Дилема - Автомобил за teen...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Дилема - Автомобил за teen...

Мнение от AgeraR » 13 Дек 2012, 1:28

Привет,

предстои ми да сменя "Фоурда" и съм пред дилема каква кола да избера. Искам да спомена, че колата ще я купувам след нова година, тогава ще съм вече на 19 години :D . Замислих се за 1. е39 530d facelift ръчка, 2. e46 318ci 143 к.с. (със газов инжекцион) или 3. Opel Astra GTC 1.9 дизел 150 коня.

Вариант 1. Bmw e39 530d facelift 193 к.с. ръчка 5 скорости, автомобил с голям двигател и големи размери. Върви добре, разхода ме удовлетворява и мога да намеря екземпляр до 8 хиляди лева. Но си мисля, че няма да подхожда на възраста ми, а е кола за типа от 30г. хора...

Вариант 2. Bmw e46 318ci 143 к.с. ръчка 5 скорости, спортен автомобил със хубав 4 цилиндров двигател със ускорение от 0 до 100 за 8-9 секунди. Мисля като я купя да и сложа газов инжекцион и точно заради това се спрях на този двигател защото е 4 цилиндров със 143 коня и е купе, може също така заедно със ГИ да ми излезне 8 хиляди лева. Мисля че ще ми подхожда макар и вече да е старичка, защото вече има два наследника (е90, F30)...

Вариант 3. Opel Astra GTC 1.9 CDTI 150 к.с. ръчка 6 скорости, тази ми харесва най-много произвежда се от 2004 до 2010 година (даже варианта със 4 врати все още се произвежда), има нисък разход на гориво и има опция за фабричен чип 200 к.с., само цената не ме удовлетворява, защото е над 9 хиляди лева, но пък за сметка на това е доста по нова от другите 2.

Бюджет 8 хиляди лева. Давайте мнения и коментари, коя би подхождала на един млад мъж най-много. Или дайте мнения за коли, които са ми в бюджета и ще ми отиват...

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Re: Дилема - Автомобил за teen...

Мнение от LizarD » 13 Дек 2012, 2:47

Приятелю, няма значение на колко си години, а колко си висок и колко кила тежиш. Като бях на 18 се оглеждах за E36 318IS и добре че не взех, защото бях 79 кила и ми беше добре, но сега съм 116 на 1.86 и акорда ми пасва идеално :) Наскоро карах една 525ТДС Е39 автомат и също ми пасна, така че не се замисляй, качи се, покарай и усети кое е за теб.
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 13 Дек 2012, 3:03

е46 е добре , ама 4ри цилиндровия мотор ще ти омалее бързо.
Пък и разликата в цената на инжекциона за 4 и 6 цилиндъра е около 300 лв :yes:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Кара: e39 m57d30 и пластмасово е30
Детайли за колата: съмнително бавна

Мнение от A.McQueen » 13 Дек 2012, 4:03

Имал съм 2 от колите, за които пишеш. Първата ми кола беше GTC 200 коня. Върви доста прилично, има недозавиване, но си е кеф. Няма да ти тропне лопне. Много стегнато вози.
Сега съм с е39 530д. По-голямо е и комфортно. За дълъг път е много удобно.
С GTC-то нямах никакви проблеми и ремонти. Само масло и филтри.
С бмв-то не е баш така.
Като цяло и от двете съм доволен, но все пак давам глас за GTC-то :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 13 Дек 2012, 4:04

опела или е46цата, е39 е за татковци :mhihi:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 13 Дек 2012, 5:31

Аз на 18 карах Е34 пък татко не съм бил... предполагам.. :paranoid: :winky:
Винаги бих зел Е39ката пред този избор дето си дал но имаш компромисен вариант Е46 330д.
Опела няма да коментирам.. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Дек 2012, 7:38

Трябва да седнеш да ги караш тия коли и сам да прецениш какво искаш. Аз като бях на твоята възраст умирах за е36-ца купе. Щастието ме огря и си взех :mhihi: Карах я година и нещо. Преди няколко месеца си взех е34.... 3-та серия не ми се поглежда вече :mhihi: Вчера пък карах едно 525д е39 - чудесен автомобил. Та както бях фен на двувратите по-компактни коли, сега вече не ме привличат много-много. С други думи - няма никакво значение на колко години си, а какво ти допада най-много. Съветвам те обаче да помислиш и за поддръжката. 318ци се явява с малко капризен двигател май. М57 пък е супер, но трябва да го вземеш в максимално добро състояние, щото ремонтите по тия дизели не са евтини (отделно поддръжката на 5-та серия е скъпа като цяло). От Опели не разбирам :mhihi: Но и никога не съм карал горепосочения и не мога да кажа бива ли го или не. Така че според мен няма да получиш някакви по-различни мнения от това, което аз пиша. Просто сам трябва да си изясниш кое ти харесва най-много, като за целта трябва да седнеш и да покараш всеки един автомобил. Моя глас е за 530д, защото това бих избрал аз. Пожелавам ти успешна покупка и не забравяй да се похвалиш :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 13 Дек 2012, 7:57

E46 320d седан, facelift, 6-gear MT също може да погледнеш. Не ги знам какви пари вървят, но ако се вписват в твоя бюджет, също е добър вариант. Съвсем нищо не гори, ще можеш да си бръмчиш на воля. Спрял филм е, но със сигурност ще дава повече кеф от 18ка бензин, поне има някакви NM и къси скорости и дава усещане поне в колата, че се премества като даваш газ. :)

p.s. Видях, че и опел се обсъжда в темата, нямам преки наблюдения, дори не знам как изглежда, но веднага се сещам за един много сериозен конструктивен проблем и без да знам какво представлява тая кола... Объркали са двигателния мост. И оттам нататък всичко по тоя автомобил.

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Мнение от Is. » 13 Дек 2012, 9:25

Ами ...така или иначе рано или късно ще си купиш пета серия , така че ... колкото по-рано толкова по-добре . :smoke: .
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 13 Дек 2012, 9:36

318и 2.0 ти върви колкото 320и 2.0 , че даже и малко отгоре в ниските . Само че си е пак миксерче . Ако въртиш колкото един тинейджър (8-10к на година) от пръднята ще си избиеш парите на кукув ден .
Няма значение на колко години си - ако обичаш големите коли се мятай на Е39 - това не е пасат комби да е чичарска кола . Астра ГТС - хубава кола на външен вид .Много Тясно,друсащо , недозавиващ опелче като цяло :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Го на Ракйя
Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA

Мнение от em1l » 13 Дек 2012, 9:38

Подкрепям Is и е така карах 4 месеца е39 540 а преди това 2 години е36 и си мислех че тази кола не е за мойте години но като се качих на 5цата се родих няма толкова комфортна кола . Ужасно яка е а тия е46-ци са пълен батак според мен като ще е BMW да е 5ца :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 13 Дек 2012, 10:15

Хммм
1. е39 ще ти е добре ако си по едър и все пак трябва да си прецениш... този 3.0 мотор върви добре и не харчи много (сравнително) за сметка на това ако не дай боже не е читав ще си в приключения
2. Е46 с ГИ ще е чук работата но незнам доколко ще си удовлетворен от вървенето а и за този бюджет ще е или с малко екстри (гола) и в найстина добро състояние или ще има екстри но ще е голяма доза късмет за състоянието.
3. Астра ГТС - можеби това е колата на която бих се спрял АЗ, НО от шофьорското място като погледнеж назад се вижда точно колкото в ГЪЗ та си трябва парктроник (лично мнение) за мотора мога само позитиви да кажа (имаме в семейството Зафира 1.9 дизел - по Еропата за 6500км ми даде среден разход 5.5 това и градско доста) Сега там има една две "!" по скъпа е и жабката се бъзика.

Та успех с избора
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 13 Дек 2012, 10:37

Е46 323,328ci с газов инжекцион - класически като технология двигател, ако се счупи нещо не се налага да приготвяш куфарчетата. И звук има :mhihi:
LizarD написа:Приятелю, няма значение на колко си години, а колко си висок и колко кила тежиш. Като бях на 18 се оглеждах за E36 318IS и добре че не взех, защото бях 79 кила и ми беше добре, но сега съм 116 на 1.86 и акорда ми пасва идеално :) Наскоро карах една 525ТДС Е39 автомат и също ми пасна, така че не се замисляй, качи се, покарай и усети кое е за теб.

Стига с тоя акорд бре, ваште като ти купили такова вече това е колата :mhihi: и аз съм 1.86, карам е30 и 1602, бих си взел и е21 и изобщо не са ми тесни :winky: Карал съм всякакви кораби и не ми допадат... като стана на 60 може би.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Дек 2012, 10:59

Голф 2 чист дизел.

Това е 12345667788643234567 поредна тема по този въпрос и е яно, че две еднакви мнения трудно ще намериш!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Дек 2012, 11:51

Поразгледай и разликата в цените на някои аналогични части при бензин/дизел common rail... И изобщо си помисли дали да не отпишеш дизелите. Хубаво малко харчат, но разликата в цената на бензинова/нафтова помпа е отвратителна. Има и други части с брутални разлики в цените, от които ще изгубиш цялата икономия от дизела. Бензина в България е зле, ама дизела е още по-зле. Ачо добре ти каза и да си помислиш колко караш... и колко време ще я избиваш тази газова. Сметни на месец разликата в горивото като пари колко е и дали си заслужава. Сложи и като фактор, че ГИ-то може да създаде и проблеми, които също струват пари :yes: Ако имаш възможност, покарай въпросните модели, дори и не с тези двигатели. Сам ще усетиш коя е твоята кола.

П.П. Нали не очакваш някой да ти каже "взимай опела" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата