М42-то спря да върви

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

М42-то спря да върви

Мнение от dicho0o » 13 Дек 2012, 1:52

Колеги,колата вървеше адски много,обаче от скоро време спря,не дърпа толкова много и от 130км нагоре се чуди какво да прави,някой път като карам по магистралата примерно с около 130км и повече не иска,и както си държа педала на газта на едно положение,изведнъж просто все едно някой я ритва отзад и тръгва да си върви яко,както си трябва,после пак забива,после пак тръгва.....на последък е все забила.
Мислех че са свещи(старите бяха побелели,четох че може да се прегрявани),имах под ръка едни стари,но добри,не се оправи,сега ще купувам нови(предложете какви,за иридиеви не ми се говори,имам си двигател :mhihi: ) мислех за бобини,смених ги,не е от тях,дори днес сложих бобини от м50 върху свещите,пак е същата работа...мита за голямото вървене с 4ри бобини върху свещите не го почувствах.
Другото което е,че много клатеше оборотите,само на моменти,четох че може да е от дроселова клапа,беше адски мизерна,с котлен камък като бойлер,явно отоплението се беше преебало и е изпускала вода,махнах го,изчистих я буквално като нова,обаче стана още по-зле,наложи ми се доста да навия болчето за регулиране на самия дросел,с една гайка за контра е(един вид й давам газ) за да работи нормално.Стъпковия мотор го пробвах,работи,чистих го и пак е зле.Студена съм я нагласил на около 700 оборота и като стопли е на около 1100,въобще не иска да си оправя оборотите сама.
Това всичко е на газ,защото на бензин съм с едни големи дюзи които й вкарват много гориво и там я разбирам защо ми прави проблеми по някой път.Макар че някой път пък е бетон и на бензин.Обаче първия и основен проблем с вървенето го има и на бензин,ту върви,ту не....
Дебитомер имам и мисля да го сменя,все още не съм го мерил и за да видя дали е добре де.Дайте линк към темата за мерене на дебитомера че някъде я загубих...
Благодаря на отзовалите се!
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Потребител
Аватар

Re: М42-то спря да върви

Мнение от sunday » 13 Дек 2012, 2:44

dicho0o написа: ...темата за мерене на дебитомера...

М42 проблем с придърпване при ускоряване
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 13 Дек 2012, 8:55

-За меренето на дебитомера виж в аутодата какво съпротивление дава
-Направи една диагнистика да видиш дали ще изкара грашка
-За оборотите може да смуче между двата колектора .С времето и още повече от студа гарнитурите се одървят ,а и още повече че смумателният колектор е алуминиев .Погледни си и диса клапана да не е застанал на някакво средно положение .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 13 Дек 2012, 12:52

Диагностика бях правил преди около 2 месеца когато вървеше добре и имаше доста грешки,обаче понеже тъкмо бях сложил двигателя,откачал съм,закачал съм букси и пича ми вика че е нормално да има.Имаше доста грешки и вървеше,в момента си спомням че имаше като грешка чук датчиците и инжекторите,другите не ги помня.
Диса клапата ми не работи,защото нямам управлението,стои си само клапата и съм й откачил и вакума,стои в едно положение,незнам ако я махна дали ще е по-добре?
Относно смученето на въздух мисля че е добре,но имам един спрей и ще отида да проверя дали е добре всичко,ще пръскам хубаво на всякъде.Обаче защо като е студена работи на 700об,а като стопли е на 1100об,като карбураторен мотор е,преди не съм имал такива проблеми с предното ми бмв на газ...
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 175Nm

Мнение от teodorski » 13 Дек 2012, 16:34

Не е трябвало да пипаш болтчето на дросела, като не ти работи DISA затапил ли си маркучето :?: По добре отиди на диагностика защото ако пак ти излезе грешка на кнок сензор значи трябва да го сменяш и най-вероятно в момента си в авариен режим.
ИзображениеИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 13 Дек 2012, 17:06

Маркучето на дросела съм го махнал и съм го запушил с гумена тапичка.И двата кнок сензора видимо са строшени,пластмасата им е счупена,обаче пък вървеше много добре колата.
Ходих предималко да меря дебитомера дали е здрав и открих малък проблем.
IAT сензора въобще го нямаше,а клапата беше строшена вътре,смених го с друг здрав за момента.Имам кихалка,но от какво се е счупил не знам,не е имало сериозни гърмежи.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 13 Дек 2012, 17:10

еми сигурно не е от студа :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 13 Дек 2012, 19:56

Смених дебитомера,извадих клемата за няколко часа и предималко я покарах.Разлика има и то положителна особенно от 4500об тръгва яко да върви,макар че нямам диса.
Дайте ми предложение какви свещи да си купя,карам я предимно на газ.От оригиналните NGK BKR6EK не съм много доволен,за около 6хил. км бяха адски побелели,признак че са прегрявали...
Изображение

Назад към E36