Кажете за гаражите...
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Кажете за гаражите...
Привет, Колеги. От доста време чета във форума и ми възникна един въпрос. Както разбирам, дават се доста пари за застраховки и платен паркинг на колата, но пак стават проблеми и се налага от собствения си джоб да покриваш разни ремонти. Добре де, няма ли повече сметка да хвърлиш веднъж онези 10 - 15 - 20 бона и да си купиш един гараж? Ако направите една сметка - колко ви излиза платеният паркинг за 10 години? И в крайна сметка - колата ти стои на снега и прахоляка, всяка сутрин стържеш лед от нея и кучетата я препикават... А гаражът ти дава много предимства, има ли смисъл да ги изброявам? Тази кола все някога ще се продава - има разлика дали е "гаражна" или е стояла 10 години на открито, съгласете се. Освен това гаражът е инвестиция - може да се продаде и да си "извадиш" вкараните в него пари. А таксите, дадени за платения паркинг - къде са?
Интересува ме какво мислите и как сте решили този въпрос за себе си?
Интересува ме какво мислите и как сте решили този въпрос за себе си?
Excellent! Steven is my name!
Re: Кажете за гаражите...
Не във всички квартали има гаражи.Повечето сгради са с подземни паркоместа. С подземните паркоместа въпроса с това колко е твой и как се продава, не е много ясен законово. Реално при подземно паркомясто купуваш разрешение за ползване, не самото място. Или поне аз където съм гледал е така.
Поправете ме ако греша.
Иначе в момента и аз се оглеждам за гараж, но в квартала има много място за паркиране. Пък и колата не е нищо особено, така че не съм много на зор.
Поправете ме ако греша.
Иначе в момента и аз се оглеждам за гараж, но в квартала има много място за паркиране. Пък и колата не е нищо особено, така че не съм много на зор.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Най-напред трябва да можеш да ги извадиш тези пари наведнъж, като най-добрият вариант е да купиш към гаража и къща, в противен случай може да ти се наложи да ходиш доста пеша или да си вземеш втора кола, с която да ходиш до гаража.
Ако гаража е свободно висящ някъде, а колата е в добра кондиция за кражба, гараж дори със СОТ би улеснил кражбата и- СОТ-а се изключва и на закрито, без охрана се работи спокойно.

- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
здр, колега
съгласен съм с теб, че е по-добре да се закупи гараж ако има такъв отколкото да се дават пари за платен паркинг. Обаче повечето хора не разсъждават така. Много по-лесно е да се дават по 60-70лв на месец за платен паркинг от колкото да се извадят на куп 15-20хил лв. Не винаги в сградата в която живееш има подземни гаражи
аз съм в един столичен квартал кадето такива неща няма. Преди 20г. си закупих гаражна клетка за ~1200лв и я поставих зад блока в морето от такива собственост на съседите. За някаква малка сума си заслужава, обаче част от хората живеят на квартира така че не могат да си позволят собствено жилище да не говорим за гараж за колата. И честно казано когато автомобилът има пълно каско не виждам причина да се държи на платен паркинг - през/зад блока също си му е добре. Да по-гот е да ти е колата в гараж ама все пак няма па да се женя за тая кола бе д"""ба.
съгласен съм с теб, че е по-добре да се закупи гараж ако има такъв отколкото да се дават пари за платен паркинг. Обаче повечето хора не разсъждават така. Много по-лесно е да се дават по 60-70лв на месец за платен паркинг от колкото да се извадят на куп 15-20хил лв. Не винаги в сградата в която живееш има подземни гаражи

- Димитър Димитров
- младши ентусиаст
-
- Кара: внимателно.
- Мечтае да кара: сАмоЛеТ
Във всички случай е по-добре колата да стои в гараж, но както казва колегата по-горе лошото е че трябва да се бръкнеш доста дълбоко като първоначална инвестиция хубавото е че това си е вид инвестиция която не губи стойността си.
Преди 2 години аз бях поставен пред същата дилема и реших да си построя гараж - вярно поувлякох се малко в размерите
Мислих мислих и въпреки че разполагам с 2 терена в Козлодуй реших да закупя друг терен в селото ми и да го направя там, преглътнах 10-те километра разстояние и заложих на това че районът е много спокоен и е в непосредствена близост до родителите ми, което ми дава до някаква степен сигурност, съчетано с видео наблюдение и СОТ.
Най-хубавото в гаража е че си имаш свое местенце в което без да се съобразяваш с нищо да се отдадеш на колата си
п.п Линка в подписа ми е моето творение
Преди 2 години аз бях поставен пред същата дилема и реших да си построя гараж - вярно поувлякох се малко в размерите

Мислих мислих и въпреки че разполагам с 2 терена в Козлодуй реших да закупя друг терен в селото ми и да го направя там, преглътнах 10-те километра разстояние и заложих на това че районът е много спокоен и е в непосредствена близост до родителите ми, което ми дава до някаква степен сигурност, съчетано с видео наблюдение и СОТ.
Най-хубавото в гаража е че си имаш свое местенце в което без да се съобразяваш с нищо да се отдадеш на колата си

п.п Линка в подписа ми е моето творение

- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
В провинцията (малките градчета) сметката е ясна. Миналата година си купих масивен гараж, който всъщност е помещение (бил е бакалия) в блока, в който живея. Взех го за 5 500лв, с всички ремонти, инсталации, изолация и гранитогрес по пода да ми е стъпил на 7 бона. Но в същя "град" апартаменти в центъра се продават по 400 лв/кв.м., така че нещата са съизмерими. Платени паргинги ... не съм се интересувал дали има, по-скоро бих предположил, че няма.
Предимствата на гаража са многобройни и едва ли е нужно да се изброяват. Въпросът ми беше за големите градове кое е по-изгодно - да плащаш всеки месец за платен паркинг, или да извадиш веднъж една сериозна сума, но да си решиш проблема радикално. Разбира се - където това е възможно. Ако просто няма гаражи в квартала (както казва колегата по-горе) - нищо не може да се направи. Сериозно - колко ви излиза платения паркинг на година?
Предимствата на гаража са многобройни и едва ли е нужно да се изброяват. Въпросът ми беше за големите градове кое е по-изгодно - да плащаш всеки месец за платен паркинг, или да извадиш веднъж една сериозна сума, но да си решиш проблема радикално. Разбира се - където това е възможно. Ако просто няма гаражи в квартала (както казва колегата по-горе) - нищо не може да се направи. Сериозно - колко ви излиза платения паркинг на година?
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Ми аз като съм търсил, в нашия квартал най-евтиният истински гараж е около 8 000 Евро.
Е...не карам кола за 50 бона, че да си държа колата в гараж струващ колкото половин гарсониера в столицата/цял апартамент в провинцията или къща в някое село.
Според мен няма смисъл...
Е...не карам кола за 50 бона, че да си държа колата в гараж струващ колкото половин гарсониера в столицата/цял апартамент в провинцията или къща в някое село.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И мен тази сметка ме спира. Съседите ми обявяват цени за гаражи по 10-12 000 евро и то не от най-големите в блока. За да му вкарам вода, да оправя свинщините на строителя, да му сложа врата с дистанционно и т.н., сметката нараства с още 2-3к. Засега ми е по-изгодно да ползвам гараж под наем. Ако излезе добра оферта и ми го позволяват финансите, вероятно ще си купя.
Never mistake motion for action...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
cHaunepucTa написа:Ми аз като съм търсил, в нашия квартал най-евтиният истински гараж е около 8 000 Евро.
Така де, може би няма смисъл на кола, която струва 6 000 лева (примерно), да купиш гараж за 16 000. Въпреки, че гаражът може да се използва и за други цели (освен като помещение за колата). Можеш да вкараш велосипед или детска количка (например), вместо ежедневно да ги мъкнеш по стълбите. В него можеш да държиш разни обемисти "сезонни" предмети, които иначе се чудиш къде да денеш из апартамента - туристическо оборудване, риболовни принадлежности, сноуборд, ски. Над колата винаги имаш поне метър празно пространство - там можеш да закачиш каяк, например. Едно подвижно метално шкафче (на колелца) с работен плот и менгеме, подвижна лампа и малко инструменти - и имаш работилница. Мисълта ми е, че гаражът не е само за колата, а и някако улеснение за твоя бит.
И другият краен случай не е приемлив за мен - да купиш кола за 20 бона, да я накичиш с джанти, музики и всякакви екстри, да я обслужиш, да я полираш и ... да я пльоснеш в кишата пред блока, дето обикалят наркоманите и съседските хлапета играят мач. Става въпрос за защита на инвестицията ти, това имам предвид.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Borymeckata написа:cHaunepucTa написа:Ми аз като съм търсил, в нашия квартал най-евтиният истински гараж е около 8 000 Евро.
Така де, може би няма смисъл на кола, която струва 6 000 лева (примерно), да купиш гараж за 16 000. Въпреки, че гаражът може да се използва и за други цели (освен като помещение за колата). Можеш да вкараш велосипед или детска количка (например), вместо ежедневно да ги мъкнеш по стълбите. В него можеш да държиш разни обемисти "сезонни" предмети, които иначе се чудиш къде да денеш из апартамента - туристическо оборудване, риболовни принадлежности, сноуборд, ски. Над колата винаги имаш поне метър празно пространство - там можеш да закачиш каяк, например. Едно подвижно метално шкафче (на колелца) с работен плот и менгеме, подвижна лампа и малко инструменти - и имаш работилница. Мисълта ми е, че гаражът не е само за колата, а и някако улеснение за твоя бит.
И другият краен случай не е приемлив за мен - да купиш кола за 20 бона, да я накичиш с джанти, музики и всякакви екстри, да я обслужиш, да я полираш и ... да я пльоснеш в кишата пред блока, дето обикалят наркоманите и съседските хлапета играят мач. Става въпрос за защита на инвестицията ти, това имам предвид.
А ако имаш достатъчно голямо мазе, за да си трупаш багаж, каяк, гуми, въдици и други? Ако си имаш и паркомясто пред блока и паркоместото и мазето ти вървят безплатно към апартамента....ще дадеш ли тия 8 000 ЕВра за гараж, пък ако ще и 20 000 лв. да струва ламарината с гуми?
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Гаража си и хубаво нещо,но аз ли не мога да намеря в нета-само 2 гаража поднаем ми излизат в НАдежда. А за 8000 евра ще си купя всичко друго, но не и гараж.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Май съм най-лудия . Където живея имаме гараж , сега където правиме магазините си взехме пак гараж. Изкарвам си е сутрин от гаража и е вкарвам в този на работното място и вечер обратното.
Изчаках с покупката на хубава кола и предпочетох първо гаражите. Равносметката :
1. преди това лятото колата през деня беше като пещ , зимата едно риене сутрин , работа на празен ход има/няма по 30 мин. на ден./това си е гориво и разход/
2. равносметка за последните 2 "улични години" 4 спукани нови гуми , 3 емблеми , 1 огледало , М-лайсни , халогени , 2 щети , Лип и т.н.
Да - има застраховка , но откраднатите неща знаете не се плащат , а щетите /ударите/ не е само да вземеш парите , ами има и губене на време , разправий с майстори и така нататъка...
2. После плащах паркинг /закрит/- 80 лв.х12 месеца = 960 лв. на година и в него ми откраднаха няколко пъти дребни неща от колата , 2 пъти ме забърсват.
Сега където живея и на работното място е зелена зона . Трябва стикер , който струва пари и не ти гарантира "мястото" ... Та си е едно голямо предимство и спокоиствие за мен
Изчаках с покупката на хубава кола и предпочетох първо гаражите. Равносметката :
1. преди това лятото колата през деня беше като пещ , зимата едно риене сутрин , работа на празен ход има/няма по 30 мин. на ден./това си е гориво и разход/
2. равносметка за последните 2 "улични години" 4 спукани нови гуми , 3 емблеми , 1 огледало , М-лайсни , халогени , 2 щети , Лип и т.н.
Да - има застраховка , но откраднатите неща знаете не се плащат , а щетите /ударите/ не е само да вземеш парите , ами има и губене на време , разправий с майстори и така нататъка...
2. После плащах паркинг /закрит/- 80 лв.х12 месеца = 960 лв. на година и в него ми откраднаха няколко пъти дребни неща от колата , 2 пъти ме забърсват.
Сега където живея и на работното място е зелена зона . Трябва стикер , който струва пари и не ти гарантира "мястото" ... Та си е едно голямо предимство и спокоиствие за мен

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега би ли споделил колко струва стикера за зелена зона в София?
търсих и видях някакво инфо по други форуми за сума от около 100-120 лв толкова ли е ?
Аз също живея в район със зелена зона , но около нас винаги има места защото булевардите са големи и има къде да се спира дори зимата.
Това ме спира главно да си докарам колата в София, защото не мога да си позволя да плащам смс-и всеки ден, когато не ползвам колата. Ако е 100 -120лв. е по приемливо пак казвам защото в моя случай има места за паркиране.
По темата - Предпочитам гараж защото мога да си правя колата в него и да държа инструменти.
Да не говорим за дребни ремонти в зимни условия с тея ниски температури. От малък съм искал да си имам гараж. Още много преди изобщо да седна в кола , камо ли да имам такава.
Наложи ми се около първи тоя месец да пътувам до скандинавието и си викам, чакай да взема части малко за колата там - едни накладки и някои други дребни неща.
Там - минус 8 минус 9 как да сменяш накадки на тоя студ.
Говорихме с хазяйна и той вика ето бе ползвайте гаража - гаража голям за две коли и един мотор ,топла вода ток всичко има.
Включих си една духалка, седнах си и си смених накладките като "стой-та гледай" . Ако бях навън пак щях да ги сменя, но ръцете ми щяха да са на кучан и щях да премръзна.
Толкова по-добре е гараж!
Подкрепям обаче и колегата по-горе, който засегна това че много хора нямат собствено жилище ( както съм аз - на квартира)
камо ли гараж .
Но когато има възможност за гараж винаги бих предпочел да имам !
търсих и видях някакво инфо по други форуми за сума от около 100-120 лв толкова ли е ?
Аз също живея в район със зелена зона , но около нас винаги има места защото булевардите са големи и има къде да се спира дори зимата.
Това ме спира главно да си докарам колата в София, защото не мога да си позволя да плащам смс-и всеки ден, когато не ползвам колата. Ако е 100 -120лв. е по приемливо пак казвам защото в моя случай има места за паркиране.
По темата - Предпочитам гараж защото мога да си правя колата в него и да държа инструменти.
Да не говорим за дребни ремонти в зимни условия с тея ниски температури. От малък съм искал да си имам гараж. Още много преди изобщо да седна в кола , камо ли да имам такава.
Наложи ми се около първи тоя месец да пътувам до скандинавието и си викам, чакай да взема части малко за колата там - едни накладки и някои други дребни неща.
Там - минус 8 минус 9 как да сменяш накадки на тоя студ.
Говорихме с хазяйна и той вика ето бе ползвайте гаража - гаража голям за две коли и един мотор ,топла вода ток всичко има.
Включих си една духалка, седнах си и си смених накладките като "стой-та гледай" . Ако бях навън пак щях да ги сменя, но ръцете ми щяха да са на кучан и щях да премръзна.
Толкова по-добре е гараж!
Подкрепям обаче и колегата по-горе, който засегна това че много хора нямат собствено жилище ( както съм аз - на квартира)
камо ли гараж .
Но когато има възможност за гараж винаги бих предпочел да имам !

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Въпроса има няколко гледни точки:
1. Очевидно че ако няма къде да паркираш ще трябва да купиш гараж, като визирам новите квартали където липсват обширните обществени паркинги.
2. Ако караш кола до 5000лв не си струва да даваш 15000лв за гараж, но при условието на т.1
3. Плюсовете на гаражите са ясни
4. Тези гаражи обаче струват пари + данъци на година.
1. Очевидно че ако няма къде да паркираш ще трябва да купиш гараж, като визирам новите квартали където липсват обширните обществени паркинги.
2. Ако караш кола до 5000лв не си струва да даваш 15000лв за гараж, но при условието на т.1
3. Плюсовете на гаражите са ясни
4. Тези гаражи обаче струват пари + данъци на година.

- IceMan_SF
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше E90 320d, вече Mercedes C320 CDI
Според мен няма значение каква кола караш - сега караш такава за 5000 лв, догодина може да караш за 15000, а след няколко години за 50000 лв. (дай Боже всекиму). Както казаха някои колеги по-горе - гаражът отвсякъде погледнато си е инвестиция а и дори човек да няма 8000-10000 евро на куп, при желание не са непосилна за намиране и събиране сума. За ползите от гаража няма да коментирам, достатъчно ясно са казани нещата.
При мен например нещата се стекоха така, че ми изпадна гараж на 5 мин. пеша от вкъщи и изобщо не се замислих дали има смисъл да го взимам. Да, нямах цялата сума пари, всъщност имах съвсем малко. Но намерих, взех малко от роднини, теглих малък кредит и го купих. По това време колата, която карах, струваше 3-4 хил лв, но решението ми се основаваше на бъдещето. Ако разсъждавах "абе тя колата струва еди колко си, за какво да давам 5 пъти повече пари от цената й за гараж", сигурно нямаше да си го купя.
Но няколко месеца след това си взех кабрио - нещо, което ако нямах гараж никога нямаше да стане. Така че човек трябва да разсъждава в перспектива, не само от днешната си гледна точка.
А и освен това, данъкът на гаража ми за 1 година е 38 лв! Не мисля, че това е голям разход.
При мен например нещата се стекоха така, че ми изпадна гараж на 5 мин. пеша от вкъщи и изобщо не се замислих дали има смисъл да го взимам. Да, нямах цялата сума пари, всъщност имах съвсем малко. Но намерих, взех малко от роднини, теглих малък кредит и го купих. По това време колата, която карах, струваше 3-4 хил лв, но решението ми се основаваше на бъдещето. Ако разсъждавах "абе тя колата струва еди колко си, за какво да давам 5 пъти повече пари от цената й за гараж", сигурно нямаше да си го купя.
Но няколко месеца след това си взех кабрио - нещо, което ако нямах гараж никога нямаше да стане. Така че човек трябва да разсъждава в перспектива, не само от днешната си гледна точка.
А и освен това, данъкът на гаража ми за 1 година е 38 лв! Не мисля, че това е голям разход.
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3