Немска овчарка (женска) си търси нов собственик.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Немска овчарка (женска) си търси нов собственик.

Мнение от Maxmadness » 11 Дек 2012, 16:33

Здравейте колеги.Пиша ви,за да ви разкажа една история за едно прекрасно куче и един отвратителен стопанин (Турчин).Там където мойте родители имат цех,отсреща има един хангар където продаваха платове.Собственика преди около 2 години взе това куче,беше голямо колкото бележник.С времето кучето порасна и явно на собственика му омръзна и го върза на една верига към 1 малка дървена къщичка и така е от много време.Подигравката над тази Немска овчарка е немислима имайки впредвид породата и на какво са способни тези кучета.Всъщност породата няма значение,но това е друга тема.Човека идва 1 път седмично хвърля му разни вафли хипер и разни боклуци и си тръгва.През ноща около тази къщурка се навъртат какви ли не помяри,просто гледката е ужасяващa.Аз минавам от там всеки ден защото ходя на работа там,и това НЕМОЖЕ да продължава повече.Трябва да се намери някой който да спаси това куче е да си го вземе вкъщи защото това е варварство !

Кучето е вързано с верига и не се пуска НИКОГА,и така е от почти 2 години.Собственика изобщо не се интересува от него,и идва 1 път седмично.Кучето АЗ ЛИЧНО ще го откопчая и ще го дам на новия собственик,като отговорноста за това я поемам изцяло аз както и последствията,а новия собственик си тръгва по-живо по-здраво и никога не съм го виждал :yes:
Кучето се казва Рита,и е на 2 години.Раждала е.

За контакт 0899 194 899. Макс.Кучето се намира в София.Хайде колеги сигурен съм,че все някой от вас си търси куче или домашен любимец ! Подарете на това куче един хубав живот и го избавете от мизерията в която живее,ТОВА Е ПОДИГРАВКА !

Изображение
Изображение
Изображение
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар

Re: Немска овчарка (женска) си търси нов собственик.

Мнение от blackrider » 12 Дек 2012, 12:34

Здравей, за съжаление това е една от многобройните тъжни истории с домашни любимци в България. Кучето не е немска овчарка,но каквото и да е не заслужава подобна съдба. Моля, пиши ето тук : www.dog.bg ; www.bezdom.info
Вярвам,че ще се реши бързо проблема.
Поздрави и късмет! :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 12 Дек 2012, 14:54

Колега как реши,че кучето не е немска овчарка? Тоя турчин има доста парички и го купи от развъдник и даде за него една много стабилна сума пари..това че кучето в момента изглежда така(сам се сещаш защо) не означава,че не е немска овчарка :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 12 Дек 2012, 15:51

Кучето със сигурност не е немска овчарка, ето как изглежда немската овчарка
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... ntagne.jpg
И колкото да храниш и гледаш кучето няма да заприлича на немска овчарка. Дали го е купил от развъдник? Най-вероятно те лъже.
Но това не е важно. Животинката има нужда от дом.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackrider » 12 Дек 2012, 16:12

twin spark написа:Кучето със сигурност не е немска овчарка, ето как изглежда немската овчарка
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0% ... ntagne.jpg
И колкото да храниш и гледаш кучето няма да заприлича на немска овчарка. Дали го е купил от развъдник? Най-вероятно те лъже.
Но това не е важно. Животинката има нужда от дом.

:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 12 Дек 2012, 16:36

Колега защо ти не прибереш кучето докато му се намери нов стопанин?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 12 Дек 2012, 16:42

Колеги явно наистина кучето не е немска овчарка.С тези щръкнали уши нагоре много прилича на немска овчарка и в муцуната доста прилича,обаче като погледнах сега в google,наистина немските овчарки изглеждат по друг начин.Както казах и по горе,няма значение каква е породата,външния вид не е от значение когато над 1 живо същество се прави такава гавра ! Аз немога да го прибера тъй като мойте родители много тежко преживяха раздялата с нашето куче което беше с нас 13 години (Ирландски сетер) и твърдо не искат да отстъпят да го вземем поне докато си намери дом,аз няма какво да направя за съжаление колкото и силно да го искам ! Турчина със сигурност ме лъже защото ми каза,че го е взел от развъдник и е дал 700 лева за него,или той ме лъже или някой го е направил на балък,но колеги това пак казвам според мен няма значение,това е едно прекрасно куче което има нужда от дом,и съм сигурен,че ще се отплати подобаващо...над 250 преглеждания на темата,никой ли не иска домашен любимец??? :dunno:
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 12 Дек 2012, 17:31

