-малко,щото шоколадът е само прости въглехидрати и предизвикват инсулинов пик ,за да не направиш 22 ммол кръвна захар,ако преди тва си се натренирал тия въглехидрати ше влязат в мускулите,ако ли не....в подкожието под формата на сланина :mhihi:
2.природата (или който и да е там)ни е направила ,за да оцеляваме ,виждал ли си първобитни хора по рисунките,които да са дебели? не,нали ...аз също
3.не споря в никакъв случай,но има значение какви мазнини ядеш и колко. а кетоните наистина служат за гориво,ама са леко токсични, ебати и некси не искам да мириша на ацетон :lol:
п.п. отново,не смятай че нещо се ръчкам,ама ....нали на майтап си написал тва за тестостерона и инфекциите? :mrgreen:
по отношение на кафетата,масово тук се пият ебати боклуците,дето нашенци зимат с контейнери от Южна америка ,при това сортове Робуста,които са бъкани с кофеин и се добавят в хубавите миксове кафе,само за да има лек горчив привкус и заради кофеинът... за тва като шибнеш една Нова бразилия и ти се разбива съецето :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата