Проблем с вентилацията!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Гост
Аватар

Проблем с вентилацията!

Мнение от Гост » 09 Авг 2006, 9:11

Снощи като запалих,изключих климатика и потеглих и по едно време усетих,че нещо вентилатора го няма никакъв!
Дисплея със степените действа,но от духалките нищо не духа!
Някой да има идея как да се справя с проблема?
Пусках,гасих климата,спирах и пусках само вентилатора,гасих-палих колата-нищо не става!Проверих и бушона на парното в жабката-няма индикация да е изгорял! :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от redex » 09 Авг 2006, 9:50

Привет, слагал ли си нещо отпред пред конзолата на климатика, имам в предвит копчетата? Преди време аз имах същия проблем. оставих една ледена кола до конзолата и вентилатора отказа за около 10-15 минути, изгасих няколко пъти колата и след това се оправи. Според мен там има датчик който се забърква. Така беше при мен. Успех!

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Авг 2006, 21:43

Бе датчик верно има/ едно решетъчно/ ма нищо не съм слагал там!
Днес не съм я карал ,та не знам-може пък само да се е оправило!!!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 10 Авг 2006, 7:17

проблема е в кондензатора който регулира оборотите на вентилатора. Той е заминал и вентилатора не включва. Намира се под конзолата откъм жапката. Имаше тема как се сменя - потърси из Е39. Другата причина е и моторчето на вентилатора да не е изгоряло.

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 10 Авг 2006, 15:55

CheGevara написа:проблема е в кондензатора който регулира оборотите на вентилатора. Той е заминал и вентилатора не включва. Намирасе под конзолата откъм жапката.

Имаше тема как се сменя - потърси из Е39..

Мдаааа, колегата е прав!

Нека да те улесня! Погледни тук: Детски болести при Е39 ... и за каращите дизел!!! ...

и потърси темата: Вентилатора прави каквоти си иска!?!?

Мисля че бешв на първа страница 4-5-6 тема (линк)...

Успех! 8)

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Авг 2006, 13:09

Както и очаквах-запалих на другата сутрин и всичко си беше на 6! Почна да се държи като Уиндоус тая кола-важното е ,че работи!
Не открих никаква причина,но сега парното си работи и нищо не отчита като грешка на компютър закачена!Туй то!

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 11 Авг 2006, 14:25

SKISABMW написа:Както и очаквах-запалих на другата сутрин и всичко си беше на 6! Почна да се държи като Уиндоус тая кола-важното е ,че работи!
Не открих никаква причина,но сега парното си работи и нищо не отчита като грешка на компютър закачена!Туй то!

е точно това е кондензатора ! Бъди сигурен, че проблема пак ще се появи и то в най-неприятният момент! :winky:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Авг 2006, 18:13

Мамка му, сега не е момента да разходвам пари, ма по вашите изказвания май ше се наложи.
Благодарско за съдействието - ще се опитам да отстраня проблема!!!

Назад към E39