z
Последна промяна Petrolhead на 11 Юли 2022, 10:51, променена общо 1 път

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 12 Дек 2012, 17:37

Питай твои приятели, те да питат своите, вижте там хора по селата ако познавате, по-вероятно е хора с двор да го приберат... Тук през форума по-трудно ще стане.

Пусни снимки и историята на кучето във фейсбук, има доста такива страници за помощ на животинки с не лека съдба и гледам, че в повечето случаи нещата приключват добре за животното. Ако нямаш профил помоли някой, който има да го пусне вместо теб.

Преди около месец така спасихме едно коте, на около месец, някой го беше изхвърлил и за късмет го намерихме ние, прибрахме го, намериха му се стопани и сега расте и дебелее (буквално) в новия си дом.

Щом ти е жал за животното и искаш да му помогнеш, направи всичко по силите си, дано да си намери по-добри и обичливи стопани :yes:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vasilmm » 12 Дек 2012, 20:08

:bowdown: Евала на такива хора като теб,колега :bowdown:
http://vbox7.com/tag:%D1%80%D0%B5%D0%BD ... 82?&page=1
ако ще е кола да е немска,а не любов френска :mhihi:

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 12 Дек 2012, 20:34

Кучето не е немска, а източно европейска овчарка- страхотни кучета са, интелигентни и верни животни. Ако нямах 2 кучета бих го взел, животното заслужава да е при хора, които да се грижат за него и да го оценят. Ще говоря с познати и приятели, които обичат животните, дано някой го вземе. Евала за постъпката на колегата :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 12 Дек 2012, 23:55

Привет,
Като човек с доволно опит в раздаването на прибрани бездомни и домашни животни(над 30) ще ти дам няколко съвета:
1: Количеството обяви е най-важно. Никога не знаеш от кой храст ще изкочи зайчето. Публикувай обявата си в колкото се може повече сайтове, фейсбук страници, статус в скайп и т.н. Случвало ми се е от мега забутани сайтове да ме намират и да взимат котета от мен.

2: Прощавай за израза, но кучето в момента няма "търговски" вид. За съжаление повечето от хората преглеждат само снимките, четат текста само ако ги харесат(тъпо от тяхна страна, но факт). Направи някакви фотоси, които да грабнат хората, за да има докоснеш по-голям таргет група. В момента таргет групата сме хората, които имаме вече животинки, които страдаме като гледаме подобни гледки на измъчвани кучета, но за съжаление повечето от нас, вече са приели в дома си други дългокосмести(временно или завинаги) и няма как да помогнем, освен да разпитваме приятели(което аз ще направя). Целта е да стигнеш до този кръг от хора, които търсят домашен любимец. За съжаление повечето пъти кучетата/котките идват при мрънкане от страна на децата и съответно повечето пъти въпросните деца го избират, а те не четат историята, а гледат само картинки. Затова направи някакви "сладурски" снимки на тази красавица.

3: Поговори отново с родителите ти. Винаги е най-добре животно от улицата да е на топло и да се социализира преди да се подари на новите собственици. Най-малкото куче, което е свикнало да извършва нуждите си навън, му е трудно да свикне да стиска. Други особености са - разходка на каишка/ползване на тоалетна(при котките), възпитание за живот в дом(да не изяде дивана) и т.н.

4: Обезпаразитяването, кастрацията, покупка на каишка, гребен, транспорт - това са неща за които ти препоръчвам да се погрижиш ти. За съжаление не всички са подготвени да извадят толкова пари, но определено ако го направиш ще впечатлиш и облекчиш бъдещите собственици на животното, и шансовете се увеличават.

5: Много трудно ще намериш организация, която да се заеме със случая ти. Аз поне не успях. На всякъде ме пренебрегваха за сметка на други болни животники, нормално е, естествено, че трябва да се помогне на болните първо, обаче те, за съжаление, са много.

6: Не се отказвай. Дори да нямаш успех седмица, две, месец, два - не се отказвай. Всяка животинка има своя човек, бъди търпелив докато се намерят :)

7: Евала за постъпката, колега :bowdown: . Доскоро бях в същата ситуация със бездомно куче и 6 бездомни котки вкъщи, всичките страдали от човеци(не заслужават да ги нарека хора). Кучето го биеха едни цигани, когато им го отнех, а котетата ги оставиха на едно дърво в най-големия дъжд. Сега всичките те имат нови домове, търчат, растат, дебелеят и най-важното са щастливи. Защото никое живо същество не заслужава отношение, което получават уличните животни. Хубаво е че има хора като теб, които да обръщат внимание на жалостивите им звуци. Ако имаш нужда от някакъв съвет още, ще се радвам да съм от полза.

8: Сайтове:
bezdom.info
dog.bg
https://www.facebook.com/groups/KUCHETA.dom.pomosht/
https://www.facebook.com/groups/112209648795515/
http://www.facebook.com/LetsAdoptBulgar ... ts&fref=ts
http://www.facebook.com/Animal.Rescue.S ... ts&fref=ts
http://www.facebook.com/LetsAdoptBulgaria?ref=stream
http://www.facebook.com/pages/%D0%BF%D0 ... ref=stream
http://www.facebook.com/BulgarianAnimal ... ref=stream
prodavalnik.com

Успех с нелеката задача.
Последна промяна devent на 12 Дек 2012, 23:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Maxmadness » 12 Дек 2012, 23:56

Ех с тази порода...наистина са погледнах в google и е както казва колегата доста прилича на източно европейска овчарка но дали е такава на 100%?..няма как да е мелезче,ушите са му толкова щръкнали и остри,че няма как просто да не е овчарка. :yes: Както казах колеги няма как да му помогна аз на това куче колкото и да ми се иска говорих с родителите си и твърдо отказват да го приберем,а относно кучето аз просто да кажа за да няма някой нещо погрешно разбрал,кучето си търси нов собственик и аз не искам никакви пари за него нито е мое,и както казах АЗ ЛИЧНО ще го откопчая от веригата и ще поема пълната отговорност за това...да съм го направил одавна,но няма на кой да го дам :( а във фейсбук съм пуснал вече този случай но за сега пълен минус :evil: За търговския вид..колега ти си нямаш на идея колко трудно ми беше да направя тези снимки,кучето е толкова наплашено незнам от какво,един господ знае само какво се случва там през нощта,но само си представете куче вързано за верига,като го добарат 1 глутница 6-7 помяра и то няма къде да избяга нищо чудно..едва го снимах така докато леля ми го държи ..то се върти като пумпал..а за търговския вид колега какво да ти кажа... :dunno: :dunno: За съвета с обезпаразитявяне документи чип каишка и т.н,ей богу живи и здрави да сме,нека се намери някой от вас да го вземе и каишка ще му купя и панички и каквото още пожелае,въпреки че човек който иска и взима куче едва ли не осъзнава,че ще се дават пари за храна и т.н,та проблема според мен не е в това че ги няма тези принадлежности :yes:
A.J DARKHOLME

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Дек 2012, 0:11

Аз като малък съм вземал 2 или 3 кучета за "немска овчарка" и доста приличаха на това, но в крайна сметка се оказваше, че не са. Източно европейски и други подобни измислици, докато накрая не взех чрез един приятел от поделението, което беше тук( т.е. от военните) и чак тогава се оказа, че наистина имам въпросната порода. Невероятно куче беше, много съм се грижил и преживявал с него докато накрая съседи го отровиха. Мисълта ми е че чиста немска овчарка се намира трудно, но в случая не това е най-важното. Каузата ти е хубава, пожелавам ти успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 13 Дек 2012, 1:30

аз си мисля, че някой ще го прибере, нали по Коледа стават чудеса.... :)
изглежда мило животно, като се охрани и му се обръща внимание ще разцъфне :)
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата